Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 latka na rowerze 16 calowym nie chce większego

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 7 lat i rower kross lola 16. Chcieliśmy kupić jej na 20 w decathlon na jezdzie probnej kiepsko dawała sobie rade. I nie wiem co robić dość śmiesznie wygląda na tym 16 calowym. A może polecicie jakiś konkretny model? Czy po prostu poczekać jeszcze rok a teraz podnieść siodełko i kierownicę. Oczywiście nie pozwalała na to mężowi. Nie wiem ile ma wzrostu ale ubranka kupuje na 128 tzn legginsy

Gość gość
Są jeszcze 18 calowe. Moja tez ma prawie 7 lat i jeździ na 16, ktora jest na nią za mała, natomiast 20 jest za duza. Kupujemy 18 :)

Gość gość
Niech jeździ jak lubi może boi się większego mój 7 latek jeździ na 24 swojego starszego brata a ma swój 20, ja się bałam że duży ten rower jest , ale syn daje sobie radę bez problemu. Więc jak twoje dziecko będzie pewne też przesiadzie się na większy rower. Dzieci w tym wieku jeżdżą na różnych rowerach.

Gość gość
To prawda boi się. Ja tym malym czuje się zdecydowanie bezpieczniej. A 18 jakie kupujecie?

Gość gość
Takie decyzje powinno podejmować same dziecko, na podstawie tego co widzi u rówieśników. Przede wszystkim niech wychodzi jeździć na tym rowerze, który ma, i zobaczy na czym jeżdżą rówieśnicy. Gdy pożyczy, pojeździ na większym i zachce większy (są szybsze a to dobry argument), to wtedy kupcie większy. Moja córa (zmiana roweru gdy miała 7,5 na 24-calowy tzw komunijny, miała wtedy 122 wzrostu), też na początku nie wiedziała który rower woli, stary, mniejszy, czy nowy, większy. Ale dużo wyjaśniła jej jazda z innymi dziećmi. Mniej asekuracji, więcej własnych wyborów. Tego chyba potrzebujecie i w innych sferach życia.

Gość gość
8:50 Chcemy kupic puky 18, widziałam 3 modele, najlżejszy nieco ponad 9 kg. Mam jeszcze młodszą córkę więc u nas to bedzie inwestycja dla dwóch.

Gość gość
Moja ma 5 lat i jezdzi na 20 ale rower ma nisko rame- taki jak miejskie typu labadz.