Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MotherLorde

Jaki smartfon dla nastolatka?

Polecane posty

Gość MotherLorde

Siema! Synowi zaczął telefon szwankować i zastanawiamy się, jaki mu wybrać. Nie chciałabym płacić za niego jak za zboże, ale też nie chce żeby to była jakaś kompletna tandeta. Młody zaczyna w tym roku liceum (przynajmniej mamy taką nadzieję) i fajnie byłoby gdyby z tej okazji dostał jakiś użyteczny prezent.

Gość Creeper
Zakładam, że pewnie syn by chciał jakiś super model, który kosztuje krocie. No niestety, ale nie możesz się mu dać. Kupisz mu telefon za parę tysięcy, a przez przypadek gdzieś się stłucze. Kiedyś córce kupiłem telefon. Po trzech miesiącach okazało się, że miała pęknięty ekran, bo gdzieś jej wypadł. Przez środek ekranu i na krańcach powstały stylowe pajęczynki.

Gość gość
Samsung Galaxy j5 2017

Gość MotherLorde
Początkowo myślałam, żeby kupić jakiś starszy model tak do 500 zł, ale mąż przekonał mnie, że skoro to na zakończenie szkoły i rozpoczęcie nowej, to wypadałoby coś lepsiejszego wybrać. Po rozmowie, doszliśmy do wniosku, że tak około tysiaka można spokojnie przeznaczyć, a przynajmniej telefon powinien na kilka lat starczyć. Może na całe liceum i trochę dłużej.

Gość StayChill
Jak to ma być telefon dla nastolatka, to wybierz taki z porządnym aparatem. Wiadomo, że młody będzie też na nim grać, ale przy okazji będzie mógł robić fajne foty na wyjazdach, czy ze znajomymi. Teraz na Matrix Media widziałem Sony Xpiera XA2 za 1498 zł. Może to trochę więcej, niż podałeś, ale sprawdź sobie ten model. Powinien synowi przypasować

Gość KasztankowaMama
Dla nastolatka to ja bym raczej coś tańszego brała, ale fakt dobry aparat i wydajność to podstawa. Może porównaj sobie specyfikacje w Komórkomacie? Co do ceny i wydajności to ja bym stawiała na Xioami.

Gość Creeper
Jeśli chodzi o aparaty w tych tańszych telefonach, to Sony chyba będzie najlepszym wyjściem. a ten Xperia XA2 ma fajną rozdzielczość i całkiem ładną pojemnośc baterii. Bałbym się co prawda o to, że jest szklany, ale myślę że jak nie popełnisz tego błędu co ja i zakupisz od razu do niego etui, to nie powinno być problemu. Porównywać Xperie z xiaomi, zwłaszcza pod względem aparatów?

Gość PanchoSansa
Xperie rządzą w kwestii aparatów. Może design przestarzały i bryła albo kanciasta albo nijaka, ale jak ktoś lubi robić zdjęcia to lepiej nie trafi. Oczywiście w takiej cenie, bo jeśli macie sporo niepotrzebnej gotówki, to Google Pixel 2 miażdży konkurencję swoją kamerą. A do tego robi ładne zdjęcia :B

Gość remain
Nastolatek poradzi sobie z każdym, to zależy jaki masz budżet po prostu. Z takich polecanych przeze mnie to Samsung Galaxy S9 Plus - starczy mu na długi czas, a w Play jest w coraz lepszych cenach.

Gość Gieroj
Zgadzam się z PanchoSansa. Jak chodzi o zdjecia, to Sony faktycznie ma chyba jedne z najlepszych aparatów na rynku.Oczywiście nie wszystkie modele. Jak chodzi o same Xperie, to one zawsze mogły się pochwalić dobrą optyką. Na przykład Sony Xperia XA2 bardzo dobrze wypadł w testach aparatów.

Gość Jagusia22
A nie lepiej porozmawiać z synem i dokładnie go zapytać czego od takiego telefonu oczekuje? Potem wrzucić specyfikacje w Komórkomat i nam pokaże to co może nas zainteresować.

Gość Kapsiasty
Cena chyba trochę za wysoka jak na prezent dla nastolatka Chociaż, jakby popatrzeć teraz po dzieciakach, to przeróżne telefony można znaleźć. Nawet iPhone'y.

Gość Kicksta
Cena w stosunku do jakości wydaje mi się spoko, ale wolałbym dopłacić i wybrać te bardziej wypasioną wersję. Ostatnio patrzłem za telefonem dla siebie i na matrix media znalazłem Xperia XA2 Ultra. Powiem, że telefon możę najtańszy nie jest, ale przyznam że warto było. Póki co działa i się nie wiesza.

