Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego do wróżek z TV dzwonią tylko kobiety?

Polecane posty

Gość gość

Czasem oglądałam wieczorami programy "ezoteryczne" jak np. EzoTV, Kosmica itp. Lubiłam delikatną muzyczkę w tle i ciepły głos wróżek i wróżbitów, działało to na mnie jakoś tak uspokajająco, chociaż we wróżby i magię nie wierzę. Skoro nie wierzę, to choć czasem pooglądam, to nigdy nie wpadłam na pomysł, by zadzwonić. Ale dokonałam pewnej obserwacji: otóż osobami dzwoniącymi były WYŁĄCZNIE kobiety! I to niemal zawsze starsze (po 50-tce). Jak myślicie, dlaczego? Czy kobiety rzeczywiście są bardziej skłonne wierzyć w tarota, horoskopy, klątwy, numerologię, ziołolecznictwo itp.? Z doświadczenia wiem, że tylko między kobietami rozmawia się np. o wpływie znaków zodiaku. Jeszcze nie słyszałam, by facet zarzucał taki temat lub chociaż wykazywał nim zainteresowanie. Co jest tego przyczyną?

Gość gość
Według facetów to niemeskie. Nawet jeśli jakiegoś to interesuje to nigdy by się nie przyznał bo by go wysmiali.

Gość gość
Do wróżek z tv dzwonią osoby PODSTAWIONE PRZEZ PRODUCENTA, żeby urozmaicić program. Nie myślisz, chyba, że koś normalny i myślący wierzy w te brednie?

Gość gość
To dlaczego producent podstawia same kobiety? A tak poza tym, to znam kilka osób, które w to wierzą. I wszystkie te osoby to kobiety - tylko zbieg okoliczności, czy jednak reguła?

Gość gość
Nie oglądam tego i nie mam pojęcia czemu, może same kobiety chciały dostać jakąś kasę za udział programie, a znajomi faceci woleli spać? A może ma matkę, babcię, zonę i siostrę, które dzwonią żeby mu pomóc?