Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulkagrahamka

Okropna cera a z tym kompleksy

Polecane posty

Gość Bulkagrahamka

Cześć na starcie powiem że mam okropną twarz. I mówię tu dosłownie, odziedziczyłam tłustą cerę po mamie, co wiąże się z dużymi problemami. Wiem że to ten wiek gdzie te wypryski i niedoskonałości to norma, ale czasem widzę dziewczyny starsze lub w moim wieku i takich problemów jak ja nie mają. Mam wągry na nosie i brodzie, noszę okulary i zawsze noszę je na głowie a nie tam gdzie powinnam, bo po prostu zaraz mam całą mokrą skórę na nosie :( Stosowałam tą popularną czarną maskę i i tak nic nie zdziałała. Na brodzie mam dość dziwne wypukłe plamy (mniej niż milimetr) w odcieniu jaśniejszym niż brązowy i wygląda to jakbym była po prostu os czegoś brudna. W tzw. Strefie "T" na twarzy mam najwiecej wyprysków - może i nie takich czerwonawych ale przy dobrym oświetleniu najbardziej je widać, bynajmniej i to dobre. twarzyę krem i żel do mycia twarzy "Selfie Protect" krem jest matujący. Czasem podkradam mamie puder z tejże firmy. Nie używam kosmetyków do make-up'u oczywiście oprócz tego pudru co wspominałam, tuszu do rzęs i pomadki, o ile można ją nazwać kosmetykiem. Oczywiscie też używam toniku z roznych firm i wlasnie nie wiem czy to jest przyczyna lecz nie sadze. Na wieczor nakladam krem z "ziaji" z bialej herbaty czy coś w ten deseń. I zwracam się tutaj czy mam coś zmienić w mojej rutynie, czy te brązowe plamy to brodawka czy co, jak pozbyć się wągrów?

Gość gość
To może być liszaj albo kurzajki płaskie. Albo atopowe. Wszystko. Idź do dermatologa bo bez sensu leczyć się na własną rękę.

Gość gość
Autorko tez doradzam wizytę u dermatologa. Unikaj alkoholu w składzie kosmetyków. Najlepiej jesli dostaniesz leki, mozesz tym sobie duzo pomoc.

Gość gość
Znajdz.dobrego dermatologa.. mi pomoglo w okresie dojrzewania.. uniklam.blizn.po tradziku i po 20 r.z. cera sama sie uspokoila..mi zapisal benzacne - kiedys. Bylo bez recepty. I maski robione u aptekarza.. do tego peelingi chemiczne mialam.z.2. Po nich fakt cera goi sie 2 tygodnie ale.potem super. Cera jak.nowa..

Gość Bulkagrahama
Dziękuję. Mam jeden tonik z alkoholem więc rozumiem że on pójdzie na bok i go odstawię. Mama mi mówiła że musimy z tym iść do dermatologa, i właściwie jak taka wizyta wygląda?

Gość gość
Na dzien dobry lekarz pyta cie kiedy to sie.zaczelo. pisze historie choroby. Czy nie masz jakis uczulen. Jesli jestes niepelnoletnia rodzic musi wyrazic zgode na leczenie. Przy stosowaniu niektorych lekow.musialam.pisemnie oswiadczyc.ze nie jestem w ciazy.. bo nie mozna.ich stosowac. I generalnie wizyty kontrolne najpierw czesciej co miesiac pozniej juz rzadziej. W zaleznosci jak.leczenie postepuje. I nie daj sobie wcisnac tabletek - sterydow.. bo to tylko czasowo leczy... a pozniej wraca z dwojona sila.. pomysl rowniez o diecie. Unikaj serow zoltych.. tlustych rzeczy.. one tez.pogarszaja cere. W zamian duzo warzyw i.owocow najlepiej tych.z cynkiem