Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent tylko dla dziecka czy też dla matki?

Polecane posty

Gość gość
ja bym nic nie kupowala nawet dla dziecka

Gość gość
Ja dziecku tylko grzechotke I tyle

Gość gość
A czemu matce nic?

Gość gość
nakladki laktacyjne i paczke pampersow

Gość gość
Pampersy zawsze sie przydadzą

Gość gość
do gość 8.28. Nie wielki bukiet róż, od wielkich bukietów jest mąż. Tu chodzi o coś symbolicznego, małego, żeby mamie miło było , że ktoś o niej pomyślał. Do dziś pamiętam, jak po bardzo ciężkim porodzie syna, z goryczą przyjmowałam zwrot, że dziecko SIĘ urodziło. Ono SIĘ samo nie rodzi. I właśnie za ten trud coś dla mamy. A dlaczego nie dla taty, no cóż , powiedzmy sobie szczerze, na etapie gdy dziecko dopiero co przyszło na świat, udział taty wiązał raczej z jego przyjemnością:) niż z trudem.

Gość gość
korki do uszuw

Gość gość
uszuw? Serio? Musiałam przeliterować, bo na pierwszy rzut oka ten zlepek liter nie przypomina żadnego wyrazu:(

Gość gość
Tak, uszuw. Jedno ucho Dwa uszy Dwóch uszuw

Gość gość
wódke dla ojca dziecka

Gość gość
Ja przez takie teksty,ze trzeba matce,dziecku I jeszcze nie wiadomo komu wogole nie odwiedzilam kolezanki,ktora urodzila Ona sie chyba obrazila,kontakty sie rozluznily Jej dziecko ma ponad rok, a ja go nie widzialam I raczej juz nie zobacze Zreszta juz nie chce ...

Gość gość
Nie odwiedzilas kolezanki przez teksty o prezentach? ... patologia

Gość gość
Nie moglas kupic czegos i zachować sie jak czlowiek?

Gość gość
Gdy ja urodziłam to dostałam prezent od szwagierki (zestaw kosmetyków) i przyjaciółki (książkę "Miłość w czasach kolki" - swoją drogom polecam). Kilka osób wręczyło mi i mężowi czekoladki.

Gość gość
No to ja mam jakieś dziwne otoczenie ale normalnie od znajomych i rodziny tez dostawałam upominki choćby kartki z życzeniami, owoce, drobne kosmetyki, czy kwiaty. Może dlatego ze jestem człowiekiem i tez jestem ważna dla swoich bliskich, a nie jestem inkubatorem który zrobił swoje i może spadać. Dajecie się tak traktować i same tak traktujecie inne mamy i to jest przykre.

Gość gość
Rodziłam dokładnie 2 miesiące temu :) Jako świeża mama powiem Ci, że bardzo się cieszyłam z każdego miłego gestu. Od rodziny i przyjaciół dziecko dostawało prezenty, ja najczęściej kwiaty. To naprawdę się docenia. Kup kuzynce jakiś mały bukiecik albo pojedynczą różę, wydasz 10 zł, a sprawisz jej dużą radość.

Gość gość
gość wczoraj moze kup jej laktator albo nakladki na sutki? I znow to samo! sprowadzanie roli kobiety do krowy rozplodowej. Jak prezent po urodzeniu dziecka to tylko zwiazany z nim

Gość Leonna
Pewnie, że mamie też, nawet chociaż taki mały drobiazg jak herbaciarka tutaj masz świetne, eleganckie i minimalistyczne za nieduże pieniądze https://www.sklep.alejakwiatowa.pl/977-pudelka-na-herbaty-herbaciarki taki mały drobiazg, a ucieszy mamę na pewno, tymbardziej, że teraz pewnie podczas karmienia piersią pije herbatki ziołowe, super się sprawdzi, a jeśli nie to jako pojemnik na d**erelki sama mam 3 i sprezentowałam już wiele takich

Wszystko zależy od Twojego budżetu i tego jak bardzo jesteś emocjonalnie związana z koleżanką ;) Ja jak szłam w odwiedziny do przyjaciółki, to upominek jej dałam. Uważam, że to miły gest, takie osłodzenie pewnych trudów ;) Możesz kupić jakiś balsam, kule do kąpieli, albo większy prezent - np. stanik do karmienia. Widziałam na https://www.bielizna9.com/ fajne modele już od 30-40zł. Model Bak 62 wygląda jak normalny stanik, widać, że ładnie trzyma piersi. Taki warto kupić, bo wiem, że często mamy narzekają na bezkształtne staniki do karmienia.