Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY BYŚCIE POSZLI NA STAŻ ZA 900 zl?

Polecane posty

Gość gość

STAŻ który może być wydłużony do 12 miesięcy...za takie pieniądze czy to sie w ogole oplaca?

Gość gość
Zalezy jaki masz cel. Wiadomo, ze finansowo to gorzej niz niewolnictwo, ale moze jest to okazja do zdobycia doswiadczenia. Ty chyba to najlepiej wiesz.

Gość gość
Chodzi o to ze babka mówiła ze po stażu nie gwarantuje pracy za lepsze pieniadze...

Gość Człowiek nikt
Co to za staż? Mi tylko oferują na min 3 miesiące za 997 zł, ale i tak mnie zawsze odrzucają przy rekrutacji. Ja bym poszedł bo jestem już bardzo zdesperowany przez to, że już prawie przez rok gniję w domu.

Gość brokensaaajd89
zalezy jaki zawód... jesli jakis konkretny i na poziomie to tak.Zawsze to jakies doswiadczenie (pomoc nauczyciela,asystentka prokuratora,referentka,ksiegowa,pielegniarka, itp)... Natomiast nie poszlabym na staz za 900 zł do pracy fizycznej,do sklepu na kase,czy jakos pomoc kuchenna. Byle jaka sprzataczka wezmie 2000zł brutto. Za tak marne pieniadze to musialby byc wart trgo staz...Cos gdzie mnie nauczą czegos,dkoszolą,podniosą moje kwalifikacje.Wdrozą w ciekawy temat.

Gość gość
dlaczego gnijesz rok w domu??? w kazdej wsi jest Biedronka,przyjmuja kazdego za 2500zł.

Gość gość
Zależy jaki tam jest okres wypowiedzenia, bo rozumiem, że nawet jak to węższe to będziesz szukać innej pracy. Ale szkoda życia marnować za takie pieniądze...

Gość gość
W jakiej każdej wsi Biedronka? Co ty bierzesz? I że przyjmują każdego? Chyba studenta lub Ukraińca

Gość gość
I tak wygląda rynek pracownika w Polsce.

Gość gość
Nieee mam iść na staz do urzedu ale mówiła ze i tak konkursy sa na pracownika...wiec wiecie.Taka wegetacja troche za takie pieniadze.

Gość Człowiek nikt
Pracowałem fizycznie już wiele razy od już 13 roku życia. Studia skończyłem niedawno i nie chce marnować czasu na prace co nie dają mi żadnego doświadczenia w dziedzinie w której się wykształciłem. Nie dostanę pracy na której mi zależy jak będę miał w CV napisane, że pracowałem 1 rok w Stonce lub innym Liroju w Merlinie. Oferty nowe pojawiają się, jest z czego wybierać tylko prawie nikt nie chce ze mną przeprowadzić nawet rozmowy kwalifikacyjnej. Jak w czerwcu nic się nie zmieni, to spalę swój dyplom i pójdę do pierwszej lepszej roboty. Szkoda tylko tych najlepszych lat straconych na studiowaniu rzeczy, które dały mi na razie nic poza krótkotrwałą satysfakcją.

Gość gość
To po c***a studiowałeś przecież prawie każdy inteligentny człowiek wie że studia to strata czasu.

Gość gość
Co druga młoda osoba studiuje nie wiem tylko po co myślą

Gość gość
Jesli bylby to staz w trakcie studiow np. wakacyjny lub na 5tym roku przy pisaniu dyplomu - to tak. Jesli studia skonczone i to ma byc twoje glowne zajecie - to powiedz im, zeby sie tymi 900 zloty udlawili skur Syny. Jak wogole smieja, szukaja naiwnych, pracodawcy w Polsce nie maja wstydu.

Gość gość
To w Polsce jednak nic sie zmienilo... Ponad 10 lat temu szukalam pracy po skonczonych studiach. Setki cv rozeslanych, kilkanascie rozmow o prace. Raz po dlugiej rekrutacji zaproponowano mi taki staz za podobna sume - podziekowalam. Bzdura, ze w "dobrej firmie warto" - dobre firmy nie proponuja takich stawek. Wyjechalam za granice i w ciagu 3miesiecy znalazlam normalna prace w wyuczonym zawodzie za 40 razy tyle (ok, za 10 razy tyle biorac pod uwage roznice walut i kosztow utrzymania). Ponad 10 lat temu to bylo... widac nic sie nie zmienilo.

Gość gość
gość dziś 10 lat temu.... teraz w uk nie tak latwo z pracą

Gość gość
Do 19:18 racja, niech sami się utrzymują za 900 zł. Ciekawe czy potrafią? Może jakiś strajk stażystów?

Gość gość
Przecież 900zl wystarczy na własne potrzeby

Gość gość
Ja poszlam na 3 miesięczny staz za 1000zl miesięcznie na um zlec, nie żałuję, bo dzieki temu dostalam pozniejsza prace, a potem obecna.

Gość gość
Na własne potrzeby? Jak mieszkasz z rodzicami;/

Gość gość
Ja zaczynałam od stażu za 997 zł jako pomoc nauczyciela, bylam szczęśliwa, bo jako mamuśka po 30 i długo szukająca pracy nareszcie gdzieś się dostałam zgodnie z kierunkiem studiów. Po 6 miesiącach szkoła musiała mnie zatrudnić na 3 miesiące, ale zatrudnili po interwencji rodziców na 4. Potem miałam czekać na ciąg dalszy,ale nie udało się...miałam jednak jakieś doświadczenie i znalazłam pracę praktycznie od reki w cudownie szkole, niestety też jako pomoc. Po roku awansowałam i jestem teraz już etatowym nauczycielem. Także...warto!!

Gość gość
Nie wystarczy na czynsz i rachunki nawet ;/ a co jeść? Człowiek harujący ma iść do Caritasu a bydło rozpłodowe ma 500+ , zasiłki ech.. płakać się chce.

Gość gość
Weźcie czytajcie co autor napisał.... Po tym stażu nie ma możliwość pracy... Więc się nie opłaca.

Gość gość
Nie idź na staż, napadaj na pięćset plusy i posłów.

Gość gość
Up

Gość gość
ja bym poszła, tym bardziej, że też gniję w domu ponad rok... lepsze 9 stów niż nic nie mieć jak mieszkasz (jak ja) z rodzicami, to możesz coś sobie na coś te pieniądze odkładać, może z 200 zł na miesiąc i już masz jakieś oszczędności

Gość gość
Etatowy nauczyciel i nie zna znaczenia słowa "także"...

Gość gość
Autor uznał, że nie dostanie pracy, o w urzędzie są konkursy na stanowiska. Bo są, Na stanowiska urzędnicze zawsze. Ale kto mu broni przystąpić do konkursu? Poza tym bez konkursu może pracować na umowie na zastępstwo albo na stanowisku pomocniczym. Tak narzekacie... Mi po opłaceniu żłobka i przedszkola dla dzieci zostanie całe 350 zł z pensji w urzedzie. I z tego jeszcze 100 na bilet :/

Gość gość
19:51: także znaczy również, a tak że znaczy więc. I Ty jesteś nauczycielką?