Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do której klasy odbieraliscie dzieci ze szkoly?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo mój bratanek jest 3 klasie i bratowa twierdzi, że trzeba od odbierac ze szkoly osobiscie, wiec juz trzeci rok nagina po niego mój ojciec.

Gość gość
ja tez moja odbieram. tzn. ona juz sama wychodzi ze swietlicy a ja ja w drodze zbieram. natomiast rano nie pozwalam jej samej chodzic.boje sie. roznie to bywa.ma 9 lat.

Gość gość
ale u nas szkoła jest doslownie 10 minut spacerkiem

Gość gość
Ja tylko we wrześniu chodziłam z synem i po niego (1klasa) Zarówno z jednym jak i z drugim synem tak robiłam i potem chodzili sami. 3/4 klasy również. Tyle, że szkoła jest blisko Naszego bloku.

Gość gość
w drugiej klasie z tym ze my mieszkamy na spokojnym osiedlu domkow jednorodzinnych , na obrzezach miasta , mamy swoja szkole na osiedlu, dzieci nie musza jechac do miasta , nie musza przechodzic przez *****iwe ulice , ida sobie spokojnie kawaleczek do szkoly , wiekszosc dzieci sasiadow chodzi z synem do klasy to wracaja cala banda

Gość gość
Mój ma 8 lat, chodzi do 2 klasy i na pewno w 3 też go będziemy odbierać. Gdyby chodził do szkoły w naszym rejonie to by może i chodził sam - szkoła z tyłu za naszym blokiem wystarczy po piachu kawałek przejść. Ale ze zmieniliśmy miejsce zamieszkania w zeszłej wakacje to musiał iść do szkoły w której po prostu były miejsca, więc mamy 1.5 km do szkoły,w tym kilka *****iwych ulic.

Gość gość
Nie mam dzieci,ale pamiętam,że w II klasie chodziłam do szkoły sama.

Gość gość
Moja córka od 1 klasy chodziła sama do domu, ok. 1 km, ale mieszkałyśmy wtedy w miasteczku 15 tys.

Gość gość
Do półrocza klasy 1. Oboje.potem sami wracali.

Gość gość
Kiedyś to był obciach iść z rodzicem do szkoły a teraz? Rodzice prowadzają długo, potem nawet na studniówki z dzieckiem chodzą ja swojego będę prowadzać tylko w I klasie niech sie uczy życia.

Gość gość
wasze dzieci odrazu po lkecjach wracaja do domu. i co same siedza?nie boicie sie samych dzieci w domu zostwiac?

Gość gość
U mnie syn w 3klasie sam chodzi i przychodzi ale nie musi przechodzić na żadnych pasach i szkołę mamy bardzo blisko. W drugiej klasie niektóre dzieciaki same wracały, w pierwszej był zakaz szkolny-rodzice mieli przyprowadzać i zabierać. Szkoła mieści się w śródmieściu dużego miasta więc okolica różna. Żeby dziecko samo wracało trzeba zostawić kartkę od rodzica wychowawczyni niezależnie od klasy.

Gość gość
Do matury.

Gość gość
tu autorka, szkoła bratanka jest gora 10 minut piechotą, mieszkamy wszyscy na osiedlu domow jednorodzinnych, zero *****iwych ulic itp.

Gość gość
Syn w grudniu skonczyl 7 lat a po feriach wracal sam. Rano go zawozilam po drodze do pracy. Do szkoly ma 1,5 km. Mieszkamy w domu jednorodzinnym i syn siedzi sam 3 godz az ja wroce z pracy

Gość gość
Moja córka wracała ze świetlicy do domu od 1 klasy, codziennie 1 km, czyli nie od razu po lekcjach tylko ok. 15:30, a o 16.15 już ktoś zawsze pierwszy wracał z pracy.