Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza czy wy yez bierzecie witaminy

Polecane posty

Gość gość

Bralam tylko w 3 miesiacu ..zdrowo sie odzywiam ..urozmaicony jadlospis. Jestem przeciwniczka tabletek biore juz kwas foliowy i magnez ale te witMiny nie bo uwazam ze dobrze sie odzywiam .Lekarka kazala brac bo yam jest witamina de i witaminy na rozwoj mozgu dziecka .Jak to u was wyglada

Gość gość
Ja bralam przez cala ciaze. Moim zdaniem warto. Ciaza to duze obciazenie dla organizmu i trzeba mu pomoc uzupelniac witaminy + dodatkowo dla dziecka. Tez sie zdrowo odzywialam, jadlam szpinak pod koniec ciazy itp. bo bylam blisko poziomu anemii i srednio to cos pomoglo, musialam wspomoc sie magnezem w tabletkach. Rowniez jesli nie musze to nie jem tabletek, czy witamin czy przeciwbolowych, jednak te w ciazy przyjmowalam regularnie. No

Gość gość
Kiedys kobiety nie braly tylu tabletek i raczej zawsze sie mowilo jedz za dwoje to akurat trochę głupie bylo .. ale dzieci rodzily sie zdrowe. Tabletki czasem mysle ze to jest ta machina lekarz poleca i apteku maja zarobek reka reke myje. Ja jak powiedzialam ze naturalnie dbam o witaminy np. na spadek zelaza bo po tab. mnie mdli pije sok z pokrzywy lub buraka mina lekarza wiadono jaka ..uslyszalam tyle ze chociaż co pare dni piła ta tab. Szanuje mojego lekarza ...ale teraz wlaczysz telewizor to reklamy 3/4 to leki na wszystko ..a natura be ...ja tam wole zdrowe jedzenie i naturalne babcine sposoby .Wiadomo nie wyzekam sie lekarstw ze nigdy nie biore ...

Gość lisiczka

jak ja nie lubię takich porównywan kiedys to było tak i było dobrze, taaa jasne, tylko sie nie mówi jakie wtedy było zanieczyszczenie środowiska a jakie jest teraz, ze warzywa były dużo zdrowsze, nie tak przetworzone i naładowane chemią jak teraz, ze jadło się zdrowiej ale tez wiele ciaz sie nie utrzymywao,t eraz dzieki postepowi medycyny mozna prowadzic duzo wieksza profilaktykę, zadbać o dziecko zanim jeszcz pojawi się w brzuchu matki, ja brałam mamadha premium, ciaze przechodizłam bezproblemowo i czułam sie ok