Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie kocham księdza

Polecane posty

Gość gość
Poziom kapłaństwa , jaki reprezentuje sobą biznesmen Rydzyk (nie nazwę go księdzem) jest poniżej krytyki , i daje złe światło na kapłaństwo w Polsce !!! Jak można go bronić ? Dlaczego coraz mniej ludzi chodzi do kościoła , no ? Ci Inteligentni sami sobie odpowiedzą a dewotki ? Będą dalej wspierać finansowo imperium Rydzyka :-P

Gość gość
Powiem Ci tylko tyle, gdyby nie Radio Maryja, którego codziennie słucham, i które dało i daje mi siłę, to bym wiarę straciła przez ludzi Kościoła. Ucisz się już. W ogóle nie należy najeżdzać na Kościól, tylko się za niego modlić.

Gość gość
13.57 Jak ktoś chce znajdzie sposób, jak ktoś nie chce znajdzie powód - proste

Gość gośćonx
Do 14.19 To sobie słuchaj swojego radia , nikt Ci nie broni :-) Niewiem tylko , dlaczego wchodzisz na taki kontrowersyjny wątek , przecież to grzech .... Każdy robi to co lubi i nie mam zamiaru słuchać kazań bo to nie jestem w kościele ...:-!

Gość gość
14.19 Kazdy robi to, co uważa.. Dlaczego ja nie mogę? No tak, kontakt ze światłem w ciemnościach razi bardzo...

Gość gość
Gościu z 13:59 gratuluję. Zgadzam się w 100%.

Gość gość
dzięki! w ostanim czasie zmądrzłam duuużo...

Gość gość
Prawda. Ja też kiedyś takiego znałam. W parafii miał kilka kochanek. Maturzystki, katechetka, studentki. Miałam wtedy 15 lat ale pamiętam jaka była jazda. Do dzisiaj o nim ludzie gadają. Było to 20 lat temu. Wtedy jako młoda dziewczyna nie rozumialam tego co ludzie gadali. Gość był rzeczywiście chyba niezły

Gość gość
Dziewczyny , jak można się zakochać w księdzu? Co Was pociąga w nich? Zakazany owoc czy może kasa ?

Gość gość
Kasa na pewno nie. Zakazany owoc? To brzmi tak bajkowo. Po prostu spotykają się ludzie i już.

Gość gość
W mojej parafii zawsze byli niezbyt atrakcyjni księża toteż nie miałam powodów żeby się zakochać ;-)

Gość gość
W mojej był taki jeden

Gość gość
Trochę mnie tu nie było a wątek kwitnie :-) To ja pisałam, że zakochał się we mnie ksiądz... Czytając nowe posty , wnioskuję , że jest parę kobiet , którym temat nie jest obcy... Nie bójcie się hejterek i napiszcie coś więcej :-D Ja się odważyłam i mam gdzieś głupie i obrażające mnie komentarze . Nie mam sobie nic do zarzucenia a jak już ktoś wcześniej napisał , miłość księdza do kobiety i odwrotnie - zdarza się i tyle ....

Gość gość
schowaj łeb w kibel debilko!

Gość gość
Co Cię boli ?haha

Gość gość
Ciemna noc nastała i trolle wyszły na żer . Ja też miałam romans z księdzem , ale to było dawno . :-P

Gość gość
Rzeczywiście, co was tak boli...

Gość ericxxx
Domyślam się , że prawda boli . Jak ktoś mógł napisać , że ksiądz zgrzeszył? Takie są fakty , nie ma się co oszukiwać . Żadne hejty tu nie pomogą a tym kobietom , które napisały , że miały coś z księdzem , dziękuję , że to ujawniają . Może niektórym zejdą klapki z oczu ....

Gość gość
ojciec rydzyk jest zakonikiem i podległa bezposredni pod papierza tak jak wszystkie zakony i w zakonach panuje komunizm i czyli zeby kupic np chusteczki do nosa to musi isc do ekonoma i poprosi o pieniadze na chusteczki u zwykłych ksiezy maja wszystko czyli co z tacy to jego po rozliczeniu z fiskusem opłaceniu wody gazu pradu czyli to wszystko musi opłacic co normalny człowiek

Gość gość
Dziwny jest ten świat :-(

Gość gość
Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła, tak jak twoje za odkupienie win i kar za grzechy twoje i Pawła. Pojmujesz? Jeśli kochasz ojca Tadeusza Rydzyka, to módl się za niego więcej, bo on teraz szczególnie tej modlitwy potrzebuje, Ja mu błogosławię każdego dnia. To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży.http://www.objawienia.pl/argasinska/arg14.html

