Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice jedynakow idziemy strajkować do sejmu?

Polecane posty

Gość gość
1. To jest tak przerażające, co w tym kraju ludzie są w stanie powiedzieć i zrobić dla 500 zł. 2. Oddam z wielką chęcią te 500 zł (mam dwoje dzieci) samotnej matce, która przez 365 dni w roku nie ma nawet chwili dla siebie, bo opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym, to ciężka praca fizyczna i psychiczna 24h/dobę. 3. Ta "dotacja" 500+ w obecnej formie jest nietrafiona.

Gość gość
Gościu z 10:05 to po co to bierzesz?!

Gość gość
Jak można porównywać bycie matką zdrowego dziecka z byciem matką dziecka wymagającego non stop opieki. Sama mam jedno, zdrowe ( chociaż przez rok rehabilitowane) dziecko, nie mam 500 plus, ale uważam się za szczęściarę. Uważam, że państwo powinno dawać stosowne świadczenia rodzicom zajmującym się chorymi dziećmi. Inne dziadostwa są sponsorowane przez państwo i jest ok, a tym, którzy potrzebują jak zwykle nic się nie daje. Zweryfikować te pseudo samotne matki i pozabierać im kasę na rzecz tych, którzy faktycznie potrzebują.

Gość gość
zlikwidować małpom mającym zdrowe dzieci 500+, zgroza aby rodzice mający dzieci na wózkach itp. żebrali o byt

Gość gość
a ten arcybiskup hoser jeszcze wypowiada się, żeby im żywej gotówki nie dawać, no jaki ..... , a 500+ to nie żywa gotówka, tu mu na wódę, papierosy itp. używki nie szkoda a ludziom przykutym do wózka inwalidzkiego żałuje, oto cholerni katolicy, niech teraz mi przyjdzie z wizytą duszpasterską to nie ręczę za siebie

Gość gość
Powinni zabrać to całe 500 plus

Gość gość
Oddam z wielką chęcią te 500 zł (mam dwoje dzieci) samotnej matce..... xx o następna szczeka co by to nie zrobiła, a wiec do dziełe, wprowadx to w czyn, znajdź taką samotną matkę i przelewaj jej co miesiac swoje 500

Gość gość
dziś Biedne Wy jesteście antyszczekające. Byłaby to darowizna, od której należy odprowadzić podatek. Potrzebne jest rozwiązanie prawne/systemowe, a nie szczekanie w drugą stronę.

Gość gość
dziś 1. Ponieważ ja i mąż płacimy podatki, a świadczenie wydawane jest na dzieci. 2. Ponieważ moja rezygnacja w żaden sposób nie wpłynie na to, że Pani X te pieniądze dostanie, bo nie ma rozwiązania systemowego. 3. Ponieważ przelanie komuś pieniędzy na konto byłoby darowizną podlegającą opodatkowaniu. 4. Natomiast nie będę płakać jeśli część świadczeń na dzieci zdrowe zostanie w inny sposób spożytkowana (podniesione progi finansowe dla uzyskania świadczenia, kontrola i karanie nadużyć/nieprawidłowego zagospodarowania świadczenia/inny sensowny sposób uregulowania tematu).

Gość gość
Ja też płacę podatki i to niemałe. Czemu wybrałam prywatną szkołę? Bo w publicznej w naszym rejonie świetlica jest czynna 7:30-15:30. A ja pracuje 8-16. Zajęcia dodatkowe na ogół są od 15 więc musiałabym wychodzić wcześniej z pracy, a pracodawca na pewno by na to przystał z radością. Tak prowadzę syna na 7:50 bo pracuje obok tej szkoły. Dziecko ma lekcje do 13-14, a potem zajęcia dodatkowe. O 16:15 kończy. Odbieram go i wracamy do domu. Bez konieczności odbierania,kombinowania i wozenia gdzieś-wszystko na miejscu.

Gość gość
do czego ten ostatni wpis? matka niepelnosprwnego ma tez poslac do szkoły prywatnej nawet jak dziecko jest niesamodzielne,sparalizowane,wymagające stale pomocy i pojsc do pracy do 17ej?

Gość gość
haha wielce uczciwa, martwi sie o podatek, to nie przelewaj na konto tylko wybierz z bankomatu i daj kasę do ręki PS. jak sie chce to się szuka sposobu, a jak sie nie chce to sie szuka powodu :)

Gość gość
Do 14.28 Ale gdzie autorka porównuje się do matki niepełnosprawnych dzieci?!? Naucz się czytać ze zrozumieniem.jej chodzi o to że takie niepracujace Grażyny naklepia dzieci i dostają kasę. Teraz jeszcze emeryturke dostaną choć nigdy nie pracowały. A odniesienie do marek niepełnosprawnych jest tylko w tym sensie ze poszły wywalczyć coś dla siebie i pokazały innym drogę ciemna maso. My z mężem zarabiamy po ok 2500 netto i też nie należy nam się 500plus. Macierzyński miałam 5 miesięcy i potem bezpłatne wychowawcze. Wtedy na szczęście mąż zarabiał trochę lepiej i mogłam być z dzieckiem 3 lata w domu. Ale też czuję się pokrzywdzona ze moje dziecko nie dostaje nic od państwa. 500 Plus programem demograficznym? To powinni dawać tylko tym u których pojawiło się dziecko po wejściu programu. Moi sąsiedzi patologia mają 5 dzieci. Najmłodszy ma 8 lat, najstarsza ma 17. Załatwiają jej papiery ze jest niepełnosprawna. Będą na niej zarabiać dalej mimo pełnoletności. Od wejścia w życie 500 Plus nie zwiększyła się u nich dzietnosc, odkąd pamiętam sąsiadka nigdy nie pracowała i teraz już nawet nie mysli aby zacząć. 2500 zł to oni w życiu na oczy jednorazowo nie widzieli. Do tego rodzinne i jak uda się załatwić rentę i pielęgnacyjny na najstarszą to już w ogóle. A mąż od czasu do czasu trochę popracuje gdzieś na czarno i sobie tak żyją, nigdy nie płacąc podatków...

