Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie kogoś z rodziny lub znajomych homoseksualnego?

Polecane posty

Gość gość

przeszkadza wam orientacja tej osoby?

Gość gość
Mam brata i go kocham bardzo. Rodzice mieli ogromny problem z akceptacją, ale po jakimś czasie udało się i teraz jest super! Dało to całej rodzinie piękną lekcję toleracncji. Wszyscy się wspieramy. Pokochałam swoich rodziców jeszcze bardziej dzięki temu, że dali szanse i zrozumieli, chociaż powiem że było im bardzo trudno :( Oprócz brata mam mnóstwo znajomych, gejów, lesbijki, biseksualnych. Sama mam męża, ale musze przyznać, że właśnie moimi najlepszymi przyjaciółmi są geje i z nimi najlepiej się dogaduje.

Gość gość
nikt tego nie komentował że Twój brat jest gejem?

Gość gość
Wszyscy o tym wiedzieli i byli bardzo oburzeni. On sam przeszedł przez piekło, każdy w szkole go wyśmiewał, na ulicy, czy nawet ja tez bylam przez to atakowana słownie. Był kilka razy załamanyi to bardzo porządnie. Na szczescie z czasem to sie zmieniło. Przeprowadził sie do warszawy gdzie jednak jest wiecej homoseksualnych ludzi i z łatwością można znaleźć przyjaciół, którzy akceptują Cię takim jakim jesteś. A bycie homoseksualnym to przecież nic nadzwyczajnego. Miłość to miłość.

Gość gość
miałam nadzieje że jednak Ciebie chociaż omineła krytyka i że ludzie są bardziej tolerancyjni

Gość gość
dziwi mnie skąd ludzie z ulicy mogli wiedzieć jakiej Twój brat jest orientacji i co masz do tego że nawet Ciebie sie czepiali

Gość gość
Mam w rodzinie i wsrod znajomych. Nikt nie ma z tym problemu. Moze dlatego, ze zyje w bardzo otwartym tolerancyjnym kraju, w ktorym juz niejeden burmistrz duzych miast byl orientacji homoseksualnej.

Gość gość
To było jakieś 10 lat temu, chodziliśmy wtedy do tej samej szkoły tzn w jednym budynku była podstawówka i gimnazjum. Mój brat miał wtedy okres buntu, ubierał się bardzo charakterystycznie i stał się tak jakby "popularny" w naszej mieścinie. A miasteczko malutkie i na osiedlu wszyscy się znali.

Gość gość
W rodzinie nie, ale mam sąsiadów drzwi w dzrwi,para homoseksualnych panów. Spoko ludzie, przyjaznimy sie 9 nie , nie ma podtekstów z ich strony) Sam jestem hetero i kiedys krzywym okiem patrzyłem na takie związki. Teraz dojrzałem i nie patrze na kolor skóry, orientację , wiare czy poglądy polityczne, a na człowieka.

Gość gość1991
Ja mam inny problem :( Mam męża ale od jakiegos czasu kręcąmnie kobiety. Nigdy z żadną nie spałam, ale mam taką ochotę.....

Gość gość
Mam syna homoseksualnego, maż sie nie pogodził i go wyklnął. Ja cóż...na początku szok, ale po kilku dniach uzmysłowiłam sobie, że najważniejsze by on był szczęśliwy, a skoro jest szczęśliwy w związku z mężczyzna , to i ja jestem szczęśliwa. lubię jego partnera, widze jak darza sie szacunkiem ,jeżdżę do nich w odwiedziny, zapraszaja mnie na często. Dzisiaj jadę do nich na grila. Towarzystwo mają mieszane, zarówno homo jak i hetero , nikt nikogo nie szykanuje, kazdy dobrze sie bawi . Syn nie obnosi sie ze swoja orientacja, ale też nie ukrywa jej. Zapytany odpowiada szczerze - tak jestem homoseksualistą, jeżeli ci to przeszkada nie musimy się kumplować.

Gość gość
nawróćcie się, bo idziecie prostą drogą do piekła Jawne zaś są uczynki ciała, mianowicie: wszeteczeństwo, nieczystość, rozpusta, bałwochwalstwo, czary, wrogość, spór, zazdrość, gniew, knowania, waśnie, odszczepieństwo, zabójstwa, pijaństwo, obżarstwo i tym podobne; o tych zapowiadam wam, jak już przedtem zapowiedziałem, że ci, którzy te rzeczy czynią, Królestwa Bożego nie odziedziczą. (Gal. 5,19-21)

Gość gość
Jestem hetero, a twoje urojone krolewsto boze mi lata i powiewa, psycholu.

Gość gość
dziś zobaczysz na koncu wtedy bedzie za pozno

Gość gość
up

Gość gość
Mam takiego kolegę, najpierw się ze mną bzykal a później stwierdził że jednak do tego woli faceta :)

Gość gość
przeszkadza wam czyjąś orientacja do przyjaźni z tą osobą?

Gość gość
Praktycznie każdy ma w kręgu znajomych kogoś homoseksualnego, co nie znaczy, że o tym wie. Ja wiem o dwóch osobach, co znaczy, że darzą mnie zaufaniem. Homoseksualistów nie jest mało - nawet jeśli założymy, że tylko 1 promil - to jest po parę osób w każdej wiejskiej parafii, przynajmniej jeden uczeń na dwie przeciętne podstawówki, paręnaście osób dziennie wśród klientów w dyskoncie spożywczym.

Gość gość
up