Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komunia w rodzinie

Polecane posty

Gość gość

W długi weekend nie zabrakło spotkań z rodziną męża. Jednym z tematów była komunia męża siostrzenicy. Szwagierka postanowiła przygotować ją w domu, warunki ku temu mają, ale poprosiła nas, rodziców, teściów, swoją bratową o pomoc. Każda z nas przygotuje jakieś dania, ze swoich produktów[pieniądze zwróci]. Nastąpił podział ról, jej teściowa z rodziną tort i ciasta[super potrafią piec, jej rodzice zajmą się daniami mięsnymi, mój mąż zaoferował się zająć świeżymi rybami, mnie [niezbyt dobrej kucharce] polecono zrobić ze 2 sałatki. Co polecacie? Zupełnie nie mam pojęcia, raczej nie kupię gotowych, bo byłby wstyd, ale pomysłów też nie mam na smaczne. Owszem jarzynową jestem w stanie zrobić, ale inną? U nas królują brokuły polane oliwką, buraczki zasmażane, sałata i pomidory z mozarellą. Dajcie jakieś fajne przepisy, tylko bez tuńczyka, większość rodziny nie lubi. Chciałabym błysnąć:D Z góry dziękuję.

Gość gość
Poszukaj przepisów w necie

Gość gość
wolałabym sprawdzone, lubiane przez całe rodziny.

Gość gość
Wszyscy lubia gyros,brokulowa,zwykla jarzynowa,warstwowa sledziowa...

Gość gość
Dzięki, poszukam w internecie te przepisy. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Gość gość
Fajna macie rodzine. Ja tez robie w domu i coprawda mam katering ale wiadomo jak to w Domu trzeba inne rzeczy porobić, a z niemowlakiem mi ciezko ale teście mieszkają dwie ulice dalej i nawet nie spytają czy troche nie pomoc prxy małym:(

Gość gość
Autorko macie fajna rodzine:) zazdroszczę.

18:44 trzeba poprosic o pomoc tak jak szwagierka autorki. Mozna? Mozna! Albo zrobic impreze w lokalu. Sama zdecydowalas, wiec...? Polecam salatke z selerem konserwowym, papryka, kukurydza, serem i majonezem. Mozesz a nie musisz dodac szynke konserwowa. Mnostwo odmian tej salatki wygooglujesz i na pewno bedzie smaczna. Ta salatka jest delikatnie slodka, ale u mnie sprawdza sie zawsze.

Gość gość
Mozesz zrobic salatke z makaronu ryzowego i paluszkow krabowych. U mnie cala rodzina blizsza i dalsza zajada ze smakiem. Robi sie bardzo szybko. Skladniki: 1 duze lub 2 male opakowania makaronu ryzowego (przygotowac wg przepisu na opkakowaniu), ok. 25 dag paluszkow krabowych, 1 ogorek salatkowy, puszka kukurydzy, koperek. Wszystko pokroic i wymieszac, dodac majonez wg uznania. Przyprawic sola i pieprzem.

Gość gość
[18:44 Mówi się teściowie a nie teście,szok nawet odmieniać nie potrafi

Gość gość
Sałarka z brokuła. Brokuł, makaron kokardki, kukurydza, prażony słonecznik, sos czosnkowy. Pycha!

Gość gość
ja tez lubie salatke Z brokulami tylko w troche innej odmianie: Makaron kokardki brokuly, sos czosnkowy, kukurydza kurczak gotowany pokrojony w kostkę. Pycha