Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bagaż samolot

Polecane posty

Gość gość

Może zadam głupie pytanie, ale zapomniałam się spytać w biurze podróży. Lecimy z mężem i synem (2 lata) do Grecji. Każdy z nas ma możliwość zabrania bagażu (do 20 kg) i teraz moje pytanie czy np.ja i syn możemy się spakować do jednej dużej walizki? A i czy mała spacerówka liczy się jako bagaż? Z góry dziękuję za odpowiedzi - do tej pory lataliśmy sami i każdy miał swój bagaż, a teraz wózek i 3 bagaże to chyba za dużo do ogarnięcia:)

Gość gość
Z reguły wózek liczy się jako bagaż :) w umowie powinnaś mieć napisane to.

Gość gość
Już doczytałam, że powyżej 2 lat ma wózek doliczany do bagażu (tych 20 kg), ale każdy z nas ma 5 kg podręczny:) Tylko właściwie to może wystarczą te dwa bagaże +wózek:)

Gość gość
Jak ma skończone 2 lata, to zwykle liczy się wózek dodatkowo. A co do bagażu- jeśli masz limit (rozmiaru, wagi) na osobę, to nie można tego łączyć", to nie działa tak że we trójkę weźmiecie jeden bagaż 60 kg, tylko 3x20. Spakować się możecie oczywiście razem, byle limitu jednego bagażu nie przekroczyć. Tyle że polecam jednak brać dodatkową walizkę, walizka na kółkch to żaden problem, weźmiecie wszystko czego wam trzeba, a może będziecie chcieli jakieś pamiatki przywieźć.