Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka przyznaje ze na wesela daje puste koperty i idzie jeść za darmo

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio w pracy opowiadała, ze ona zawsze daje albo pustą kopertę, albo wkłada do koperty 50zł bo jak da więcej to znaczy, że jest sponsorem.

Gość gość
Zawsze wydawało mi się, że opłata za wesele należy do państwa młodych a nie do gości. A tu się okazuje, że jak mam cieszyć się z innymi z powodu ślubu znajomych, to mam za to zapłacić. Co za roszczeniowe pokolenie :(

Gość gość
to się nazywa krzyworyjostwo. Nawet idiota wie, ze jak sie dostaje zaproszenie to wypada przyjsc z prezentem a nie na krzywy ryj i udawac glupiego.

Gość gość
Ale Państwo młodzi i tak później dojdą do tego kto dał pustą kopertę dlatego że każdy się podpisuje w środku na kartce

Gość gość
12:53 no widzisz jak sie pomylilas. moze ty chodzisz na wesele z pustymi rekoma, ale normalny czlowiek zapadlby sie pod ziemie.

Gość gość
Ona myśli, że jak się nie podpisze na kartce to nikt nie dojdzie, że to ona?

Gość gość
Nakeży się od 1.000 wzwyż. Inaczej to dziadowo.

Gość gość
"Nawet idiota wie, ze jak sie dostaje zaproszenie to wypada przyjsc z prezentem" - no właśnie, z prezentem, a nie z zapłatą za talerzyk. Ładna, bardzo dobrej jakości pościel czy komplet ręczników wystarczy moim zdaniem.

Gość gość
13:08 ja bym się wstydziła komuś pocisnać reczniki albo posciel, no ale jak widac niektórzy maja tupet :)

Gość gość
nie, posciel czy reczniki na wesele nie wystarczy, to jest moze ok prezent na imieniny do cioci a nie dla młodej pary na nową drogę. Jakbym komuś dała taki prezent, to bym się poczuła jak ostatni dziad, ale jak widać niektórzy mogą iść do kogoś na bezczela i nie widzą w tym nic złego.

Gość gość
Ja kiedys poszłam na wesele i kupiłam żelazko . Kilka lat temu kosztowało 120 zł . Nie było mnie stac na więcej wówczas wiec dalam tyle ile mogłam .

Gość gość
to tzreba było dac 120zł, po cholere komus zelazko. myslisz ze w domu nie ma?

Gość gość
nie , nie miała żelazka . Dlatego wlasnie kupiłam żelazko .

Gość gość
to co, chodziła w wymietych ubraniach? :D

Gość gość
gość dziś to co, chodziła w wymietych ubraniach? smiech.gif xx w srętych ubraniach i mordą brzydka i wredna jak ty

Gość gość
w srętych ubraniach i mordą brzydka i wredna jak ty xxx oj, krzyworyjówka się znerwicowała za bardzo. Specjalnie napisalas o zelazku bo myslalas, ze zablysniesz, a tu pech.

Gość gość
Jeżeli mieszkala z matką, a po slubie we własnym mieszkaniu więc wszystko od zera . Dostali sporo w prezencie , a za kaśe dokupili co im brakowało . Pojęła ? czy nadal zbyt trudne ?

Gość gość
Oho, kolejna talerzanka zrobiła niezbyt udane prowo... Ale cie tyłek ściska autorko, że ktoś wreszcie głośno powiedział, że jesteście zwykłymi materialistkami.

Gość gość
gość dziś w srętych ubraniach i mordą brzydka i wredna jak ty xxx oj, krzyworyjówka się znerwicowała za bardzo. Specjalnie napisalas o zelazku bo myslalas, ze zablysniesz, a tu pech. xxx zabłysnąc żelazkiem ? OMG co za poziom twojego wiejskiego myślenia . Pewnie masz tez brewki plemnikowate i hybrydki :P

Gość gość
haha, a to dobre, odezwała się ta co chodzi na wesela i daje posciel w prezencie, i jej nie wstyd i nie widzi w tym nic złego. Spojrz w lustro kretynko. Zanim zaczniesz pouczac innych, wez sie za siebie KRZYWORYJÓWKO - DZIADÓWO.

Gość gość
Porządna pościel kosztuje 200-250 złotych, nie robię takich prezentów cioci na urodziny. Na wesele moim zdaniem jest odpowiednia. A koszty wesela mnie nie interesują, chcę być w tym dniu z bliskimi, obojętnie czy będzie to całonocna impreza w drogim lokalu czy obiad w domu. Każdy organizuje wesele tak jak go stać, nie uzależniam wielkości prezentu od tego, ile wydała na przyjęcie młoda para.

Gość gość
kto mieszka przed slubem z matka? chyba na wsi tacy sa jeszcze. to nie PRL wiesniaku bez szkoly

Gość gość
200zł-250zł uwazasz za prezent w sam raz, to jesteś dziadówą! Ja tyle daje jak nie ide na wesele ale w podziece za zaproszenie przekazuje. nie wiem gdzie ty sie wychowalas, chyba w lesie. jeszcze pewnie sie sadzicie czteroosobową rodziną a prezencie dajecie jakies g****o. No coz, niektorzy nie maja zupelnie ogłady zyciowej, a tupet spory. Pewnie macie dochod 1500zł i walicie co miesiac do mopsu

Gość gość
gość dziś kto mieszka przed slubem z matka? chyba na wsi tacy sa jeszcze. to nie PRL wiesniaku bez szkoly xxx dziecko kochane ty myślisz ze wszyscy sie łajdaczą po kątach jak ty . myślisz ? jezeli w ogóle myślisz bo nie masz mózgu . więc czym myślec . Biedne dziecko z ciebie .

Gość gość
łajdaczą? ahahahahahahahahahahahahahahahaahahhaa, idz wracaj na swoją wiochę wiesniaku. idz do ksiedza do spowiedzi najlepiej

Gość gość
trollica opanowała kafeterie

Gość gość
trollica to jest z krzyworyjówki, codziennie zakłada tematy w pocie czoła, chce atakowac, ale jest za cienka w uszach krzyworyjówa.

Gość gość
O mamo ile jeszcze tych tematow o prezetach ? Prezet kasa to nie jest wymóg mozna isc bez ale slub biora zazwyczaj mlodzi ludzie na dorobku co w tym takiego zlego ze dostana cos na NOWA DROGE ZYCIA ???? Nie chcesz dawac kasy kup wypasione zelazko odkurzacz mlodym sie przyda nie chcesz dawac nic nie dawaj

XD uwielbiam Was za te wymiętolone ubrania :D a co do tematu to NIE WIERZĘ w tych ciężkich i podjerzanych czasach każdy sprawdza zawartość koperty nawet prawie przy gościu!

Gość gość
brokeninside87 dziś XD uwielbiam Was za te wymiętolone ubrania smiech.gif a co do tematu to NIE WIERZĘ w tych ciężkich i podjerzanych czasach każdy sprawdza zawartość koperty nawet prawie przy gościu! xx ha ha ha ha może u ciebie w rodzinie tak jest . zero kultury i dobrego wychowania