Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w Hiszpanii ?

Polecane posty

Gość gość

Na codzień mieszkamy w Polsce. Tutaj mój mąż ma firmę. Jednak kupiliśmy mieszkanie w Hiszpanii ponad 5 lat temu. Zastanawiam się czy nie urodzić właśnie tam i cały urlop macierzyński spędzić w tym cudnowym miejscu. Czy któraś z Was zrobiła tak ?

Gość gość
W Hiszpanii stosują poród kleszczowy do dzisiejszego dnia. Opieka lepsza w Polsce. W szpitalu w Hiszpanii dają ci wszystko. W Polsce musisz kupić wszystko sama.

Gość gość
Czy będę rodzić w Polsce czy W Hiszpanii zdecyduje się na prywatną klinikę.

Gość gość
Porod vacum i kleszczowy w wielu cywilizowanych krajach jest zabroniony ze względów zdrowotnych rodzacej i dziecka! Ja rodziłam w Polsce dwa razy i nie narzekam ale przy mężu bo wtedy liczą sie z pacjentom jest nasz świadek. Nie wchodzą osoby niezwiązane z porodem czy badaniem gdy jest osoba bliska do ktorej mamy Prawo nawet w szpitalu i nie można jej wyprosić! Tak samo mąż jest przy kazdym badaniu cipki bo nie jestem zacofana i nie wstydzę się męża! !!!

Gość gość
Jak znasz hiszpański i hiszpańskie podejście do życia (w tym załatwianir różnych spraw z Hiszpanami), to śmiało korzystaj z okazji. Ps. Poród kleszczowy w Hiszpanii jest faktem - czasem go stosują.