Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mollka

RODZICE

Polecane posty

Gość mollka

czesc , chcialabym sie dowiedzieć jak poradzić sobie z "toksycznymi rodzicami"? niedlugo koncze 15 lat . Z rodzicami nie rozmawiam już około miesiąc , i jest mi z tym dobrze;) przyczyną tego jest to ,że wkońcu jestem jaka jestem i tego nie ukrywam . słucham rapu , spotykam sie z tak zwaną "patologią " , I MAM SWOJE ZDANIE ! Mam chłopaka (18 lat) z którym jestem juz 3 miesiące , rodzice uważają ze przez niego biore narkotyki , dla zrozumienia KIEDYS brałam , ale od kiedy jestesmy razem nie biore to właśnie dzięki niemu;) ALE PRZECIEZ ONI WIEDZĄ LEPIEJ - tak mówią ... Zabrali mi telefon , ale dla mnie nie jest to już zadna kara , telefon był mi tylko potrzebny do sluchania muzyki i sprawdzania godziny;0 uciekałam z domu kłamiąc o miejscu gdzie sie udaje , lub jakaś koleżanka/kolega mnie krył . poprostu nie wytrzymuje siedzieć całymi dniami w domu i nic nie robić tak jak moi starsi braci .. teraz mam zakaz wychodzenia z domu .. ale zbytnio sie do tego nie stosuje , poprostu nie rozumiem tego ,że ktoś może mi ograniczać wolność ! no halo ,mam swoje prawa;0 ostatnio udało mi sie podwinąć stary telefon by mieć godzine i moc jakos kontaktować sie z innymi wkoncu to 21 wiek ..ale moj tato go znalazl i nawet nie skapnął się ze to nasz stary tylko odrazu oskarżył moją przyjaciółke , zemi dala i wgl a ona akurat była na wycieczke w Austri.. no zaprzeproszeniem kurwa sory , wkurwia mnie już to ! rujnują mi znajomość z każdym bo albo im nie pasuje , albo ma jakaś opinie , albo za duzo czasu z nim spedzam , albo ze jest brzydka cokolwiek ! nie rozumiem tego jak moga oceniac i wybierac mi znajomych . Gdy slucham swojej muzyki na glosnym każa mi to zmienic . tato gdy był pijany zrobił awanture i pozwole sobie zactować słowa skierowane do mnie " jest kurwą , kurwa zawsze bedzie kurwa i to sie nie zmieni " a nigdy nie uprawiałam stosunku z kimkolwiek oprocz .. wlasnie byłam molestowana ? a przez kogo ? przez jego jebanego ukochanego synka , ktory mnie w nocy obmacywał bo mysłał ze spie ! od tamtego czasu prawie codziennie mam koszmary , o molestowaniu , i nie moge sie obudzić .. do konca zycia bede miałą to w pamieci , tego nie da sie wymazac . Gdy byłam naćpana wybuchła awantura i oznajmiłam ze braciszek mnie dotykał . wiecie co zrobili moi rodzice ? zaczeli krzyczec na mnie , bic i wrzeszczec ze klamie .. do tej pory nic nie zrobili z tym jakby pomysleli sobie ze bylam nacpana i tylko dlatego to sobie wymyslilam .coraz bardziej sie na mnie wyzywają , jednego dnia siedziałam ze znajomymi na miescie do pozna okolo 22 . wrociłam i tam juz czekał pijany tatuś . zaczal wrzeszczec ze ktora jest godzina mialas zakaz wychdozenia czy do ciebie to nie dociera .dostałam po twarzy , zaczełam płakać ale ciagle milczałam , to go jeszcze bardziej wkurzylo , zlapal mnie za glowe i uderzyl o ten kant sciany przy oknie . ogromny bol , nie moglam nic zrobic , czulam jakiego juz mam guza rzucil mnie na lozko , a ja tylko sie zwinelam w klebek . jakieś rady ? juz nie wytrzymuje psychicznie:(

Gość gość
Głupio żyjesz i dziwisz się, że oni sa "toksyczni". Pewno już na łeb dostają z Twojego powodu. Dorośnij.

Gość gość
powinnaś pójść do pedagoga szkolnego i porozmawiać z nim o swoich problemach zwłaszcza o tym molestowaniu twoje zachowanie jest skandaliczne prawdopodobnie jest efektem twojej krzywdy twoi rodzice nie mogą sobie z tobą poradzić i tak reagują uważają oni że przyczyną twojego zachowania jest twoje otoczenie powinnaś się w końcu zastanowić nad swoim zachowaniem i powinnaś spróbować się ogarnąć twoi rodzice nie są toksyczni tylko ty oni są tylko zagubieni chcą ci pomóc ale nie wiedzą jak i taki tego efekt jest