Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca za granica, czy w Pl za minimum?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Mam szanse wyjechania do pracy na 2.5 miesiaca do niemiec, ale w chwili obecnej pracuje (nie w zawodzie, ale praca lekka), zarabiając minimum. Co byście zrobili? Wyjechalli i pozniej dalej szukali coś za granicą (nie mając pewności 100 % ze się uda), czy pracowali w stabilnej pracy, ale mało płatnej?

Gość gość
Możesz wziąć urlop bezpłatny? Wtedy możesz jechać bez ryzyka :)

Gość gość
problem w tym,ze nie, bo pracuję w sklepie, jestem jedynym pracownikiem, szef nie zgadza się na zastępstwo przez obca osobę, a z rodziny nie mam nikogo, kto mógłby popracować te 2 miesiące :(

Gość gość
myslę że zarobie tyle co w Pl przez rok za minimalna

Gość gość
hahha nie to nie moja branża :D praca fizyczna, cięzka, ale idzie zarobić:) wiem, bo byłam juz dwa razy pod rząd tam :)

Gość gość
Jak tyle co rok pracy w Polsce to chyba opłaca się. Najwyżej po powrocie innej tutaj poszukasz, będziesz miała duużo czasu :)

Gość michasia54545
A nie lepiej poszukać czegoś w Polsce? I mieć porządną pracę na stałe? Ofert nie brakuje, tak na szybko znalazłam np. tu: http://www.praca-dealerbmw.pl/ . Myślę, że warto sprobować. Jeśli się uda, zyskasz fajną pracę na stałe, a nie jednorazowy zastrzyk gotówki, tak jak po wyjeździe za granicę.