Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co do jedzenia na komunie w domu tzw zimna plyta i jakie ciasto

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
Zimna płyte to polecam z nagrobka od twojego dziadka.

Gość gość
zimna pyta

Gość gość
Ja nie robie zimnej plyty. Moj maz sprowadzil mnie na ziemie. Ja robie tylko rosol i drugie danie(schab z pieczarkami i serem zoltym,oszukane gołąbki,papryka faszerowana). Deser :upieke sernik,zamowilam tort,galaretkowiec,plesniak. To i tak duzo,nie mamy rozepchanych żołądkow.

Gość gość
Tak tak, chyba portfel tez cienki :D

Gość gość
To na zwykły proszony obiad więcej przygotowuję niż Wy na komunię.:-) Upss... to prezenty też będą mizerne...

Gość gość
Na chrzcinach dla 16 osób i 4 dzieci mieliśmy rosół, na drugie danie do wyboru karkówka w sosie, kotlet dewolaj, i udka kurczaka, 2 surówki , a potem ryba po grecku, szparagi zawijane w szynkę, jajka faszerowane, 3 sałatki, a potem na gorąco polędwiczki z ryżem i ryba z pieczarkami, do tego 2 ciasta i tort. oczywiście kawa, herbata zimne napoje. wino białe i czerwone do wyboru.

Gość gość
A co to jest zimna plyta?

Szynka z indyka zawijana, a w srodku np. sos chrzanowy - ja zawijam to jeszcze szypiorkiem do okola dla ladnego wygladu - do srodka zamiast sosu mozesz dac serek czosnkowy czy ziolowy. Koreczki z serem cammembert - cammemnbert i np. na to winogronko zielone, przestrzelone wykalaczka. Tatar - gotowy mozesz kupic np. w Lidlu - dodasz nanogorka talerz ogorka, cebulki czy jajko i na pewno ktos sie skusi. Polecam salatke z selerem konserwowym, kukurydza, papryka i serem - wygoogluj sobie przepis. U mnie sprawdza sie zawsze. A ciasto - ostatnio zrobilam bardzo proste. W przepisie nie ma, ale gore polalam polewa czekoladowa i wyszlo ekstra! Ciasto z serii "mokre". http://www.mniam-mniam.com.pl/2017/07/ciasto-poduszkowiec.html?m=1

Gość gość
WYPAD spamoro zafaydane!!! :O

Najlepiej zostawić takie rzeczy jak dobór wielkości tortu, jego smaku czy kształtu, specjalistom. Czyli jakimś dobrym cukiernikom. Ja bardzo polecam http://www.slodkipomysl.com/ z krakowa. Pani robi naprawdę prześliczne torty artystyczne, nie jadłam też żadnego lepszego jeszcze. A tort jest bardzo ważną częścią komunijnego obiadu