Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrota03

Ciąża czy nie ciąża?

Polecane posty

Gość stokrota03

Cześć dziewczyny! Piszę do Was z prośbą o paradę. Miesiączki mam dość regularnie- zazwyczaj co 28-29 dni. Ostatnią miałam 16.04. Dziś jest 23 dzień cyklu. Owulacja wystąpiła około 30.04 i wtedy też staraliśmy się o dziecko (jak również dzień wcześniej i dzień później). Dziś 8 dni po planowej owulacji z samego rana zauważyłam jednorazowe plamienie. Krew miała kolor czerwony (nie żywo bordowy). Było to plamienie dość obfite ale jednorazowe i teraz już nie ma ani śladu. Czy może to być plamienie implementacyjne? Kiedy najlepiej zrobić test z krwi by już było wiadomo czy to ciąża? Staram się z mężem o dzidziusia już blisko rok ale po raz pierwszy mam tak wyraźny objaw. Dodam że od wczoraj jest mi lekko niedobrze i jestem słaba. Ale staram się na siłę nie szukać objawów.

Gość gość
ja zaszlam w ciaze wlasnie i mialam okres jeden dzien tylko , zrobilam test i wyszedl pozytywny. zrob testy

Gość stokrota04
Dzięki za odpowiedz. Wczoraj wieczorem i dziś rano zauważyłam lekkie zabarwienie na wkladce. Dosłownie delikatne różowe muśnięcie. Myślicie, że to nie za wcześnie na testowanie? Dziś 24 dzień cyklu. Czy radzicie może poczekać jeszcze kilka dni?

Gość Cleo1976
Takie jednorazowe krwawienie około tydzień po owulacji często wskazuje na zagnieżdżenie się zarodka.Z testem poczekałabym jednak dla wszelkiej pewności jeszcze około tygodnia od tego momentu.Po prostu poziom hormonów wydzielanych przez zarodek może być jeszcze zbyt niski, żeby test mógł go wykryć. Powodzenia!

Gość gość
a jak wyznaczasz sobie owulację?