Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieszy mnie to zakrywanie twarzy dzieci

Polecane posty

Gość gość

Na portalach społecznościowych. Szczególnie na Instagramie jest to widoczne. I o ile jestem w stanie to zrozumieć w przypadku osób publicznych tak u zwyczajnych dziewczyn wychodzi trochę komicznie... Zwłaszcza dlatego, że zwykle rodzi się dziecko i wstawiają zdjęcie stopki, rączki itp i oświadczają, że taka podjęły decyzję że twarzy dziecka pokazywać nie będą. No i spoko. Ale potem jednak nie mogą wytrzymać i wstawiają 12542 zdjęć dziecka tyle że zamiast twarzy ma jakąś emotke czy inny tego typu obrazek. Potem zwykle i tak nie wytrzymują i wstawiają zdjęcie dziecka "w całości" i tyle by było z postanowień i konsekwencji. I po co to wszystko? Jeśli nie chcesz pokazywać dziecka w internecie (co w sumie jest całkiem rozsądne) to nie pokazuj i już, te zagrania wyglądają na pokazówkę typu "jestem taka świadoma matka, nie będę narażać dziecka na te całe słowa jakie na niego czeka w internecie" tyle że konsekwencji ostatecznie zero...

Gość gość
:-) No właśnie pomysł jest niezły, tylko jak tu wytrzymać. Można np. własną mordę wstawiać, ale to nie przyciąga uwagi :-)

Gość gość
to chyba jakis trend, bo tez mam taka znajoma na fb. Bardzo fajna dziewczyna i odkad urodzila dziecko to fotki- reka noga, dwie stopy itd. No i duzo cytatow w stylu "dziecko decyduje samo czy bedzie w necie" itp itd. Pozniej juz foty dziecka tylko zamiast twarzy jakies emotki. A od niedawna to juz normalne zdjecia. Mamy dzieci w tym samym wieku wiec 3 lata trwalo to u niej ;)

Gość gość
A ja nie mam Facebooka i nigdzie nie wstawiam zdjęć dzieci:-)

Gość gość
Ja nie rozumiem tego całego pokazywania zdjęć dzieci w internecie. Moje znajome maja na fb mnóstwo zdjęć własnych dzieci w otwartych galeriach. Po co to robić? Ja mam fb, z którego korzystam tylko po to aby mieć kontakt ze znajomymi, którzy porozjeżdżali się w różne strony i nie mam ani jednego zdjęcia dzieci co wywołuje u niektórych zdziwienie. Bo uważam, że dzieci to nie są małpki do pokazywania wszędzie.

Gość gość
9:09 Skoro dziecko ma już trzy lata to może już samo zdecydowało że mama może wstawiać jego twarz do internetu :D

Gość gość
no to trend od Lewandowskiej Te normalniejsze robią jak Kate Middleton ładne dziecko normalne , to można się pochwalić :)

Gość gość
Racja