Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Akurat brałam antybiotyk i zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Vines, bo dostałam okres. Tabletki anty biorę od piątku (13.04) a ostatnią tabletkę antybiotyku wzięłam rano (14.04). I z tego co wiem po antybiotyku tydzień tabletki mają zmiejszone działanie. Cały czas odkąd zaczęłam brać tabletki używaliśmy z chłopakiem dodatkowego zabezpieczenia, lecz wczoraj stała się taka sytuacją, że niestety prezerwatywa pękła... Czy te tabletki już działają normalnie? Czy mogę być w ciąży? Strasznie się boję, bo wiem, że test mogę zrobić dopiero za kilka dni...

Gość gość
Jak był wytrysk w pochwie, to zawsze może być ciąża :)

Gość gość
Tak, był wytrysk w pochwie, ale tabletki hamują przecież owulację

Gość gość
A antybiotyki hamuja/oslabiaja dzialanie tabletek... Zrob test za 2 tygodnie i po dniy soodziewanej miesiaczki

Gość gość
Ale chyba tylko przez tydzień

Gość gość
Kochana jest tak jak mówisz. Tabletki mają zmniejszone działanie przez tydzień a u ciebie gumka pękła po dwóch tygodniach więc ja bym była spokojna. faktem jest też że tabletki hamują owulację (swoją drogą też biorę vines

Gość gość
Tak jak mówi gość nademną, mineły dwa tygodnie wiec powinnaś być zabezpieczona. W ulotkach jest podana informacja ze przy antybiotykach trzeba uzywac gumki co ty uczynilas wiec zrobilas dobrze :) moze byc tez tak ze nastąpi zaburzenie cyklu miesiączkowego jeśli antybiotyk był z grupy zmniejszającej steżenie etynyloestradiolu, mozesz poczytac o tym na stronie antykoncepcjaszytanamiare. Udaj sie też do lekarza tak wiesz w razie czego by cię zbadał i dobrze by było zrobic badanie z krwi na poziom beta hcg by wykluczyc ewentualną ciąże. Chociaż na moje oko po dwoch tygodniach od zakonczenia antybiotykoterapi juz jestes bezpieczna :) Glowa do góry, wszystko bedzie ok, pozdrawiam

Gość Cleo1976
Działanie tabletek antykoncepcyjnych może być osłabione w trakcie antybiotykoterapii i do 7 dni po niej.Ale u Ciebie minął już ponad tydzień, więc nie masz się czego obawiać.

Gość gość
Witam, staramy się z chłopakiem o dziecko(odkleiłam dwa miesiące temu plaster antykoncepcyjny evra) jestem obecnie trzy dni przed okresem ale nie zanosi się na to, dodam że powiększyły mi się piersi a sutki zmieniają się w ciągu sekund. Na teście wyszła druga blada kreska, ale beta wyszedł 0.100mlu. Czuje teraz trochę obolałe podbrzusze i w niektórych momentach źle się czuje. Czy ciąża przed test beta jest wykluczona?(5 dni przed okresem robiona beta)

Gość gość
Gratuluję, jesteś w ciąży