Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy następne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy Was też irytuje to pytanie? Mam 2 latka i temat często schodzi na kolejne dziecko. Czemu utarło się, że musi być drugie? Owszem planuje, ale nie wiem kiedy

Gość gość
Mnie to nie irytuje.

Gość gość
U mnie też takie pytania były, najczęściej mówiłam że jak ich stać to niech rodzą a mnie niech nie zmuszają. Jak mówili że jestem egoistyczna to mówiłam że jestem świadomą matką itd. Po pewnym czasie się uspokoili i zrozumieli że chcemy mieć jedynaka. Mój syn obecnie ma 9 lat a ja za dwa miesiące rodzę drugiego. Teraz są komentarze czy musieliśmy tak długo zwlekać :-D. Nigdy nikomu nie dogodzisz.

Gość gość
Nie nie irytowaly. Mówiłam "wkrótce". U nas 2.5 roku roznicy. O 3 nikt się nie dopytuje bo jest parka.

Gość gość
No właśnie jest jeszcze to "współczucie" jak ktoś ma dwie córki albo dwóch synów, bo czemu nie parka:)

Gość gość
A,mnie wkurza coś innego. Mam "parke" i wszyscy wokół walą teksty "no teraz to musicie już uważać". :O

Gość gość
A mnie wkurza jeszcze co innego. Też mam " Parke"- swoją drogą nie lubię tego określenia- ale jak każdy widzi że parka to zaraz komentarz o, już wszystkie dzieci masz w domu. Mówią to głównie obce starsze kobiety , które mnie zaczepiaja jak jestem z dwójką na ulicy. A dlaczego się utarło ze musi być tylko dwójka? Więcej dzieci nie planuje ale to takie polskie myślenie czy co ?

Gość gość
My ostatnio stwierdziliśmy, że w Polsce to jedynak to źle, bo wyrośnie egoista, trzeba drugie (najlepiej wlasnie do pary), a jak trzecie to już patologia, bo wielodzietna rodzina

Gość gość
mnie też to denerwuje, tym bardziej, że staramy się o drugie dziecko ale nam nie wychodzi.

Gość gość
A mnie irytuje ze parka bo to nie są papugi żeby trzymać parke i je rozmnażać bleeee

Gość gość
Ja do 30stki słyszałam non stop "kiedy dziecko" jak zaszlam, to miałam nadzieję że skończą się te wiesniackie pytania. Niestety nie! Jeszcze nie urodziłam pierwszego (!) a już padają pytania kiedy drugie!!!!!

Gość gość
bo polki to pieprznięte istoty

Gość gość
Ja tez mówiłam ze niedługo, staramy się i wtedy lekkie zazenowanie u niektórych ;) u nas 2.5 roku roznicy, chłopak i dziewczyna