Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Listonosze sobie biorą napiwki

Polecane posty

Gość gość

to straszne! od niskich emerytur starszych osób, końcówka dla nich...Pytam dlaczego? Miałam to szczęscie, że w imieniu matki odbierałam pieniądze i czekam, aż pan da mi całą sumę. A on, sobie sobie wziął końcówkę ok. 1 zł. dla siebie...Ja sobie nie życzę. Kto daje mojej mamie jakieśkolowiek pieniądze za darmo albo mi? Wydaje mi się, że to jest niesprawiedliwe, następnym razem nie wytrzymam...

Gość listonosz lubelskie
mi ludzie dają nawet po 10 PLN

Gość gość
kolejny temat gimgowna odkrycie zrobila!

Gość gość
7.22 dziwię się autorka ma rację emerytura 1000 zł i jeszcze ma dawać napiwki? masz człowieku swoją pensję, tak jak każdy uczciwy człowiek, to jej pilnuj! Za 10 zł to ktoś ma chleb i coś do chleba i dzień przeżyje...

Gość gość
skoro ludzie są głupi... żerujesz tandendetny listonioszu nan naiwności ludzkiej ja bym nie wzięla od nikogo pieniędzy czyżby celnictwo biblijne?

Gość gość
A ile zarabiasz listonoszu? Można wiedzieć? Czyżby tak mało, że ludzie ci muszą dawać jałmużnę?

Gość gość
Nie wiem, wydaje mi się, że dają ci, co mogą, a ci co nie mogą, to niech nie dają... Ciekawe to tym bardziej, że np. na Kościół czy instytucje charytatywne żałują nawet 1 zł. Ta wasza sprawiedliwość budzi grozę!

Gość gość
A jak paczki przynoszą to nigdy nie mają wydać jeśli nie ma się odliczonych

Gość gość
Mi zawsze wydają

Gość gość
Ja pałcę przez konto, nie mam takich problemów. Wystaraczy, że sobie biorą za prowadzenie konta.

Gość listonosz lubelskie
Nic nie poradzę, że starsi ludzie sami wciskają. SAMI ! Nie przyjęcie napiwku traktowane jest jako brak szacunku dla tej osoby. Taka "tradycja" której ani ja ani moi koledzy nie wymyśliliśmy, tylko była już jak przyszliśmy do pracy.

Gość gość
Rozumiem i nie rozumiem. Ja bym nie przyjęła tych pieniędzy i koniec. A co w sytuacji, kiedy listonosz sam sobie odliczył te ok. 1 zł, bez pytania i zgody? Ja bym nazwała to zwyczajną kradzieżą.

Jeśli ktoś ma problem to może odbierać emeryturę/rentę na poczcie. Zadrzyj z listonoszem, to zobaczysz tylko awizo. I zapewniam Cię, że nikt go za to nie zwolni, bo listonoszy zwyczajnie brakuje. x Listonosze (znam dwóch) mają najniższą krajową. „Obrywki” to ich jedyna motywacja.

Gość listonosz lubelskie
13.01 - tutaj masz rację. Odliczanie sobie samemu jest absolutnie niedopuszczalne. Nie wiem jak koledzy, ale ja biorę napiwek TYLKO i WYŁĄCZNIE gdy usłyszę np. : proszę , 5 PLN dla Pana.