Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linux Pan

Myślę nad powołaniem do życia Polskiej Zjednoczonej Partii Linuksowej "PZPL"

Polecane posty

Moje strategiczne cele polityczno-gospodarcze to: - wdrożenie do państwowych urzędów, państwowych zakładów, państwowych ośrodków zdrowia i państwowych szkół - otwartego oprogramowania; - kary za monopolistyczne praktyki za preinstalowanie Windowsa do wszystkich sprzedawanych komputerów co pozbawia konsumentów prawa do wyboru systemu; - stworzenie w pełni polskiego Linuksa - najlepszego na świecie!

Gość gość
Jestem za ale taka nazwa zle sie bedzie kojarzyc (chodzi o skrot) troche z komuna i czasami prl.

To ogłaszam konkurs na najlepszą nazwę dla mojej partii :) W nagrodę link do darmowego ściągnięcia super Linuksa!

Ej, nie pchajcie się tak wszyscy naraz z propozycjami, bo żyri nie nadąża oceniać.

Gość gość
Linuxekta.

Gość gość
Co może się stać przy dezinstalacji windows 10 i instalacji lunuxa albo innego windowsa? Nigdy tego nie robiłam i biję się że zostanę bez kompa. Czy w linuxie jest program do obróbki zdjęć?

Gość gość
matuszczak schizolu weź leki 🖐️

Gość gość
Xunilardzi Polscy

Gość gość
Chcę coś zrobić, bo sąsiedzi korzystają z mojego netu, czasem jest tak spowolniony że w ogóle nie mogę go włączyć, dopóki nie nie poprzestawiałam paru opcji, to mi bezczelnie wp*****lali się na wifi, rządzili się na moim pulpicie jak u siebie, zakładali mi foldery itd. Wydaje mi się, że w w7 nie było aż tylu furtek.

Gość gość
gość dziś To co ty miałeś/aś niezabezpieczone wifi i zdalny pulpit zainstalowany? xD

Gość gość
Zamontuj klatkę Faradaya w domu/mieszkaniu. Nie będzie fizycznej możliwości połączenia się z twoim wi-fi z zewnątrz i żadne furtki czy luki w oprogramowaniu w tym nie pomogą.

Gość gość
Równie dobrze ta dziura, przez którą "sąsiedzi ci się dostawali na pulipt" mogła znajdować się nie w Windowsie a w czymkolwiek innym, np w procesorze lub czipsecie płyty głównej kompa albo routera lub w jednym z programów zainstalowanych na Windowsie :D

Gość gość
Za to teraz mam wszystko zabezpieczone a na pulpicie wypiętą dópę, na wypadek gdybyś mi się włamał.

Gość gość
gość dziś Super pomysł bulwa. Nie wziąłeś tylko pod uwagę, że klatka Faradaya całkowicie zalokuje nie tylko somsiaduff ale także i wszystkie sygnały wychodzące z mieszkania :D

Gość gość
I takie problemy klatka Faradaya rozwiązuje raz na zawsze.

Gość gość
13:49 o dzięki, przeszukam te miejsca.

Gość gość
Jasne, wszyscy mają w domu klatkę faradaya, puknij się łeb idioto który próbuje zabłysnąć a nie ma czym.

Gość gość
Co to za router? Jaki dostawca internetu?

Gość gość
Oczywiście, że zablokuje. Po co ci twoje wi-fi poza nim? Z domami jest gorzej bo w ogrodzie nie skorzystasz ale z mieszkaniem nie ma żadnego. Wi-fi dostępne tylko wewnątrz i już.

Gość gość
13:44 zapamiętał ze szkoły 1 pojęcie i się popisuje.

Gość gość
UPC.

Gość gość
Ze szkoły też, ale to często stosowane zabezpieczenie w firmach i prywatnie dość popularne.

Gość gość
Nie mam aż takich tajemnic żeby instalować klatkę faradaya. Pytam co można zrobić kompie. Chcę żeby nikt mi się nie wpieprzał do lapka i nie korzystał z netu za moją kasę.

Gość gość
UPC? To wiele wyjaśnia. x Tak podejrzewałam :o

Gość gość
Zmień domyślne hasło i nazwę sieci, wyłącz funkcję WPS. Lub kup nowy router.

Gość gość
Ok, dzięki :) A coś o zmianie systemu? bardziej podobał mi się program zdjęcia z w7.

@ gość dziś Co może się stać przy dezinstalacji windows 10 i instalacji lunuxa albo innego windowsa? Nigdy tego nie robiłam i biję się że zostanę bez kompa. Czy w linuxie jest program do obróbki zdjęć? x Jest genialny GIMP do obróbki zdjęć. Co do instalacji Linuksa to zawsze możesz go zainstalować obok Windowsa. Wystarczy kliknąć opcję a instalator sam dokona całej reszty.

Zarówno Linuxekta jak i Xunilardzi Polscy są nader ciekawymi nazwami dlatego obu autorom udostępniam darmowy link do darmowego pobrania super zajefajnego Linuksa Mint :) O cholera, link zostaje uznany za spam :(

Gość gość
Dałem w xinulardach od tyłu bo nie wiem czy normalnie można, nie wiem jaki jest status prawny nazwy Linux i czy można ją w takim celu użyć.