Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinaHK

Obwisła skóra na brzuchu, operacja czy zabiegi?

Polecane posty

Gość KarolinaHK

Witajcie, rozpocznę od opisu mojej sytuacji. Kilka lat temu zrzuciłam około 30kg, pomimo ćwiczeń 6razy w tygodniu, wypijaniu ogromnych ilości wody oraz dbaniu o skórę jest ona luźna i wygląda źle. Mam rozstępy, a skóra u dole brzucha wisi. Jestem osobą młodą, która pomimo woli sportowca nie może cieszyć się jego ciałem. Próbowałam peeligów, masaży oraz balsamów- na próżno. Już wiem, ze w moim przypadku zda się to na nic. I teraz zwracam się z pytaniem: czy są jakieś zabiegi, które ściągną te skórę? Czy może jedynym dobrym rozwiązaniem jest tu operacja? Dodam tylko, że moj brzuch nie wymaga odsysania tłuszczu, jedynym problemem jest luźna skóra na dole brzucha, powyżej spojenia łonowego. Z góry dziękuję za wasze opinie oraz rady.

Gość gość
Mam ten sam problem właśnie, sporo ćwicze od około 8 lat, dieta jest, zrzuciłem 40kg wagi i też mam skórę obwisłą na brzuchu i udach. Rozstępy oczywiście też, wiem dokładnie przez co przechodzisz, tak samo smarowałem się kremami różnymi, kolczastymi rękawiczkami czy innymi tego typu rzeczami. Pani jedna mi powiedziała że niby tylko operacja plastyczna brzucha pomoże, ale szukałem czegoś w necie też. No i trafiłem na zabieg Radiofrekwencja mikroigłowa, ponoć te zabiegi są bardzo dobre i dają duży efekt, ale to zależy od osoby, jakości skóry, u jednych ten efekt będzie większy a u innych mniejszy - przy okazji dobrze to działa na rozstępy. Byłem wczoraj nawet na konsultacji u Pani na temat tej radiofrekwencji to się też sporo dowiedziałem, ale też wiadomo że sama to reklamowała, bo w końcu też zysk i klient kolejny. Mówiła że każdy człowiek jest inny, że nie gwarantuje, ale jest szansa, że efekt będzie zadowalający. Oprócz operecji plastyczne to ponoć to jest jedyna metoda która ma takie osiagniecia. O opieracji się też minusów dowiedziałem, będzie blizna na cały brzuch ( od lewej do prawej strony nad łonem a po pępkiem ) no i jeszcze ponoć od nowa pępek muszą zrobić, bo wtedy zmieniłby miejsce, więc to tez nie takie łatwe...

Gość gość
Jak chcesz coś też o tym pogadać, a bardziej na prv czy coś to podam Ci maila: ss-tvt@o2.pl

Gość KarolinaHK
Wolałabym z tych względów uniknąć operacji. Nie chcę mieć blizny, chociaż wiem, że gorzej już nie będzie. Poczytam o zabiegu, proszę daj znać czy zdecydujesz się na zabieg i opisz swoje odczucia, pozdrawiam

Gość gość
Ja właśnie dlatego też operacje biorę jako ostatnią deske ratunku, a tak to staram się coś innego. Póki co to właśnie sam szukam opinii na temat tego zabiegu, żeby bardziej się zmotywować i upewnić czy to jednak chociaż coś da. Wiadomo, nie będzie to taki efekt na pewno jak przy operacje, bo w końcu tam wycinają to logiczne że tam się pozbędzie skóry, ale nie dość że dużo droższe to jeszcze te blizny itd. Cena tej radiofrekwencji we Wrocławiu jak byłem to jest 800zł - 1 zabieg, a ponoć potrzeba 2-3 zabiegi, ale jak się bierze 3 to schodzą z ceny, bo to niby jakiś pakiet. Pani też ma ponoć coś więcej jeszcze mi w mailu napisać na temat efektu, może coś przedstawi jakoś.

