Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niemamzacozyc95

Jestem w kiepskiej sytuacji finansowej, co robić?

Polecane posty

Gość Niemamzacozyc95

Brat wyprowadził się z domu 10 lat temu, dostał od rodziców ziemię. Siostra wyprowadziła się 6 lat temu, wyszła za mąż, dostała ziemię w posagu. Ja, jako najmłodsza, ciągle studiująca, w wieku 27 lat wyprowadziłam się do innego miasta by założyć już swoją rodzine i wieść życie (nie mieszkamy z chłopakiem razem, bo on jeszcze kończy studia), więc musze się utrzymywać sama; ale w posagu od rodziców nie dostałam nic. Wymagać nie wypada mi, ale brat i siostra żyją dobrze, a mi pensja ledwo starcza na życie, 400 zł mi zostaje na miesiąc życia :/ Fakt faktem, rodzice utrzymywali mnie na studiach (od 20 do 25 roku życia), no ale kształciłam się a rodzeństwo nie studiowało wcale. Nie wypada mi wymagać pomocy, skoro płacili mi za studia prawda? Szukam lepszej pracy, ale nadal kiepsko z tym - po studiach mam za mało doświadczenia i przecież nikt mi nie zapłac***ensji 2500 zł netto.... Próbowałam robić coś po pracy, ale niewiele mogę robić, z czego mogłabym zarobić...

Gość Princessinthesky
Będzie lepiej, początki zawsze są trudne. Niedługo będziesz miała doświadczenie, to i zarobki lepsze.

Gość gość
Przyzwyczajaj się do sytuacji jak pomimo chłopaka i rodziny nikt tobie nie może chce pomóc. Jedni mają lepiej inni gorzej , taka sprawiedliwość.

Gość gość
Znajdź innego chlopaka, Twoj Cie nie wspiera, ale pewnie seks jest

Gość gość
Ludzie myslą że jak już maja "studia"to są pępkiem świata i za sam papierek się należy!

Gość Mecenas młodych talentow
Czy rozwazasz możliwość udostępnienia swoich wdziekow za opłatą?

Gość gość
Weź przestań bidna jestem jak mysz kościelna.. Kasa normalnie sama się rozchodzi.

Gość gość
A ta ziemia co brat i siostra dostali to ile jest warta? Sprzedali ją czy jak? Bo z ziemi to dziś ciężko jest wyżyć chociaż teoretycznie dostali a ty nie dostałaś.

Gość gość
To po co poszłaś na studia jak zarabiasz tyle co po szkole średniej?