Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam nudne i bezsensowne życie. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem młodą osóbką, mam dopiero 17 lat, a całymi dniami siedzę w domu. To nie tak, że nie mam znajomych, ale dla większości z nich wspólne wyjścia, to tylko pretekst do upijania się, i żeby nie było, ja w tym problemu nie widzę, niech robią co chcą, czasami też wyjdę na miasto i napije się piwa, ale na dłuższą metę, nie mogłabym tego, robić codziennie. Mam wymagających rodziców, którzy mi na zbyt wiele nie pozwalają, wprowadzają godzinę policyjną i tego typu ograniczenia. Zazwyczaj w domu mam być na 19/20 godzinę. Głupio mi bo nigdy nie miałam chłopaka, nie mam zbyt mocnych więzi z ludźmi z klasy, nie mam prawdziwych przyjaciół. Czuje się taka nudna i ciągle, gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że coś jest nie tak ze mną, przecież wszyscy wokół korzystają z życia, jak mogą. A moje życie ogranicza się do nauki, szkoły, zajęć pozalekcyjnych, domu i seriali, książek. Ciagle powtarzam sobie, że jak pójdę do liceum to się to zmieni (nic się nie zmieniło), pójdę na studia to będzie lepiej i tak w kółko kiedyś, kiedyś... Czy ja marnuje swoją młodość? Co mam zrobić skoro nigdzie nie pasuje? Niby wszyscy wokół mnie lubią, a raczej nic do mnie nie mają , ale nie potrafię złapać z rówieśnikami wspólnego języka. Smutno mi z tego powodu.

Gość prawi 124
masz 17 lat więc możesz brać jajca do paszczu ?

Gość gość
sratatata

Gość gość
Kup se wedke idz na ryby;-) :-P

Gość gość
Zamiast w domu w czougi grać idz na d***** Ku Rwa mać

Gość gość
Niech żadna dusza nie mówi, że coś jest dla niej niemożliwe, że to było tylko dla świętych. Czy święci własną mocą zdobyli cnotę, czy własną mocą stali się świętymi? To Jezus w nich działał, a czynił to dlatego, bo Mu działać pozwolili, bo nie ufając sobie, ufali Jezusowi. To jest tajemnica działania Bożego w duszy, to jest sekret świętości. Wiesz, moja droga, że Ja pragnę, by wszyscy ludzie byli świętymi. Nie zabraknie Mi łask, by nimi móc obdarzać każdą duszę przeobficie, i Kościołowi memu nie zabraknie dla nich ołtarzy, byleby tylko ludzie chcieli Mi ufać, byleby współdziałali z łaską. Dlatego sekret świętości zdradzam, oznajmiam go ludziom, przez duszę, która wierzy słowom moim Moja dziecino - działanie Ducha Świętego w duszach jest bardzo delikatne. Dusze, które chcą, by Duch Święty w nich działał, powinny odnosić się do Ducha Świętego z największą delikatnością, z głęboką pokorą i miłością. Najlepiej uczyni dusza jeżeli z dziecięcym zaufaniem powierzy się Matce Najświętszej. Ona jest Oblubienicą Ducha Świętego. Ona może wszystko dla duszy wyprosić. Duch Święty nie może niczego duszy odmówić, jeżeli za nią wstawia się Maryja. Na Jej prośby kruszy wszelkie przeszkody w życiu wewnętrznym, jeżeli zajdzie tego potrzeba. Oddaj się więc Matce Niepokalanej, by cię powierzyć rnogla Duchowi Świętemu. W niebie ciało będzie mieć udział w chwale i szczęściu duszy, ale by było zdolne zażywać takich rozkoszy, musi przejść przez próbę ogniową. Ja sam przeprowadzam przez nią. Taki cel mają choroby, którymi doświadczam ukochanych moichń do tego celu ma służyć praca lub umartwienie. Gdybyś była nie podjęła dla Mnie dobrowolnie umartwień fizycznych, byłbym cię doświadczał cierpieniem z chorób płynącym. Uprzedziłaś Mnie.Bo kogo miłuje Pan, tego karze, chłoszcze zaś każdego, którego za syna przyjmuje»(Hbr 12, 6)