Gość gość
A właśnie i 1 zabieg jest raz na miesiac, bo przez ten czas trwa ten efekt ulepszania i to powoli z czasem idzie, a nie że od razu już widać efekt. Jak chcesz to Ci mogę podać stronę lub maila do tej Pani z którą też pisze to może Ci coś też przybliży czy coś jakbyś miała dodatkowe zapytania

Gość KarolinaHK
Bylabym wdzieczna za ten adres. O niebo lepiej czulabym sie robiac zabieg niz operacje, bo wiem, ze rany moga sie roznie goic, a blizny moga byc widoczne, ale z drugiej strony takie fizyczne usunięcie tej skory jest tym czego chce. To jest ciezka decyzja. Co rekomendowala Ci Pani dr? Tylko ten jeden zabieg?

Gość KarolinaHK
Wiesz, bo po operacji wcale nie musi byc tak kolorowo. Bedzie bol miesni, papranie sie ran, blizna i rozstepy. Ostatnie, mozna usunac laserem, ale to znowu jest kolejny koszt

Gość gość
Właśnie blizna jest dosyć duża i bardzo widoczna to raz, dwa operacja nie usunie rozstępów. Ten zabieg właśnie jest przy okazji dodatkowo bardzo dobry do usuwania rozstępów, im młodsze rozstępy tym większa szansa że praktycznie całkiem znikną, więc zabieg jakby nie popatrzeć jest 2w1 co dla mnie jest akurat plusem. Operacje sporo droższe no i wiadomo różnie się to goi, może jakaś infekcja i wtedy jeszcze większe zamieszanie no i jeszcze rozstępy zostają i ta wielka blizna, więc brzuch dalej będzie dosyć brzydki... jedynie bez skóry. Zaraz Ci wkleje link

Gość gość
Dotykała skóre, upewniała się czy to skóra na pewno i jak tam z tłuszczem, a tłuszczy praktycznie nie mam, bo od 8 lat jestem na bardzo mocnej diecie i to przestrzegam i bardzo dużo ćwiczę. Wiadomo każdy jednak jakiś tam tłuszczyk ma, sprawdzała też boki i mówiła że to akurat skóra wszystko, kazała się położyć i jak to na leżąco wygląda też. Powiedziała mi że u mnie akurat z 3 zabiegi były by zalecane, powinien być efekt zadowalający, ale niestety nie mogą tego gwarantować, bo to nie operacja i wychodzi to jak wychodzi, mówiła że efekt na pewno będzie lepszy niż jakieś inne lasery czy inne metody. Mówiła że w między czasie albo przed zabiegami radiofrekwencji może dodać jakiś zabieg kardiocośtam, który też dodatkowo coś daje. Każdy też byłby w odstępie miesiąca czyli 3 miesiace to ogólnie by trwało. tutaj jest strona http://pico-bello.pl/ a tutaj mail kontakt@pico-bello.pl - kontakt miałem bardzo dobry, codziennie Pani odpisywała i zawsze można było się czegoś dowiedzieć. Ogólnie duży plus że też darmowa konsultacja to się umówiłem, bo wiadomo na żywo inaczej ocenia się niż po zdjęciach ( zdjęcia też wysyłałem ). Możesz poszukać u siebie też w mieście gdzie maja za darmo takie konsultacje to też Ci coś tam wytłumaczą albo powiedzą też jak to u Ciebie wygląda, może u Ciebie to lepiej niż u mnie jest i mniej zabiegów byś potrzebowała.

Gość KarolinaHK
Dzięki za adres, chce się umówić na wizytę i pogadać z lekarzem o tym jak to widzi. Masz jakieś nowe informacje w tej sprawie?

