Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki system polityczny najlepiej pasuje do polskiej rzeczywistości?

Polecane posty

Gość gość

Czasem mi się wydaje, że komunizm bo jak widzę w pracy, to jednak Polak potrzebuje nad sobą bata, żeby wykonać robotę. Liberalizm, który działa na Zachodzie w krajach postkomunistycznych się nie sprawdza, co pokazały czas transformacji w Polsce - korupcje, afery, mafia. To jest charakterystyczne zjawisko we wszystkich krajach o czerwonej przeszłości - Ukraina, Białorusia itd. Konserwatyzm wydaje się być stabilny, lecz w Polsce brakuje partii o konserwatywnej gospodarce. Wolność i Korwin mają takie tendencje, lecz jak dotąd ich szanse są nikłe. PIS jest konserwatywny lecz tylko na polu społecznym. Jak wy myślicie?

Gość gość
To w Polsce jest liberalizm? Od kiedy?

Gość gość
Mówię tutaj o historycznym wydarzeniu po 89. Przyznasz mi rację, że była to próba wdrożenia liberalnej gospodarki - wolny rynek. Następnie plan Balcerowicza. PO również miało/ma liberalne poglądy.

Gość gość
komunizm bo jak widzę w pracy, to jednak Polak potrzebuje nad sobą bata, żeby wykonać robotę. 0 to czym dla ciebie jest komunizm? ja myślałem ze to dyktatura proletariatu , disco polo, pop, Lenin itp.

Gość gość
czy tylko mnie denerwuje że teraz tylko disco polo i pop w telewizji?

Gość gość
Katolibuntustan, monarchistyczny. krasnal katotalibunt ma władzunie.