Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie kocham księdza

Polecane posty

Gość gość
Ludzie , Wy wierzcie w Boga a nie księży !!! To nie epoka kamienia łupanego , ksiądz jest tylko człowiekiem i popełnia grzechy , jak my wszyscy !!! Nie wiedziałem , że kobiety strzegące morale , udzielają się na takim forum :-(

Gość gość
22.41 - To do czego jest potrzebny ksiądz ? Bycie grzesznikiem to jedno, ale bycie zuchwałym grzesznikiem to drugie.

Gość gość
Grzesznik to grzesznik a ksiądz ma dawać przykład :-\

Gość gość
Dla mnie jest odrażający ksiądz homo pedofil

Gość gość
A dla mnie odrażający jest ksiądz, który ma kochankę. Jest taki cyniczny, to można nawet poznać...Taki ksiądz nie ma w sobie tej dobroci, którą powinien każdy człowiek odczuwać...Jedyne, co czuć, to wyrachowanie...i ta dalekość...

Gość gość
O nie daj Boże spotkać na drodze takiego kapłana, jak opisny wyżej..

Gość gość
Prędzej spotkasz chłodnego cynika niż dobrodusznego .... Takie mamy czasy :-(

Gość gość
Chciałabym, aby zatrudnili mnie jako psychologa w semianarium, wypieprzyłabym ich połowę!!!

Gość gość
No właśnie, gdzieś ktoś popełnił błąd, skoro takich mamy księży...Rzeczywistość ich psuje czy kłamią w seminarium? wilki w przebranich owczych skór???!!!

Gość gość
Księża dopiero po opuszczeniu seminarium poznają życie. Wcześniej są od niego odgrodzeni. Plotki mówią ( być może to brednie), że im czegoś tam do jedzenia dosypują, żeby o babach nie śnili, chyba bromu.

Gość gość
Ja myślę , że to natura się odzywa i instynkt czyli popęd seksualny .... Jak któryś ma słabą psychikę to ulega słabościom ......

Gość gość
Też tak myślę. Taki młody gość po maturze to jeszcze dziecko. Głowa pełna ideałów. Seminarium robi swoje w tym sensie, że człowiek ma przekonanie, że to wszystko takie piękne. A później jak już życie w parafii to różnie to bywa. Taki człowiek dojrzewa i widzi, że oprócz Kościoła i tego, że jest księdzem jest FACETEM. Czyli inaczej istotą ludzką, która potrzebuje drugiego człowieka. I to jest całkiem naturalne. Oczywiście wielki ten ksiądz, któremu udaje się panować nad sobą, bo tak powinno być. Nie wspominam bo nie warto o takich rasowych sukinsynach, którzy nie ważne co by robili w życiu i tak są złamasami.

Gość gość
To po co władza im to zrobiła? Wybija magiczne ok. 40 i chcica i się staje to z byle kim, a te później jęczą tu..

Gość gość
a mi ich tak zwyczajnie po ludzku żal, są takie chwile że człowiek potrzebuje bliskości drugiego człowieka a Oni to przecież też tylko ludzie

Gość gość
Byle jaką weźmie tylko byle jaki...

Gość gość
Mi ich nie żal, tym bardziej, że który chce, to zrobi duużo w tych swoim celu...

Gość gość
Są ludzie i ludzie

Gość gość
Jak się coś robi wbrew naturze , to skutki tego , bywają opłakane .....

Gość gość
Z takim myśleniem nie byłoby księży

Gość gość
Ja uważam , że nie powinno być celibatu . Podoba mi się , że u ewangelików , pastor ma żonę , dzieci i nie uważam , żeby przez posiadanie rodziny był gorszym kapłanem . Lepiej rozumie problemy rodzinne bo ma z nimi do czynienia na co dzień ..... nie musi kombinować na boku ....

Gość gość
a ja wciąż kocham księdza choć bardzo już bym chciała przestać jestem zmęczona tym beznadziejnym zakochaniem poproszę dobry przepis na odkochanie rozłąka nie zdała egzaminu

Gość gość
Ja też i to bardzo długo. Niestety z wzajemnością jakkolwiek głupio to nie brzmi

Gość gość
Z tym celibatem też się zgadzam. Powinien normalnie mieć rodzinę, pracować i żyć jak normalny człowiek.

Gość gość
Muszę też przyznać , że ten cały celibat to niewypał . Kościół , tylko dlatego ustanowił celibat żeby chronić majątki kościelne - ziemie , dary .... Natomiast księżom wyrządził krzywdę , pozbawiając możliwości posiadania rodziny i życia w " normalności " .

Gość gość
A z czego oni wszyscy by żyli? oczywiście z pieniędzy ludzi. Nie mam zamiaru dorabiać ciebie babo i książęcych dzieci, którym wszystko by się oczywiście należało i jeszcze więcej (biedne dzieci musiałyby się tylko zgadzać ze swoją nędzą i na to patrzeć). Pan Bóg wie co robi, a psie głosy nie idą pod niebiosy! Celibat jest wielkim darem dla księży i całego Kościoła. x Ps. a ta, co przed przecinkami spacje stawia, tak przesadza i niesmak budzi, że żal...tutaj widać walkę z samym Bogiem. Jak wy się baby nie wstydzicie?!!!

Gość gość
Zarabiam na siebie i nie potrzebuje Twoich pieniędzy.

Gość gość
Nie same "baby" tu siedzą i taka dobra rada - już cię boli głowa z czego by żyły rodziny księży ? Ksiądz miałby pensję a poza tym za lekcje religii księża dostają wypłatę ..... Babo :classic_cool: A ja facetem jestem .

Gość gość
super i jeszcze zabierz łapy od księdza!

Gość gość
Nie same "baby" tu siedzą i taka dobra rada - już cię boli głowa z czego by żyły rodziny księży ? Ksiądz miałby pensję a poza tym za lekcje religii księża dostają wypłatę ..... Babo :classic_cool: A ja facetem jestem .

Gość gość
Babo-chłopie wolę 50 normalnych, ofiarniczych księży a tych 5-ciu np. niech się zeszmaci, trudno...taka ofiara dla dobra ludzkosci!