Gość gość
Spoko, nie ma problemu. Będę próbował chyba w przyszłym tygodniu się czegoś dowiedzieć, niby Pani ta mówiła, że po wizycie i rozpiske dokładną wyśle, jakie zabiegi dokładnie i jakby to wyglądało żebym mógł sobie jakoś to w głowie zaplanować. Na wizycie też mi wszystko ładnie powiedziała, wytłumaczyła, sprawdziła, ale mówiła że w razie czego jeszcze wszystko przeanalizuje i mailowo wyśle też. Majówka teraz jest to nie będę męczył, pewnie by Pani odpisała, ale ten czas przy okazji wykorzystam teraz na szukanie informacji lub kogoś kto to robił czy coś, żeby też mieć przykład tego jak to może wyglądać lub opinie kogoś kto po tym jest. Wiadomo że wszędzie salony będą mówić coś dobrego, bo w końcu walczą o klienta, ale też wiem że coś to daje. Chociaż największą motywacja to jest zobaczenie samemu afektu kogoś albo pogadania z kimś takim i wtedy człowiek chociaż wie że dobrze robi.

Gość KarolinaHK
No właśnie ja tez chce to sobie jakoś zaplanować. Póki co wydaje się to być najlepsza opcja w moim przypadku, po tym co przeczytałam na temat operacji, raczej zrobię zabieg. Właściwie jestem pewna, jedyna potrzebna rzeczą jest tu wizyta u lekarza, która przy b napiętym planie mogę zaplanować dopiero na koniec maja...

Gość gość
Ja mam podobnie jak Ty właśnie, na początku myślałem, że tylko operacja zostaje, ale dobrze że trafiłem właśnie na tamtą Panią i mi powiedziała, że jest coś takiego jak to. Na takie spotkanie jak coś to dużo czasu nie potrzeba, ja tam w środku byłem z 20min, Pani przedstawiła tylko co to jest, jak to działa, sprawdziła moje ciało, brzuch, skóre czy to tłuszcz czy nie i ile tego zrobić. Powiedziała też, że nie będzie się można opalać, unikac na początku ćwiczen/sportu. No i też 1 zabieg na miesiąc, więc w moim przypadku jak będą 3 to 3 miesiące będę w trakcie tej zmiany, więc to też nie jest tak, że hop siup i od razu brzuch będzie fajny. Dlatego też im szybciej się zrobi tym szybciej człowiek będzie zadowolony i pozbędzie się tego problemu. Czyli mówisz, że Ty już podjęłaś decyzje i jesteś pewna co do tej metody i chcesz to zrobić? Widziałem też zdjęcia na google przemian tego i niby jedni mają efekt spory, a inni mniejsi... A Ty może coś gdzieś znalazłaś albo wyczytałaś ciekawego? jak ludzie się wypowiadali albo dawali jakiś przykład przemian tego? Ja jeśli coś będę miał robić to też pewnie to, bo inne metody są niestety gorsze ( oprócz operacji ).

Gość KarolinaHK
Trafiłeś na dobrego lekarza jeśli chodzi o zainteresowanie pacjentem. Ja napisałam wiadomość do kliniki w Bydgoszczy, odpowiedzieli bardzo szybko, ale bardzo nietzeczowo. Nie napisałam o jaki zabieg mi chodzi, tylko zapytałam jakie zabiegi oferują, aby znacznie poprawić stan skóry. Na co lekarz rzekomy odpisał ‚ wszystkie lasery, ale wycena jest sprawą indywidualną, to jak będzie wyglądała skóra tez’, reklama dźwignią handlu, a nie medycyny, ale zniechęciło mnie to, że nie mogę uzyskać konkretnej informacji. Mimo to, będę szukała dalej. Znalazlam w internecine artykul of ktorego wieje reklama, ale warto przeczytac pierwsza czesc, żeby poznać nazwy tych zabiegów. Wklejam go tutaj, jeśli ktoś będzie zainteresowany, proszę http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3487135,zatrzymac-kobiece-piekno-na-dluzej,id,t.html Daj znać jak ta sprawa toczy się u Ciebie. Chcę napisać do twojej Pani Doktor I wyslac zdjecia, zobaczymy co odpowie. Na kiedy planujesz rozpoczęcie zabiegow ?

