Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 12

Mój 9 letni syn ma problem z nauką

Polecane posty

Gość Gość 12

Witam ,mam duży problem i potrzebuje rady.Moj 9 letni syn ,chodzi do 2 klasy.Ostatnio na języku angielskim brali zwroty : I have got,He has got itd... Próbowałam mu tlumaczyc,wyjaśniać kilkadziesiąt razy ,że has piszemy przy he,she ,it a have przy I,You itd ale on dalej tego nie rozumie .Nie potrafi za mną powtorzyc tej zasady .Często nie pamieta jak jest po angielsku "Ja " czy "ty " A jeśli już to pisze tak jak słyszy,mimo że zawsze spotyka te wyrazy np w ksiażkach ,poza tym tłumaczyłam mu ****ardzo bardzo długo. Potrafię siedzieć z nim nawet godzinę ucząc go 4 słówek ,które I tak na drugi dzień już nie pamięta. Od przyszłego roku mam w planach zapisać go na dodatkowy angielski ,takie korepetycje bo nie radzę sobie już z tłumaczeniem,gdyż dalej nic on nie rozumie.Staram się bardzo ,nie krzyczę tylko mówię spokojnie ,rzecz w tym ,że on jest skupiony naprawdę,stara się zrozumieć co do niego mówię ale mu to wogule nie wychodzi. Ja tez nie mam tyle czasu żeby siedzieć 3 h i powtarzać słówka,zwroty gdyż on je poprostu szybko zapomina. Będąc w 2 klasie umie tylko się przedstawić,kilka prostych słówek ,praktycznie nie potrafi pisać po angielsku mimo że był uczony i w szkole i w domu .Czy macie jakieś rady?Może u was było podobnie .Boję się że syn będzie miał jakieś braki w przyszłości,mimo że poświęcam na naukę angielskiego z nim naprawdę sporo czasu...

Gość gość
a ty gdzie pracujesz?

Gość gość
"Wogule"... to już wiemy po kim dziecko jest takie inteligentne... Nie wymagaj od niego zbyt wiele, wystarczy, że j.polski opanuje w porównaniu do swojej mamusi.

Gość gość
w przyszłosic, to jak nie bedzie uzywał angielskiego na co dzien, czytał i słuchał i mówił w tym języku to mu to na nic!

Gość gość
Głupia matka, głupi syn.

Gość gość
wymagasz od 9 letniego dziecka by znało angielski super ? 9 letnie to ledwo nauczone dziecko pisac po polsku

Gość DoradcaMMPublications
Jeżeli chcesz pracować z dzieckiem poza szkołą nad znajomością angielskiego to polecam Ci readersy Naszgo wydawnictwa. Są to kolorowe książki z dużą ilością ćwiczeń. Dzięki nim dziecko będzie chętniej się uczyło, a Ty będziesz zadowolona z jego przyrostu wiedzy. Pozdrawiam Ola, DoradcaOnlineMMPublications