Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko w UK

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam które mieszkają w UK. Myślimy o powiększeniu rodziny. Ale przeraża mnie to finansowo. Po macierzyńskim wrócę do pracy. A żłobek tutaj to są jakieś kosmiczne pieniądze. Ok 1000 funtów. Ja pracuje od 6 do 14.30 mąż od 7-16.30. Jak to ogarnąć?? Czy przyjmują dzieci w żłobka przed 6 rano??. Jeśli nie to trzeba wynająć nianie... Jak znaleźć dobrą? Teraz to strach dziecko zostwic z obca baba. I to też jest koszt ponad 1000 funtów :-o. Może jest tutaj mama która ma podobna sytuację. Która również pracuje a maluch jest w żłobku. Napiszcie proszę jak to wygląda.

Gość gość
Tez mialam plany wrocic jak mlody bedzie mial 4m-ce kochalam swoja prace i nie wyobrazalam sobie nie pracowac, dziecko jednak wsxystko zmienia szczegolnie jak nie masz nikogo do pomocy. Ja zostalam w domu 1.5 roku, od pol roku syn ma nianie. Szukaj zarejestrowanych to moze z pracy macie fundusz ze ci troche zwroca za koszta. Oboje pracujecie na ranne zmiany moze macie mozliwosc zmiany godz wtedy byloby wam latwiej to zoorganizowac bo przy takim grafiku to bedziecie potrzebowac niani najlepiej z zamieszkaniem. Zlobkow nie ma od 6 u mnie w okolicy najwczesniej od 7.30

Gość gość
No właśnie nie mamy możliwości zmiany godzin. A oboje mamy dobre pracę więc zmiana też nie wchodzi w grę. Ja będę chciała wrócić jak małych będzie miał ok roku chociaż już mnie to przeraża bo to wciąż takie małe dziecko. Dopiero jest w planach a ja już się martwię :(. Też myślę że od 6 nie znajdę żadnego żłobka i w grę będzie wchodzić tylko niania. Tyle że niania z zamieszkaniem nie wchodzi w grę. Nie mielibyśmy gdzie jej położyć ;). Ajjj trzeba to jeszcze dobrze przemyśleć.

Gość gość
Ja szukalam niani polki, ktora siedzi w domu z wlasnym dzieckiem. Ewentualnie pracuje na popoludnia. U nas stawki sa od 4.5 do 5.5 funta za godzine. Niania daje jedzenie. Ja dowoze owoce, soczki itp. Jest to na pewno tansza opcja niz niania rejestrowana. Tylko trzeba znalezc odpowiednia. Popytaj wsrod znajomych, moze maja kogos do polecenia. Ja znalazlam swoja na facebooku :/

Gość gość
No jesli ty zaczynasz od 6 to chyba wychodzisz duzo wczesniej , twoj od 7 wiec jednak bedzie ktos musial byc od tej 6 a jak juz znajdziecie nianie to po co wam zlobek. Z mojego doswiadczenia szukaj mlodych energicznych dziewczyn, starsze kobiety niby powinny byc ulozone ale ja np wzielam polke z ogloszenia niby z referencjami babka po 40 po ok 2tyg zauwazylam ze znikaja mi pewne rzeczy z domu, az osobiscie nakrylam na kradziezy. Pozniej powiedzialam pal licho wole dolozyc troszke wiecej i miec pewnosc co do tej osoby

Gość gość
Z domu wychodzę 5.50 mam auto służbowe pod domem a praca 5 min od domu ;). Dobry pomysł z taką panią która ma swoje dzieci i siedzi w domu. Rozejrze się. Ja osobiście wolę nianie niż żłobek ale ciężko jest znaleźć odpowiednią. Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji :)