Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przyjęlibyście taka prace

Polecane posty

Gość gość

Znam osobę, która mogłaby mi pomoc w załatwieniu pracy w uk, konkretnie chodzi o sam Londyn. Praca miałaby być za około 8 funtów na godzine i przeciętnie jakies 20 do 30 godzin pracy tygodniowo. Opłaca się? Warto jechać do uk jeszcze teraz? Co myślicie

Gość Krucyfiks
8x30 tj 240 funtow. Za tyle to Ty sobie w Polsce prace znajdziesz. Przeciez Ty za ta kase to sie tam nie utrzymasz a biedowac to mozrsz nawet w Pl. Tu przynajmniej rodzine masz i jal cos to do mamy za free na obiad pojdziesz.

Gość gość
Ta stawka tez jest jeszcze brutto ... zapomniałam napisac

Gość gość
Pewnie, ze może, tylko po co? Zarobi z 1000 funtów miesiecznie, bo na więcej to bym nie liczył i za sam pokój w Londynie będzie musiała wydać minimum 600f plus rachunki, bo po tyle chodzą, a na początek jeszcze kaucje z 1200f za czynsz z gory i tzw.depozyt trzeba będzie zaplacic, do tego jeszcze metro z 40-50f tygodniowo i co zrobi za resztę? Przecież to straszna wegetacja, żeby nie powiedzieć bieda...

Gość gość
Za te pieniądze do Londynu to bez sensu. 240 brutto tygodniowo to jakieś 180-190 na rękę. Będziesz miała gorzej niż w Polsce. Będziesz musiała znaleźć dodatkową lub drugą by biednie żyć i może coś odłożyć a bez tego wegetacja i to nie w przenośni. Jeszcze do tego jak wyżej ci koszty podali na początek włożyć i to dość dużo by mieć takie życie. Lepiej szukaj czegoś innego i nie w Londynie. Na Midlands przykładowo. Łatwiej o pracę, tańsze utrzymanie i płaca często taka sama jak w Londynie.

Gość gość
Ze swojej praktyki jeszcze dokończę. Ja pracuję w Anglii w delegacjach. Teraz jeszcze dwa miesiące w Birmingham pod którym wynajmuję pokój za 70£ tygodniowo. Nic specjalnego ale na delegację może być. Obok wynajmuje para, młodzi. Mało zarabiają i więcej płacą ale na parę i przy ich zarobkach mogą biednie ale spoko żyć, oszczędności też mają. Ja mam w miarę zarobki to i dobrze tu wychodzę. W Londynie miałbym pracę ale zarobki te same a koszty o wiele większe i średnio by wyszło. Dla mnie nieopłacalne a co dopiero przy tych co tobie oferują. Wegetacja jak wyżej napisałem i dodam że życie w ciągłym stresie bo ciągłe zagrożenie bezdomnością. Tu jest masa bezdomnych śpiących na ulicach w śpiworach. Dosłownie. Nie tylko obcokrajowców ale i Anglików. Przy tak małych zarobkach, lekko ci się noga powinie, choćby tydzień grypy w który nie zarobisz, braknie na zapłatę wynajmu i nie masz gdzie mieszkać. Jak ci nikt nie pomoże, sama będziesz i nie będziesz miała oszczędności. To czarny scenariusz ale spotykany tutaj.

Gość gość
Czy warto . Nominalnie to pięknie wygląda ale realnie gorzej jak w Polsce . chleb 6 funtów , kilo wołowiny 30 funtów .

Gość gość
Przesadzasz z cenami.

Gość gość
To sobie jedź na tą wyspę sknerów . Co drugi to Szkot . Oni przy czytaniu książki gaszą światło w czasie przewracania kartki .

Gość gość
Namarin, koleś a ty się z jakiegoś rynsztoka wyrwałes czy co?!?

Gość gość
Ta sie oplace jechać jedynie na cieple lody:-P

Gość gość
@03:09 O to to właśnie. Po jaki uj ci Londyn, nie zarobisz, nie odłożysz i tylko będziesz żyć w stresie, syfie i strachu. Myśleć i martwić się czy będzie za co zapłacić w tym tygodniu lub miesiącu za obskurny ciasny pokój (który i tak kosztuje krocie) i jakie takie jedzenie. Niestety takie sa realia tego miasta przy niskich i średnich dochodach...W życiu, zostań tam gdzie jesteś

Gość gość
I dodam jeszcze, tak sobie przypomniałem, dla postraszenia byś się w taką pracę w Londynie nie wkopała. Prostytutki w Anglii ceny mają coś jak w Polsce. Zastanawiające nieprawdaż?

Gość gość
Ludzie nadal wyjeżdżają i sa zadowoleni