Gość gość
Mi właśnie mogło pomóc to, że sam zapytałem czy mogę wysłać zdjęcie i żeby jakoś to można było chociaż tak mniej więcej ocenić. Wiadomo, ocena na żywo to zawsze lepsza, bo można dotknąc, zobaczyć stan dokładnie skóry czy tłuszczu itd. Nie wiedziałem o tym zabiegu w ogóle, pytałem o jakieś inne lasery czy takie coś może pomóc na taki brzuch to powiedziała Pani, że tamte lasery to bardziej na tłuszcze, że ten co podałem tutaj to jedyna opcja oprócz operacji, która może mi dać efekt, ale też niczego nie gwarantują że będzie tak idealnie jakbym chciał. Wysłałem zdjęcia, upewniłem się, że to na pewno skóra i że w ogóle coś oprócz operacji jest wstanie coś z tym zrobić. Może jakbyś tez gdzieś zapytała o możliwość wysłania zdjęć to łatwiej też by było pomóc, bo wiadomo, bez widzenia tego to też tak trudniej stwierdzić, oni mogą myśleć o malutkim problemie skóry gdzie najprostrzy laser coś pomoże itd. Samo też dużo dało to, że kontakt był dobry i szybki to jeszcze sama Pani zaproponowała też, że są darmowe konsultacje to może to bardziej obadać i powiedzieć od czego mogę zacząć itd. a wiadomo, że takie coś też pomaga, bo jak człowiek zainteresowany jest to chce się upewnić czy jednak kasa nie idzie w błoto i czy coś będzie z tego czy jedynie operacja. Dobra opcja jakbyś znalazła właśnie też tak za darmo konsultacje to byś się coś dowiedziała więcej, a jak nie to chociaż może spróbuj napisać do tej Pani co Ci podałem kontakt, może to i nie Twoje okolice, ale dowiedzieć się co myśli o Twojej skórze, brzuchu to myślę że warto. Zawsze to będziesz wiedziała na czym stoisz i może u Ciebie to będzie mniej zabiegów i wcale to tak drogo nie wyjdzie. Ja póki co jeszcze do końca tyg będę starał się coś znaleźć, najlepiej jak te efekty realnie by mogło wyglądać, na co tak mniej więcej można liczyć. Stracić centymetr skóry za 2000-3000zł to nic mi nie da, a kasa poleci. Niby chciałbym jak najszybciej, ale jak tak nic nie idzie się dowiedzieć, ani zobaczyć efektów to tak trochę dziwi, że coś ludzie o tym tak nie piszą, nie pokazują przykładów. Są randomowe zdjęcia na google, ale to wiadomo, mogły być te które idealnie wyszło komuś, może inny sprzęt itd. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie napiszę do tej Pani jeszcze o tej rozpisce co mi miała dokładniejszej zrobić i tak mniej więcej może jakby to też cenowo wyglądało. Wcześniej znałem te różne liposukcje i inne lasery, ale one to bardziej na tkanke tłuszczową są i na tego typu zabieg to mi nie pomogą, ani z rozstępami nic, więc na inne lasery chyba nawet nie ma co patrzeć.

Gość gość
Wiesz podchodzę też do tego myśląc nie tylko o samym zabiegu, bo wiadomo przez pierwsze 24-72h pewnie jakoś tak nie będzie można ćwiczyć. Wiem też, że trzeba bardziej dbać o higienę brzucha, unikać opalania, niepotrzebnego poceniu brzucha itd. Teraz akurat pora wiosny/lata/wakacji to wiadomo też, że raczej bym odpuścił jakieś wyjazdy, bo bardziej by mi zależało o jak najlepszym efekcie tego. U mnie 3 zabiegi jak tak wstępnie ugadane było, a zabieg co miesiąc, bo to przez miesiąc trwa ta zmiana skóry itd. Nie wiadomo czy coś dodatkowego by nie było zalecone, więc pewnie bym musiał z wakacji zrezygnować ( zależy mi bardziej na efekcie, pewnie można pojechać czy coś, ale starałbym sie jak najbardziej zadbać i przestrzegać tego co robić ). Szkoda, że na forach ludzie coś nie dają przykładów efektów albo o tym nie napiszą czy coś to dało, jak to dało to wtedy by pomogło, bo tak to bym robił jeden laser, drugi, piąty i pójdzie 20tys zł, a bym miał efektu prawie nie zobaczyć to byłby bezsens, już wtedy to bym wybrał raczej operacje skoro nic by nie pomagało, ale jednak wierze w to i myślę bardziej, że to zrobie tylko brakuje mi tej "kropki nad i" żeby u kogoś zobaczyć efekt albo dowiedzieć sie czy serio to dało coś dobrego tak dla swojego upewnienia.

