Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psy nad wodą

Polecane posty

Gość gość
gość dziś 12.12 Plaza to nie jest miejsce dla psów. Mozesz się tu pluc jak glupia ale jak trafisz na mnieusmiech.gif to grzecznie z wykrzywionym ryjem wyjdziesz z plazy tak jak inni nawiedzeni wlasciciele psow. x Tam gdzie jest zakaz wprowadzania psów to rozumiem a tam gdzie go nie ma to byś mnie mogła w d**e pocałować i bym ci jeszcze na wredna zgorzkniała mordę nasrala :D i gdzieś bym miała twoje dzieci niech siedzą w domu jak to aspołeczne ulomy :P

Gość gość
Tam gdzie jest zakaz wprowadzania psów to rozumiem a tam gdzie go nie ma to byś mnie mogła w d**e pocałować i bym ci jeszcze na wredna zgorzkniała mordę nasrala smiech.gif i gdzieś bym miała twoje dzieci niech siedzą w domu jak to aspołeczne ulomy jezyk.gif X Kto to jest aspoleczny? Piesek w kagancu albo na smyczy i możesz siedzieć. Nie ma? To wypad z psami.

Gość gość
Kto to jest aspoleczny? Piesek w kagancu albo na smyczy i możesz siedzieć. Nie ma? To wypad z psami. XXX Podaj przepis , lub paragraf ,który mnie do tego zmusi. Nie ma ?? To sama się dostosuj.

Gość gość
Niestety większość właścicieli psów to debile . Latem byłam w Ustce i na promenadzie byla akcja miedzy właścicielami piesków . Rodzice z 2 dzieci (niemowlę wózku i ok 4 latek ) i dużym psem (owczarek niemiecki długowłosy )chodzili po promenadzie . Pies był na smyczy blisko nogi i miał kaganiec. Z drugiej strony przechodziła parka tez dużym psem . Pies biegał luźno na smyczy i nie miał kagańca . Ten drugi pies rzucił sie na tego pierwszego . zahaczył go lekko zębami . Właściciele pierwszego psa zaczęli krzyczeć na tych drugich gdzie pies ma kaganiec . Ci drudzy zaczęli pyskować i skończyło sie na wezwaniu Policji . Oczywiście , ze Policja stanęła po stronie tych pierwszych . Zresztą wszyscy co widzieli ta sytuacje byli na nimi . Jak widać po tej pierwszej parce moża mieć psa i być odpowiedzialnym .

Gość gość
Podaj przepis , lub paragraf ,który mnie do tego zmusi. Nie ma ?? To sama się dostosuj. X Poczytaj sobie kodeks wykroczeń. Ja po prostu wzywam straż miejska. Bez ostrzegania Ciebie. Zrobiłam to parę razy. Może nie trafisz na mnie A może trafisz. Masz smycz albo pies jest w kagancu ok. Nie masz to mandacik i wypad z plaży.

Gość gość
17.46 ani Ustawa o ochronie zwierząt ani Kodeks Wykroczeń nie precyzuje, w jakim stopniu musimy kontrolować swojego psa udając się z nim w miejsca ogólnie dostępne. Brak jest jednoznacznego przepisu nakładającego na właściciela obowiązek wyprowadzania na smyczy czy w kagańcu. Nie ma obowiązku kagańca.

Gość gość
gość dziś Jesteś ułomna ? Musisz mieć dany przepis żeby wiedzieć co jest dobre a co złe dla innych ludzi ?

Gość gość
17.54 A ty jesteś ułomna? Mój pies nikomu krzywdy nie robi, więc nikt mnie nie zmusi do kagańca lub żeby wypraszać mnie z psem z plaży,na której mam prawo być tak samo jak ty.

Gość gość
"Art. 26 ustęp 3. Utrzymujący zwierzęta domowe zobowiązani są do: 1) prowadzenia psa na uwięzi w taki sposób aby zapewnić pełną nad nim kontrolę, a ponadto psu rasy uznawanej za agresywną zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz. U. Nr 77, poz.687) lub zagrażającemu otoczeniu do nałożenia kagańca – taki pies może być prowadzony wyłącznie przez osobę pełnoletnią; w miejscach mało uczęszczanych dopuszcza się prowadzenie psa bez smyczy, pod warunkiem, że pies ma nałożony kaganiec skutecznie zapobiegający pogryzieniu, a właściciel lub opiekun sprawuje pełną kontrolę nad jego zachowaniem, 2) nie wprowadzania zwierząt na teren placów zabaw i piaskownic dla dzieci, kąpielisk, boisk szkolnych oraz terenów zielonych i sportowych położonych na obszarze posesji będących w zarządzie szkół, przedszkoli i żłobków,"

Gość gość
gość dziś Skąd ty możesz wiedzieć , ze nie zrobi krzywdy ? Jak pies ugryzie to każdy tak mówi " bo on nigdy nie ugryzł " . Twój pies nie ma prawa byc na plaży i przyjmij to do wiadomości a nie plujesz sie jak głupia .

Gość gość
To tak samo jak wasze dzieci. Tez mogą podbiec i mnie uderzyć. Ludzi tez najlepiej unikajcie bo po co komu do głowy strzeli jeszcze pojedzie i zgwałci albo walnie toporkiem. Wszedzie są wypadki przestancie dramatyzować... a tam gdzie nie ma zakazu wprowadzania zwierząt to bym miała gdzieś wasze prośby ;) mi nie pasują wasze drace się dzieci bo nie można odpocząć...

Gość gość
19:28 posłuchaj tępa suko, moje dziecko zostało ugryzione przez psa, któremu po prostu odj***lo. Właścicielka psa zarzekala się że wcześniej nikogo nie ugryzl. Nie wiem czy odwalilo mu z upału, stresu czy czegokolwiek innego. W d***e to mam. Od tamtej pory za każdym razem dzwonię po straż miejska jak widzę psa bez smyczy czy kaganca. Nie kłóce się z właścicielem, nie starsze. Po prostu dzwonię. I za każdym razem Państwo z pieskiem zwijaja się często z mandatem. A jak mój dzieciak podejdzie do Ciebie i Cię uderzy to śmiało możesz oddać.

Gość gość
Nie rzucaj się GLUPIA K/U/R/W/O wszyscy maja w d***e twoje dzieci

Gość gość
przerpaszam was za wszystkie wyzwiska i zle slowa