Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem strasznie marudna. POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość

Jestem strasznie krytyczną osobą, wszystko wokół musi być idealne. Jestem także, okropnie marudna i lubię się stawiać w roli ofiary. Mi na codzień to nie zawadza, w pracy wręcz, cechy takie jak staranność i krytyczność są mile widziane, niesty moim znajomych to bardzo przeszkadza. Przykro mi i chciałabym dla nich się zmienić, ale nie wychodzi mi to. Nie wiem z czego to wynika, mieliście takich znajomych lub sami jesteście w podobnej sytuacji ?

Gość gość
Chcesz się zmienić dla siebie, czy dla znajomych ?

Gość gość
Dobre pytanie. Wiesz ja akceptuje siebie, a przynajmniej staram się akceptować taką jaka jestem. Niejednokrotnie to moje marudzenie było bodźcem do działań, tylko w relacjach międzyludzkich to naprawdę przeszkadza. Dla mnie szklanka zawsze jest do połowy pusta i stoi na stole. Może nie jestem pesymistką, ale bardzo realnie podchodzę do życia, z pewną rezerwą.

Gość gość
Męczy mnie to okropnie, ponieważ chciałabym z większym optymizmem podchodzić do życia, a ja już od dziecka wszystko planuje, do wszystkiego podchodzę ostrożnie. Brakuje mi tej frajdy z życia, o ile coś takiego istnieje.