Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przeżyć?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżyć za 1800 zł netto. Samotny chłopak. Koszt wynajmu 1500 zł msc.

Gość gość
Znajdź lepszą robotę, bo z taką kasą nie wyżyjesz, nie mówiąc już o znalezieniu jakiejkolwiek dziewczyny.

Gość gość
Poszukaj lepszej pracy albo współlokatora.

Gość gość
Z taką kasą to słabo. W dzisiejszych czasach, taki chłopak jak ty-samotny/kawaler powinien zarabiać min. 3000 netto, żeby wystarczyło na opłacenie czynszu, rachunków za telefon/internet, na zakupy spożywcze, środki czystości, jakieś ubrania, paliwo do samochodu i żeby cokolwiek odłożyć na przyszłość.

Gość gość
Skąd Ty wziąłeś te 3k?

Gość gość
Jak skąd? Prosty rachunek przeprowadziłem. -Koszt mieszkanie 1500 zł miesięcznie-jak pisał autor -na wyżywienie-600 zł/msc -rachunek za telefon/internet-80 zł/msc -paliwo do samochodu (o ile posiada)-250 zł -jak nie posiada samochodu to bilety autobusowe-miesięczny pewnie ze 150 zł Daje to ogółem 2330-2430 zł. Resztę można odłożyć, albo przeznaczyć na imprezę/ wyjście z kumplami gdzie może pozna jakaś fajną dziewczynę.

Gość gość
No rachunek nawet sensowny. Ostatnio u jakiegoś gościa na YT usłyszałem, że powinno się połowę pensji odkładać, a połowę przeznaczać na życie, czyli mieszkanie, wyżywienie, rozrywki. Może i ma to sens, ale wg. mnie tylko dla ludzi, którzy zarabiają min. 6000 msc.