Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjezdni goscie a w lokalu tylko obiad i ciasto komunia

Polecane posty

Gość gość

W loklu mamy tylko obiad potem tort, ciasto kawa herbata.Ile to moze potrwac maks 3 h.wiec ok 16 goscie beda sie rozchodzic.Moja rodzina miejscowa, meza przyjezdni.Tak glupio odstawic ich do domu.Wiec pytanie jak to rozegrac.Jak powiedziec jak zaprosic jeszcze do domu.Bo bede robic, salatke, miesko upieke.Posiedzimy jeszcze pogadamy i wieczorkiem sobie wroca do domi. A w czym zaniesc ciasto do lokalu.W balszcze do pieczenia czy kupic te takie pudelko zamykane na ciasto?

Gość gość
Ile będziesz miała gosci na komunii?

Gość gość
ogolnie 18. 7 osob przyjezdnych, reszta to rodzina miejscowa.

Gość gość
i bez wódki, to ja pieprzyłabym taką komunię i rodzinę

Gość gość
fgg

Gość gość
A tort to nie ciasto? :D Ja nie widzę problemu w powrocie po obiedzie.

Gość gość
A tych co są na miejscu to nie głupio odstawić do domu?? No nie wiem.W czym są lepsi ?? Co z tego ze są przyjezdni?? Nie oni jedyni.Jakos mi się to głupie wydaje,wszyscy najpierw do lokalu,jedni do domu a drudzy na dalsza imprezę

Gość gość
Chryste ! TO (takie) pudełko !!!!

Gość gość
Ja mialam obiad, ciasto i kolacje. Najpierw jednak chcialamopcje bez kolacji to znajomi i tesciowa wielkie oczy. . fakt goscie tez przyjezdni, wiec kolacje wzielam i co? Nic. Po obiedzie i ciescie ledwo cokolwiek zjedli a po wszystkim jeszcze uslyszalam, ze po co ta kolacje jeszcze podano...

Gość gość
bop wiem ze moja strona nie przyjdzie.bo najpierw mialam robic w domu jak sie dowiedzili ze tyle osob to oni nie przyjda. jak jest lokal to juz przyjda. Wczoraj mi oznajmili ze do nas po biedzie nie przyjda do domu.

Gość gość
To wez kolacje w lokalu dla wszystkich.

Gość gość
nie ma sensu bo wiem ze czesc gosci szybko sie zmyje.zjedza obiad wypija kawe i zaraz pojda. wiec po co narazac sie na niepotrzebne wydatki.

Gość gość
Kvrwa ile jeszcze tematów założysz? Wyślij tego bachora do komunii i skończ. Milion pytań jak dziecko

Gość gość
tak jest wszedzie ze ciasto swoje.moje dziecko to nie bachor. gdybym cie dorwala to bys porzadnie w pysk dostala za to.

Gość gość
Ciasto u nas stawia lokal, my tort. Jeśli chcemy alkohol to przywozimy. Napoje i kawę l, herbatę stawia lokal chociaż z tym też różnie bywa.

Gość gość
Czesc. Na Twoim miejscu zrobilabym tak. Po komuni oczywiście nie wypada ostawic ich z kwitkiem. Maz bylby na pewno smutny. Powiedz ze ciag dalszy imprezki w domu i goraco ich zapraszasz. A swoja rodzine delikatnie przepros ze ich nie zapraszasz, tlumaczac ze wszyscy by sie nie pomiescili, a ze sa przejzdni to inaczej nie wypada. Nikt sie nie obrazi. ;)

Gość gość
A i jeszcze, jesli masz blache to zanies w blaszce. Bez senu kupowac specjalnie pudelka. O i i tak wyloza na cos szklanego. Chyba ze jakies ciasto bd z kremem to moze na papierkowej blaszcze bo przy wyjmowaniu mozna boki oderwac i ladnie pokroic ;)

Gość gość
Autorka idiotka martwi się skąd naciułać grosza i jak najtańszym kosztem przygotowac koryto rodzinie konkubenta, a on nie daje ani grosza, bo to nie jego biologiczny dzieciak idzie do komunii. Mimo to, ze nie jego dzieciak, to nie ma oporów zapraszać ich na wyżerę do obcego dzieciaka buahhaaaaa. Autorka to frajerka:D Kupiłaś już mu tę koszulę, aby pięknie sie prezentował twój dusigrosz?:D:D

Gość gość
Zapros meza rodzine do domu po imprezie a swoja rodzine dzien po i z glowy nawet jak nie beda chcieli przyjsc masz czyste sumienie

Gość gość
skoro masz wynajety lokal, to siedzisz w lokalu ,aż wszyscy goście sie nie rozejda, to po co wynajmujesz lokal na impreze skoro pózniej i tak chcesz przenieśc impreze do domu, dołóz jeszcze jakieś danie gorace -ja swoje komunie robiłam tez w lokalach, by mieć spokój a nie tyrac jeszcze w domu, -konczy sie komunia i wiadomo że każdy sie rozjezdza a nie jeszcze jakies imprezy po domach z wybranymi gośćmi -ciasto zanieść w blaszcze, ale skoro lokal nie daje ciasta to jedna blacha to mało, raz że nie wystarczy a 2 ze ubogo na stole 1 ciasto na komuni, -tniesz koszty po całosci

Gość gość
Gość 8:32 Tak swoją rodzine przeproś i ich nie zapraszasz a rodzina konkubenta ma przyjść jeszcze na dalsza imprezę,jak w lokalu to tylko tam i do domu,a nie kasę wydawać na lokal żeby i tak jeszcze w domu koło każdego latać i szykować,co wy macie w głowach

Najlepiej zostawić takie rzeczy jak dobór wielkości tortu, jego smaku czy kształtu, specjalistom. Czyli jakimś dobrym cukiernikom. Ja bardzo polecam http://www.slodkipomysl.com/ z krakowa. Pani robi naprawdę prześliczne torty artystyczne, nie jadłam też żadnego lepszego jeszcze