Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent, a co z gwarancja i paragonem

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie, zamowilam zegarek chrzesniakowi na komunie kosztowal 250 zl (dodam jeszcze pieniadze zeby nie bylo) ale pytanie odnosnie zegarka. Otoz zamowilam w sklepie internetowym i przyszedl do mnie razem z trzyletnia gwarancja i do gwarancji doczepiony jest paragon. Noi przeciez chyba nie wypada dac tego prezentu razem z ta gwarancja i cena? Co wiec zrobic? Czy ja mam schowac ta gwarancje i paragon a im powiedziec ze w razie czego zeby sie zglosili do mnie to dam ta gwarancje? Czy tak bedzie ok?

Gość gość
Ja dałabym mamie dziecka.

Gość gość
Tylko wlasnie sie zastanawiam czy to nie bedzie troche nietaktowne jak wrecze paragon, chociaz przyznam ze tak bylo by dla mnie najwygodniej bo mieszkamy daleko od siebie wiec wrazie czego to oni by juz ta gwarancje mieli i juz

Gość gość
Lepiej nie dawać paragonu.

Gość gość
Daj mamie dziecka.

Gość gość
Daj normalnie mamie dziecka gwarancję i paragon . To ty małe dziecko jesteś a myślisz ze nikt sobie nie sprawdzi w necie ile kosztuje taki zegarek? Bądź poważna. ..się zepsuje i rodzice będę mieli problem . Miałam tak z pralka w prezencie ślubnym. Po 3 mocach się zepsuła a ja nie miałam paragonu i nie chcieli naprawić na gwarancji. ... szkoda gadać. Normalnie daj gwarancję z przypietym paragonem.

Gość gość
Zależy jaka jest ta matka. Niektóre mamy niestety zwracają uwagę na prezenty i ceny tych prezentów.

Gość gość
Ja dostałam dla dziecka właśnie bez paragonu i gwarancji okazało się , że wadliwe potem gwarancja gdzieś zaginęła . Zanim wrócił do kraju załatwił duplikat było już po gwarancji Tak że , rób jak uważasz

Gość gość
Jprdl dodawac paragon do prezentu? Tego jeszcze nie bylo puknij sie w leb

Gość gość
Oczywiscie ze dac gwarancje z paragonem, ale osobno, rodzicom.

Gość gość
Możesz dać mamie w zaklejonej kopercie i powiedzieć, że jak się coś zadzieje to w kopercie ma gwarancję, ten paragon chyba konieczny do gwarancji. Inna opcja to powiedzieć, że Ty masz gwarancję i jak coś to doślesz, ja tak robiłam kilka razy, ale na miejscu, na odległość chyba dałabym w zaklejonej kopercie rodzicom.