Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przyjąć nazwisko przyszłego męża ...? problem

Polecane posty

Gość gość

ślub w czerwcu za rok a ja się waham... ja mam dosć ładne nazwisko, krótkie (i dobrze bo imię mam długie). mąż nazywa się Ciemniak i mi się nie podoba... wiem że maż chcailby bym je przyjęła... :(

Gość gość
Ja bym nie przyjmowala.

Gość gość
Niech on przyjmie Twoje

Gość gość
:D

Gość gość
Zawsze możesz mieć dwa nazwiska...wiadomo dla faceta to pewnie honorowa sprawa,ale nazwisko brzydkie.

Gość gość
Ja bym tego nazwiska nie przyjęła i to nie ma nic wspólnego czy ona dorosła do małżeństwa. Wiesz jak się z twojego dziecka będa śmiać w szkole?

Gość gość
Ja na nagrobku kiedyś widziałam nazwisko F.!.U.T!!!! To dopiero chore.

Gość gość
Ciemniak... hmm... no szlacheckie nazwisko to nie jest :D

Gość gość
powiem ci tak - jesli chcialabys wyleciec sama z dzieckiem gdzies - zawsze bedzie pytanie a czemu dziecko ma inne nazwisko niz ty i czy drugi rodzic wyraza zgode. To sa same problemy.... majac inne nazwisko niz dziecko i maz...

Gość gość
Mało stanowczy wyluzuj, chciałbyś aby na Ciebie w szkole wołali ciemniak?

Ja mam wyluzować? Uważasz, że dzieci w szkole nie wymyślą przezwiska na każdą okazję? Narzeczony autorki jakoś dotrwał do dorosłości i chyba nie jest z nim źle, skoro ma się żenić. Swoją drogą wolałbym mieć na nazwisko Ciemniak niż na imię Brajan. Nazwisko jest niezależne od fantazji rodziców, ale wybór imienia może świadczyć o ich poziomie.

Gość gość
Mało stanowczy Twoja reakcja jest niewspółmierna do tej sytuacji, nie musisz od razu obrażać :O

Gość zawsze szczery
nie musisz od razu obrażać x nie musi, po prostu to lubi i za to ją kocham :-)

Gość gość
A może namówisz męża na przyjęcie swojego nazwiska?

Masz ma imię Brajan? W takim razie przepraszam, ale może warto by było zainteresować się motywacją rodziców?

„nie musi, po prostu to lubi i za to ją kocham” x Ktoś się podszył pode mnie! W ogóle nie znam słowa „przepraszam”!:)

Gość gość
Mało stanowczy nikt mi nie proponuje już bo jestem żoną i matką a ty fiu/cie obrażaj swoich starych i znajomych a nie obcych ludzi poj/ebie

a ty fiu/cie obrażaj swoich starych i znajomych a nie obcych ludzi poj/ebie x przytulam ms, musiales sie strasznie poczuc po tych slowach

„przytulam ms, musiales sie strasznie poczuc po tych slowach” x Okropnie, aż mnie zatkało! Gdzie jakieś nawiązanie do prowadzenia się mojej matki?!

„ma na nazwisko Poniatowska” x Z góry przepraszam, wiem że to żałosne, ale silniejsze ode mnie - koleżanka nie ma na imię Stanisława?;)

Gość gość
A dla mnie wogole bez sensu jest zmiana nazwiska, sama mam dwa i nie dlatego, że mąż ma brzydkie tylko po prostu od urodzenia nazywam sie tak i tak, i nagle co? Mam sie przyzwyczajać do nowej "nazwy"? Drugie nazwisko wzięłam wyłącznie z szacunku bo mąż coś tam jęczał a dlaczego, a jak to tak wiec mu powiedziałam ze albo dwa albo zostaje przy swoim. Syn oczywiscie nosi nazwisko męża.

„spokojnie, pojawi sie” x Biorąc pod uwagę, że nie mam żadnych innych zainteresowań, przegrałem życie, jestem pryszczatym prawnikiem to mogę poczekać. Mam nadzieję, że nie pominąłem żadnego określenia:)