Gość gość
Ale jak załatwić rentę, co ty bredzisz , skoro dostanie świadczenia to faktycznie jest niepełnosprawna.

Gość gość
Jest lekko opóźniona, A oni robią z niej całkowicie niesamodzielna. Wiem bo moja siostra pracuje w ośrodku i masz lekarz odmówił wypisania papierów, ale znaleźli kogoś prywatnie.

Gość gość
Do 16:30, najbardziej wkurza mnie rozdawnictwo właśnie takiej patoli, raczki praca nieskalane, a na koniec okazuje się, ze patola ma więcej kasy z kombinatorstwa niż ty z uczciwej pracy.

Gość gość
jaka suka katolicka sąsiadka, twierdzi, że niepełnosprawnym w wózkach inwalidzkich nie powinni dawać a 50-0+ tak, bo jej suka córka naklepała 54 bachorów i nie pracuje

Gość gość
Autorko, co ty krecisz, 500+nie jest dla dzieci tylko dla rozmnazania, niepelnosprawne czy biedne nie dostanie ani grosza wiecej, zwlaszcza niepelnosprawne ktore sie nie bedzie rozmnazac.te 500+ zacheca juz mlode dziewczyny zeby nie czekaly na milosc ani slub tylko dawaly na pierwszej randce bo warto zaciazyc jak najszybciej i jak najczesciej.takie mam wrazenie

Gość gość
precz z arcybiskupem hoserem

Gość gość
pisowce z kraju zrobili burdel bo płacą za pieprzenie się i rozmnażanie

Gość gość
Najmłodszy ma 8 lat, najstarsza ma 17. Załatwiają jej papiery ze jest niepełnosprawna. Będą na niej zarabiać dalej mimo pełnoletności. x x to pewnie dostana 153 zł zasiłku pielegnacyjnego i tyle. to ze lekarz cos tam wypisał, to nie znaczy, ze komisja przyklasnie. Ten punkt 7 czy jak go zwa dostac b ciezko obecnie, i własnie poprzednie strajki sie do tego przyczyniły, ze b filtruja tych chorych na serio. Ja uwazam, ze to b dobrze. Ludzie narzekaja, ze im uzdrawiaja dzieci. Ale jak mozna uznawac ze ktos niezdolny do samodzielnej egzystencji, bo ma cukrzyce, niedosłuch, aspergera czy inne bzdury... a potem dzieci co lezą z porazeniem mózgowym i parazlizem, albo z głeboka niepsrawnoscia intelektualna czy głebokiem autyzmem, maja groszowe zasiłki... Swoja droga ogólnie w skali kraju jest nadal nie bardzo. Podobno jest ponad 800 tys ludzi z niezdolnoscia do egzystencji, czyli co 58 osoba

Gość gość
oby szmaty pisowskie rozchorowały się tak żeby leżały jak roślinki w wielkim bólu

Gość gość
Oni już nie wiedza jak się wycofać z uporu i przyznać tym niepełnosprawnym ( w skali kraku ok.280.tyś.) skoro 500+ jest bez kontroli i to jest agrument do wytrącenia rządu. A ta soltysowa z jakiegoś spotkania w remizie śmie nawoływać do przerwania strajku. Przeciez tam nie pojdzie choć nic nie robi,bo co to za stanowisko dla niej utworzone,jak i B.Kempy-min.d/s humanitarnych (!),bo ona potrafi tylko krzyczeć i machać ręką a nie rzeczowo rozmawiać !!!

Gość gość
niepełnosprawni nie dajcie się, na 500+ dla zdrowych mają to wam łaski nie robią jak dadzą,

Gość gość
ja pierzę, tyle dni siedzą w sejmie a te cholery pisowskie dalej swoje, na 500+ dla zdrowych mają, Boże gdzie ty jesteś

Gość gość
Boże dlaczego nie ukarzesz pisowców bardzo ciężką chorobą, bo inaczej tych niepełnosprawnych nie zrozumieją

Gość gość
Żenada

Gość gość
Czytam i dowiaduje sie ciekawych rzeczy w zwiazku z tym protestem.. ile kasy jest zmarnowana, na bzdury typu PFRON? ZGadniecie, ile oni dopłacaja miesiecznie do 1 osoby zatrudnionej? dla chorych w znacznym stopniu jest to 1800 zł!! https://www.pfron.org.pl/pracodawcy/dofinansowanie-wynagrodzen/wysokosc-dofinansowania/ a z kolei zeby jechac z dzieckiem na turnus, to tylko dla bogatych rodziców. syn ma niepeslnosprawnosc znacznego stopnia, 16 lat i na razie nei byłam ani razu. Wychowuje go sama, nie pracuje, i nigdy nie miałam 2 tys zeby dopłacac do ich dofinansowan. PRFON sie powinno zlikwidowac

Gość gość
musi to być spra panstwowa kasa skoro p.Dubienieckiemu udało się bez należytej kontroli wyporowadzić z PFRON ogromne pieniądze. Tak wlasnie utrzymujemy państwowe molochy nad którymi nie ma nadzoru i specjalistow od danej branży.