Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka z partnerem pytają kiedy kolejne dziecko...

Polecane posty

Gość gość

aż w szoku byłam normalnie. Powiedzieli, że my jeszcze jesteśmy młodzi i możemy jeszcze się postarać o kolejne. Oni by chcieli, jeszcze, ale stwierdzili już są za starzy,mają troje dzieci (9, 5 i 3 lata) ona ma 44 lata a on...60. Gdy im powiedziałam, że więcej dzieci nie planujemy, bo wole mojej dwójce zapewnić wszystko to pytali dlaczego,że to takie fajne mieć dużo dzieci itp. Dodam, że mieszkają w dwupokojowym mieszkaniu na 40 m2, ona nie pracuje, on zarobi kolo 2.500 tyś no i 500+ mają... Jestem zdziwiona, ich tokiem myślenia, dla nich ważne jest mieć dzieci a to że nie mają miejsca, swoich pokoi, łóżek się nie liczy. My mieszkamy w domu i uważam, że dom mamy dla dwójki dzieci bo gdybyśmy mieli trzecie to już byłby problem z pokojem dla niego. Wkurzyłam się trochę, bo z ich rozmowy wynikało, że jesteśmy jacyś nienormalni, powiedzieli, że jesteśmy leniwi i wygodni, że mamy tylko dwójkę, zresztą ja nie wtrącam się w ich życie, nie mówię im co mają robić a też bym mogła powiedzieć dlaczego mają trójkę jak ich na nie nie stać...

Gość gość
To ty pytaj ci chwilę koleżankę kiedy do roboty pójdzie, bo już czas, najmłodsze dziecko odchowane.... A jak ci powie, że nie idzie, to powiedz jej ze leniwa i wygodnicka jest... A tak poważnie to jaki trzeba mieć tupet by pytać innych o plany rozrodcze i jeszcze je komentować....

Gość gość
Dobrze ze ta twoja koleżanka z tym facetem sa starsi juz bo tak to by te biedne dzieci w 6 cioro gnietli sie w jednym pokoju. Swoją drogą 60 lat i tak male dzieci...

Gość gość
Dokładnie gościu wyżej. Ja też wole zapewnić swojemu jedynakowi wszystko, niż naklepać dzieci i zamiast fajnego życia musiałyby wegetować.