Gość gość
Masz lombardy lub komisy w okolicy. Często dobrze jest w nich sprawdzić. Wiele telefonów jest branych w abonamencie i od razu wstawianych w komis i ceny są bardzo niskie, przeciętnie połowa ceny sklepowej. Często taki telefon był tylko rozpakowany w salonie i nie używany tylko od razu wstawiony. Ja tak sobie kupuję telefony.

Gość MotherLorde
Ta Xperia XA2 Ultra całkim spoko, ale wydaje mi się, że chyba dla nastolatka trochę przesadzona. Nie wiem czy akurat taki telefon byłby mu potrzebny. To już prędzej sobie, albo mężowi, ale nie dziecku. Jakoś na kupno w komisie nie wiem czy bym się zdecydował. Tam jest jakaś gwarancja na sprzęt, albo coś?

Gość gość
Tak, taki "abonentowy" telefon wstawiony do komisu ma normalną gwarancję, czasem po niej widać że był wzięty w salonie wczoraj i od razu w komis dany.

Gość gość
2018.05.11 sony ultra

Gość Zamek
Powiem tak. Dla nastolatka, lepiej kupić smartfona z niższej półki, ale żeby jednak coś sobą prezentował. Warto rozejrzeć się za modelami flagowymi z ubiegłych lat. Teraz będą tańsze. Popatrz sobie na Samsungi, np. Samsung Galaxy S7. Też może pochwalić się dobrymi parametrami, ewentulanie zwróć uwagę na Samasung Galaxy A6+. Na matrix media są w całkiem spoko cenach, bo ostatnio szukałem telefonu dla dziewczyny i tam je znalazłem.

Gość Przecinak
Według bardzo wiele zależy od tego, jakie potrzeby ma nastolatek, a to zaś zależy od jego wieku. Licealista będzie wyższe oczekiwania, niż gimnazjalista, czy uczeń podstawówki. Chyba że pociecha idzie na studia, to też zupełnie inaczej się na to patrzy. Pamiętam, jak ja byłem w liceum, to dostałem wtedy swojego pierwszego smartfona, którego raz wziął na koncert. To była bardzo zła decyzja.

Gość Piaskowy
Wybór telefonu, dla kogokolwiek to w ogóle jest zabawa. Teraz na rynku tego jest tyle, że jak dla siebie miałbym wybrać telefon, to sam bym miał problem.

Gość Cropek
Najlepiej najpierw określić, czego tak naprawdę oczekujesz od telefonu. Jeśli ma Ci służyć tylko do podstawowych spraw, to po co przepłacać. Wtedy lepiej kupić jakiś tańszy smartfon. Ja akurat kupiłem sobie droższy, ale dlatego że potrzebuje mieć stały dostęp do internetu.

zaden, przez smartfony traci sie pieniadze zdrowie psychiczne oraz prosty kregoslup

Gość Zamek
Przy wyborze telefonu powinno się patrzeć na ilość pamięci RAM i na szybkość procesora. Ale niestety wiem, że są i tacy i to chyba większość, jeśli nie, to wyprowadźcie mnie z błędu, ktora patrzy tylko na wygląd telefonu. A potem po pół roku płacze, że telefon tnie, albo coś innego źle działa. Jak się kupuje oczami, to tam niestety będzie to wyglądać.

Gość TopowyKorek
Daj spokój, nie wszyscy siedzą w tym temacie. To tak jakbyś wymagał, żeby każdy interesował, np. polityką, czy muzyka. To jest niemożliwe. A jak chodzi o wybór smartfonów, to ja jestem zwolennikiem Samsungów. Teraz na raty w Matrix Media kupiłem Samsunga Galaxy A6+. Telefon świetny, i dla dorosłego czy dla nastolatka. Przynajmniej według mnie. Cena nie zabija. Nie jest to może flagowy model, ale jak za te pieniądze, to czemu nie.

Smartfony są coraz tańsze. Już za 400 zł można kupić coś niezłego.

Gość gość
np.?

Gość gość
Prime 18x9 LTE wygląda całkiem nieźle i do tego jest całkiem tani

Gość Kreek
MyPhone'a bym nawet sobie nie kupił, a co dopiero dziecku. Jakoś nie mam zaufania do tych chińskich marek. Na czymś muszą oszczędzać, więc pewnie telefon za długo by nie podział. Chyba lepiej zdecydować na telefon od sprawdzonych producentów.