Gość gość
chce byś słuchała mego głosu ,a ty chcesz się rozkoszować słodyczą zatopienia się w Bogu połóż głowę na mych piersiach ,posłuchaj uderzeń mego serca .ono dla ciebie bije ,ono dla ciebie zyje .pij życie z mego serca ,bądź moim Janem ,uczniem miłości .dla ciebie otwarta jest rana mego serca pij krew która sie z niego sączy ,bo ona prawdziwie jest napojem . krew moja jest balsamem na rany grzechowe .ona jest okupem za który dokonałem zbawienia dusz .ofiarując moja krew ojcu przedwiecznemu ,ofiarujesz tym samym serce mej matki niepokalanej ,czym sprawisz Bogu nowa radość . z krwi jej niepokalanego serca zostało utworzone moje serce- pomyśl o godności matki Bożej. ojciec przedwieczny mówi o słowie :synem moim ty jesteś ,jam cie dziś zrodził Maryja mówi również o nim synem moim jesteś ,jam cie zrodziła.jak nikt na ziemi nie pojmie ,kim jest Bóg ,tak nikt nie zgłębi wielkości matki najświetrzej . ciesz się ze masz taka niezrównana matkę która cie kocha i błogosławi Maryja jest niebem trójcy przenajświętszej . kiedy odmawiasz ojcze nasz ,któryś jest w niebiosach możesz myśleć o potrójnym niebie .pierwszym niebem jest przede wszystkim Bóg sam,który jest w niebie tj.w samym sobie .drugim niebem , w którym żyje Bóg ,jak w żadnym stworzeniu ,jest Maryja. trzecim niebem ,o którym myśleć możesz przy odmawianiu ojcze nasz jest twoja dusza .jest ona niebem bo żyje w niej Bóg -cała trójca przenajświętsza powtarzaj z mi ufasz nawet wówczas ,gdy ci sie zdaje że jesteś odepchnięta od Boga .ufność sprawi ,że dam tobie prośby serca twego ufność zachwyca moje serce ,bo ona zawiera w sobie wiare w moja wszechmoc i dobroc bez granic taka ufność ,pełna dziecięcej wiary ,sprawia ze na jeden szept duszy kochającej działam cuda ,gdy zachodzi potrzeba ufność przebija niebiosa ,ufności wykrada niejako łaski Boze 1903-1940 oczywiscie ma imprimatur uwierzyłam miłość Leonia nastał trwa proces beatyfikacyjny

Gość gość
szatan boi się tego znaku zbawienia, a dusza nabiera sił do zwyciężania go nawet przez samo spojrzenie pełne miłości na krzyż. Dlatego mówiłem ci już o tym, że chciałbym, by każda dusza miała przy sobie bodaj ma-leńki krzyż, a jeżeli go nie ma, niech przynajmniej pamięta o zrobieniu znaku krzyża z pobożnością. Przez krzyż pragnę wam podać tarczę obronną przeciwko zakusom szatana. W nauce o krzyżu pragnę wam podać prawdy, które wiodą na drogę zbawienia. Przez krzyż zbliża się ku ludzkości cała Trójca Przenajświętsza, przez krzyż, jako przez jedyną drogę wiodącą do nieba, musi wejść każda dusza, która jest zaliczona do liczby dzieci Bożych, bo drogą tą pierwszy szedł Jezus. Nikt nie trafi do żywota, kto nie idzie w kierunku, jaki mu wskazuje krzyż wzniesiony na Golgocie. Nawet dusze, które się potępiaj ą przez używanie rozkoszy, nie unikną krzyża. Katusze piekielne będą im krzyżem, z którego, niestety, już ich nikt nie zdejmie. Kto krzyż ukocha, tego Ja ukocham, kto krzyżem wzgardzi, tego i Ja odepchnę od siebie. Kto krzyż czcić będzie, tego uczci Ukrzyżowany. Kto przyjmie z miłością krzyż, jaki mu Bóg podaje, tego imię zapisze Jezus w Sercu swoim. Nie bójcie się krzyża, bo on jest straszny tylko dla szatanów i tych, którzy się potępiają. Dla was, ukochane moje dzieci, płynie z krzyża nektar słodyczy.

Gość gość
oja dziecino - działanie Ducha Świętego w duszach jest bardzo delikatne. Dusze, które chcą, by Duch Święty w nich działał, powinny odnosić się do Ducha Świętego z największą delikatnością, z głęboką pokorą i miłością. Najlepiej uczyni dusza jeżeli z dziecięcym zaufaniem powierzy się Matce Najświętszej. Ona jest Oblubienicą Ducha Świętego. Ona może wszystko dla duszy wyprosić. Duch Święty nie może niczego duszy odmówić, jeżeli za nią wstawia się Maryja. Na Jej prośby kruszy wszelkie przeszkody w życiu wewnętrznym, jeżeli zajdzie tego potrzeba. Oddaj się więc Matce Niepokalanej, by cię powierzyć rnogla Duchowi Świętemu. W niebie ciało będzie mieć udział w chwale i szczęściu duszy, ale by było zdolne zażywać takich rozkoszy, musi przejść przez próbę ogniową. Ja sam przeprowadzam przez nią. Taki cel mają choroby, którymi doświadczam ukochanych moichń do tego celu ma służyć praca lub umartwienie. Gdybyś była nie podjęła dla Mnie dobrowolnie umartwień fizycznych, byłbym cię doświadczał cierpieniem z chorób płynącym. Uprzedziłaś Mnie.Bo kogo miłuje Pan, tego karze, chłoszcze zaś każdego, którego za syna przyjmuje»(Hbr 12, 6)

Gość gość
Nie mieszajmy tutaj wiary z grzesznymi duchownymi , to nie miejsce i czas na takie wpisy ... Ktoś tu chyba zapomniał jaki jest temat wątku :-( Boga w to nie mieszajmy ....

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
:-P

Gość gość
Milczenie jest złotem ale czasem trzeba temat nagłośnić.... Nie będziemy kryć grzesznych księży , napewno nie ....

Gość gość
A Ty jesteś taki święty?