Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią 4 letniego dziecka

Polecane posty

Gość Mama Antka i Juleczki
Sluchajcie autorytetów. Hafija zaleca karmienie aż do samooostawienia między 4 a 7 rokiem zycia. Podobnie Mataja. Nie powielajcie bzdur o kp, czytajcie mądre blogi i douczcie się karyny.

Gość gość
Jesteś p**********a, serio

Gość gość
Jesteś p**********a

Argumenty, dowody? Czy tylko wyzwiska?

myślę, że dzieci, które chcą być karmione długo piersią potrzebują jeszcze od matki czułości - zwłaszcza jeśli to są synowie może to w przyszłości pozytywnie wpłynąć na relacje z kobietami i taki mężczyzna paradoksalnie może bardziej doceniać i kochać swoją żonę. W sumie w wieku 4 lat to taka pierś już niczego odżywczego nie ma i w sensie karmienia nie ma to znaczenia ale chodzi o więź. Nic w tym obrzydliwego. Mężczyźni lubią ssać piersi najpierw swojej matki a potem dziewczyny i żony.

Gość gość
Ja mam zdanie wyważone jak sądzę. Uważam, że karmienie do mniej więcej 2-2,5 lat jest w porządku. A już na pewno do skonczenia 2 lat. Co do starszych dzieci to mam mieszane uczucia, choć niby WHO zaleca karmić MINIMUM 2 lata... ale w praktyce to dziecko może traktować pierś jak uzależnienie... a i kobieta potrafi się uzależnić od tego rodzaju bliskości https://www.tatento.pl/a/1386/dlugie-karmienie-piersia

Hafija karmila 4 lata a ona jest wielkim autorytetem w promowaniu jakże pięknego, zdrowego i naturalnego kp!

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Kp jest noemalne aż do samoodstawuenia.