Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój młodszy brat nie ma przyjaciela, kumpli i życia towarzyskiego.Jak mu pomóc?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mój młodszy brat ma już 15 lat. To sympatyczny, fajny młody człowiek, mimo wszystko nie stworzył z nikim dobrych relacji. Rzadko wychodzi z kolegami. W szkole podstawowej bardzo chciał mieć przyjaciela i był blisko z chłopcem chorym na łagodną wersję autyzmu. Wiem, że czasami przychodził do niego, a tamten chłopiec np. przez godzinę nie wychodził z łazienki albo w ogóle się do niego nie odzywał. Od września mój brat idzie do liceum, w nowym mieście. Tak bardzo bym chciała, żeby miał kolegów, życie towarzyskie... Ciągle siedzi w domu, na wakacje jeździ z rodzicami, uczy się... Ja go zabieram np. na rower, do kina, to dla niego rozrywka. Powiem, że szkoda mi dzieciaka.

Gość gość
A mój młodszy ma a ja jestem tym starszym, który nie ma. Nikt się tym nie przejmuje, najwyżej wyśmieje, że z nikim się nie gdzie nie wybieram nap na wakacje. Poznaj sobie na "zapisani..." mówi. Ale mi już zbrzydły internety i w nich kobiety.

Gość gość
Może woli siedzieć sam niż z towarzystwem ze szkoły

Gość gość
To niesprawiedliwe, każdy z nas zasługuje na kogoś, kto go wysłucha. Na pewno Wy wszyscy, jak i mój brat macie wiele do powiedzenia, na wiele tematów można z Wami porozmawiać. Ciężko mi, bo ja i moja siostra odkąd pamiętam, od najmłodszych lat, miałyśmy przyjaciółki, koleżanki - w szkole, w gimnazjum, liceum, na studiach. Nie rozumiem dlaczego z moim bratem jest inaczej. Chcę, by miał z kim poobgadywać nauczycieli, miał komu opowiedzieć o fajnej koleżance, z kim napić się pierwszego piwa...