Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na wychowawczy ida tylko kobiety malo ambitne i niewyksztalcone...to obserwuje..

Polecane posty

Gość gość
22:01- sory ale uwazam ze dla lekarza przerwa ponad 3 letnia ( wychowawczy plus jakies zwolnienie w ciazy ) to deczko za dlugo. Co z tego ze lekarzy brakuje. Ale jaka jest jakosc tego leczenia ? Zakladamy ze mowimy o lekarzu, kobiecie mlodej , czyli o nie jakims wielkim doswiadczeniu ( jakby byla duzo starsza to by nie byla w ciazy ). No i jak tu zrobic taka przerwe ?

Gość gość
chyba takie które mają dobrze zarabiających mężów i mogą sobie pozwolić by nie pracować. Autorko ty musisz to pracuj.

Gość gość
dziś Jeżeli jest dostęp do publikacji naukowych, to da się być "na czasie". Nie ma również przeszkód, żeby uczestniczyć w konferencjach naukowych.

Gość gość
A ja uważam, że to, że dla kogoś czyjś urlop wychowawczy jest aż takim problemem, że aż zakłada na ten temat wątek i obraża kobiety na wychowawczych świadczy tylko o tym, że ma z tym problem. Widać, że autorka też by chciała iśc na wychowawczy, ale nie może, więc dorabia ideologię i szuka potwierdzenia w postach, by poczuć się lepiej. Tak naprawdę to jest różnie, część wykształconych, ambitnych kobiet idzie na wychowawczy, a część nie, tak samo jest z tymi słabo wykształconymi. Jestem na wychowawczym, mam dobrą pracę i wysokie zarobki (wykształcenie wyższe, dwa kierunki). Przed wychowawczym zaproponowano mi awans -dostałabym go, gdybym wybrała powrót do pracy od razu po rocznym rodzicielskim. Wybrałam dziecko. Myślę, że inteligentna osoba potrafi określić co i kiedy jest w życiu najważniejsze, bo wcale nie cały czas to samo :) A jeśli dla kogoś zawsze i wszędzie najważniejsza jest praca zawodowa, to po co decydowac się na dzieci?

Ale niektóre z was są "kulturalne". Czy znacie trzy języki czy jesteście pracownikiem biurowym na średnim stanowisku, czy tak bardzo "troszczycie się" o dziecko przez parę lat siedząc z nim w domu nie zmienia to faktu, że jesteście ordynarnymi babochłopami, które nie liczą się z innymi forumowiczkami, które rażą wasze prostackie wypowiedzi. Aż wstyd. Wiecie, możecie być przy dziecku 24h/na dzień, ale jak się w was wdało (oby nie) to wychowywanie nic nie da. Może wasze ambicje kończą się na zdobyciu odpowiedniej pozycji w społeczeństwie. Ale nie macie natury prawdziwej, szanującej się kobiety, znaczy brakuje wam odpowiedniej wrażliwości, a tego nie da się nauczyć. Tak naprawdę jesteście biedne.:) Żal mi was, bo choć materialnie możecie osiągnąć mniej więcej to co sobie założycie, to psychicznie i tak nie będziecie za bardzo z siebie zadowolone, bo na tym polu wasze ambicje są zerowe.:)

Gość gość
NÓW_ZNÓW O co Ci chodzi? Przecież to autorka obraża w swoim pierwszym poście kobiety na wychowawczych. Już sam temat postu jest chamski nie uważasz? No to się dowiedziała jak to jest z tym brakiem wykształcenia :)

Gość gość
Facet który nie potrafi / nie chce przez marne 2 czy 3 lata sam utrzymać rodziny jest żałosny. Autorka i wiele kobiet też tak myślą, tylko nie mogą tego przyznać nawet same przed sobą, więc frustracje wylewają na kobietach.. A do pracy zaraz po połogu, to może lecieć primabalerina, nauczycielka z pasją do pracy z młodzieżą, babka, która rozkręciła własną firmę, a nie księgowa czy inna biurwa. Rozumiem jak ktoś leci do roboty z pasji, ale jak tylko dla kasy, to współczuję.

Gość gość
autorko teraz już nikt nie weźmie wychowawczego żebyś ty miała o nich dobre zdanie..

Gość gość
Umrzesz jak poswiecisz dziecku 3 lata? Temat prowo albo jakaś blerwa stawia pracę ponad dziecko.

Gość gość
Albo kobiety dobrze myślące ;) poszłam na wychowawczy, jestem po dobrych studiach, mam wszystkie składki opłacane. W tym czasie moje dziecko chodzi na 4-6h do żłobka, jak choruje to zostaje ze mną w domu i nie ma problemów ze zwolnieniami, a ja w tym czasie robię zlecenia związane z moim zawodem. Zarabiam tyle samo co w pracy pracując 4h dziennie co siedząc od poniedz-pt 8h. Dlatego że pracuję jako freelancer i sama ustalam stawki za zlecenia, nie dzieląc się z pracodawcą, pracuję kiedy chcę, czasami w weekendy, a na tygodniu wolne. Także mi dobrze na moim wychowawczym ;)

Gość gość
Autorko wymyśliłaś tytuł niby odkrywczy ale nic w tym dziwnego nie ma. To chyba logiczne, że jak komuś sie nie układa zawodowo to niech chociaż do opieki nad dziećmi sie przyłoży. Po co kosztem dzieci miałby zapylać do g*******ej pracy. Jakby była super robota to może miałoby to sens aby gnać te dzieci do złobka, a tak to nie ma sensu żadnego. Nie wiem co w tym dla ciebie dziwnego. Jedyne co można stwierdzić to to, że chyba masz jakiś kompleks wbrew pozorom skoro żywisz sie życiem obcych bab zamiast korzystać z czasu w domu po pracy którego jako osoba pracująca zapewne masz niewiele.

Gość gość
00:08 nieszczesliwa kobieto nie rozumeisz ze nie kzdy spelnia sie pierdzac w kanape? Po roku to juz nie jest opieka nad niemowlakiem tylko siedzenie z dzieckiem w domu. Ja wrocilam do pracy po poltora roku nie jako jakis freelancer tylko biurwa zeby byc miedzy normalnymi ludzmi a nie ciagle tylko miedzy matkami ktore o niczym innym nie mowia tylko o kupach swojego dziecka. Niby taka wyksztalcona jestes, wyedukowana a nie potrafisz zrozumiec ze jak ty lubisz siedzenie z dzieckiem to nie kazdy musi lubic to samo? Wyksztalcenie tylko na papierze a umyslowo prosto z lasu ucieklas.

Gość gość
00:08 a kim ty jestes ze dyktujesz najnowsze trend kto moze wrocic do pracy a kto nie? Ktos kto lubi swoja prace to moze a ktos kto nie lubi to nie moze? Freelancerka moze a kiegowa juz nie? Dlaczego? Bo ty tak sadzisz? Kto teraz te studia konczy, edukacja upadla juz bardzo nisko ze tacy ograniczeni ludzie koncza studia.