Gość gość
Karolcia przestań się mizdrzyć. Jak ci skóra wisi to nic, będziesz miała w zimie dodatkową płachtę na kolana jak ci będzie zimno, zarzucisz kołdun na nogi i będzie git.

Gość gość
Już myślałem, że ktoś nowy dołączył do naszej rozmowy i ma swoje doświadczenie jakieś z tym,a tu jakiś troll internetowy...

Gość KarolinaHK
Sfrustrowany gościu powyższej dyskusji, proszę Cię o usunięcie się z tego tematu. Po przeczytaniu twojej bardzo płytkiej, irracjonalnej i idiotycznej wręcz wizji, stwierdzam, że nie nadajesz się do dyskutowania w tej kwestii. Pofatygowałeś się do przeczytania każdego komentarza, dodania swoich nic nie znaczących trzech groszy, które nic nie wnoszą do sytuacji, na tym zakończmy. Na marne są i będą twoje próby podjudzania mnie do następnej odpowiedzi, ponieważ nie po to założony jest ów wątek. Ja nie marnuję czasu na wypowiadanie się w kwestiach tak trywialnych jak użeranie się z kimś kto pisze tak głupie rzeczy, że inteligentnemu człowiekowi wstyd to czytać. Nic nie wiedząc o zabiegach przeczytałeś, wypowiedziałeś się i nic nie wiedząc opuścisz ten wątek. Bez wyrazów najmniejszego szacunku, Założycielka tematu. P.S.: Tylko nie ‚ Karolcia’ , zdrobnienia są dla infantylnych osób, a Ja w rzeczywistości noszę inne imię.

Gość gość
Lepiej takiemu trollowi nie odpisywać, zobaczył jakiś temat, chciał tylko poprzeszkadzać i tyle. Mnie właśnie jeszcze zastanawia czy z tą skórą to będzie efekt na stałe czy po prostu trzeba np. za rok, dwa, czy coś tego typu powtórzyć, bo powraca?

Gość KarolinaHK
Czytalam wlasnie teraz o trwalosci, opinie sa rozne... kurcze tak jak mowiles, non-sens wydac pieniadze jak efekt ma byc marny... jest tak malo opinii na ten temat ludzi, którzy poddali się tym zabiegom, ze idę tam z nadzieja, a nie pewnością. Jeszcze teraz dobra klinika...

Gość gość
Karolcia kruszynko ale czego się burzysz. Chciałem aby było wesoło i miło, a ty wszystko na poważnie bierzesz. Skoro ma być na poważnie to najpierw się opasłaś jak prosiaczek i wyhodowałaś bęben i teraz jęczysz że ci po odchudzaniu została słonina. Nie rozumiem gdzie tu sens i logika. Jest przyczyna są i skutki - proste - chyba nie dla wszystkich :)

Gość gość
No właśnie, jakbym miał opinie ludzi co to robili albo jak to u nich wygląda ( jakby były zdjęcia to już w ogóle było by mega super), bo wiadomo te co są w necie to albo wyjątkowo dobrze wyszło albo troszkę "ulepszane zdjęcia" dla reklamy żeby zwabić ludzi. Jakby była właśnie ta pewność tego, to bez wahania już bym tam był, a tak jednak jest trochę wątpliwości, fakt faktem to najlepsza opcja z tych wszystkich ( oprócz operacji ), ale to że najlepsza to nie oznacza, że będzie jakiś większy widoczny efekt... I jeszcze dochodzi do tego to, że to trwałe nie jest z tego co wyczytałaś. Na początku wydawała się łatwiejsza decyzja, teraz coraz więcej mieszania w głowie jest...