Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY BYŚCIE POSZLI NA STAŻ ZA 900 zl?

Polecane posty

Gość gość
Ja poszłam na taki staż, potem zaoferowano mi zastępstwo, potem dostałam etat. Jeśli nie masz innych widoków, bierz.

Gość gość
Mi proponowali staż w W-wie za 997zl, tylko, że to nie jest moje miejsce zamieszkania, musiałabym wynająć pokój, co najmniej 700zl plus rachunki, a co bym miała jeść?

Gość gość
Up

Gość gość
Pocieszcie mnie i powiedzcie, że znajdę pracę chociaż za najniższą, a nie jakiś staż ;/

Gość gość
Pocieszcie

Gość gość
I co idziesz na ten staż?

Gość gość
Ukraińców niech na staże wysyłają

Gość gość
10 lat temu.... teraz w uk nie tak latwo z pracą xxxx Nie jestem w UK... ale przypuszczam ze nie jest gorzej niz w kazdym innym zachodnim kraju w EU. Praca jest - widze po nowo przyjezdzajacych. Tylko nie kazdy chce wyjezdzac i trzeba znac jezyk. Obserwujac znajomych w Polsce najtrudniej jest sie "zaczepic", wiec moze warto sprobowac podjac ten staz, oczywiscie jesli mieszkasz z rodzicami bo inaczej nie przezyjesz. Natomiast jesli znasz jezyk i wogole rozwazasz wyjazd za granice - to nawet nie trac czasu tylko polecam wyjazd z PL.

Gość gość
To jest 900zl brutto? Po studiach 10 lat temu pracowalam w Polsce za ponad 2razy tyle. Bylam z siebie taka dumna... Na polskie warunki to pewnie niezly poczatek, ale teraz jak juz odwyklam od polskiej rzeczywistosci wspominam tamte czasy ze zloscia. Jak sie zaczyna od takich stawek i umow, to nigdy nie osiagniesz dobrych zarobkow, bo kazdy patrzy ile dostajesz teraz i podniosa kilka procent, a normalna umowa o prace jawi sie jako zaszczyt. A latka leca.

Gość gość
Autorze, baba z pośredniaka miała na mysli, że staże w urzędach są bez tzw. gwarancji zatrudnienia. czyli po stażu nie mogą ci przedłużyć umowy, bo na stanowisko urzędnicze musi się odbyć publiczny konkurs. niemniej polecam ci bardzo, bo ja byłam na takim 6mc stażu,miesiąc później był konkurs do innego wydziału i wygrałam go bez problemu! kadry powiedziały, że u nas w urzędzie dawni stażysci są wybierani w pierwsz kolejnosci! więc nie od razu,ale będziesz mieć pracę! http://mobile.orange.pl

Gość gość
więc nie od razu,ale będziesz mieć pracę! xxxx za 1500 brutto :-)

Gość gość
"kadry powiedziały, że u nas w urzędzie dawni stażysci są wybierani w pierwsz kolejnosci!" - to niebywałe, w moim mieście w pierwszej kolejności wybierane są pociotki i znajomi królika

Gość gość
autorze, a po jakich studiach i uczelni jestes? zebysmy wiedzieli czy wogole masz szanse mierzyc na wieksze wynagrodzenie

Gość gość
Wam zdrowym 900 na życie nie wystarcza a niepełnosprawnym ma wystarczyć na życie,leki i rehabilitację???

Gość gość
Do 12:06 a myślisz, że tylko zdrowi idą na staże? Niepełnosprawni też muszą, są różne stopnie i rodzaje niepełnosprawności. Ja wymagam rehabilitacji, leków i maści przeciwbólowyh, a żadnej refundacji nie mam. Rządzący chyba chcą doprowadzić do tego, żebym chodziła o kulach;/

Gość gość
Wam zdrowym 900 na życie nie wystarcza a niepełnosprawnym ma wystarczyć na życie,leki i rehabilitację??? xxxx Twoj zasilek jest z podatkow tej osoby ktora pracuje - wiec niby jak chcesz dostawac tyle samo lub wiecej co osoba pracujaca??

Gość gość
10.10 zapewne jesteś miłośnikiem Partii Oszustów i siedzisz dalej mentalnie w ich czasach, więc nie orientujesz się, że pis podniósł pensje minimalna do 2100 brutto, a obecnie 1500 z kawałkiem to wynagrodzenie minimalne netto, a nie brutto. chyba że nie rozróżniasz tych dwóch :(

Gość gość
14.25 Twoj pis i wojny polityczne malo mnie obchodza. Jesli 1500 a 2100 to taka masywna roznica dla ciebie, to zal mi cie.

Gość gość
Ktoś popłynął z tym 1500 brutto. Najniższa krajowa to jest teraz 1500, ale na rękę. Taki najmłodszy stażem urzędnik to musi mieć teraz z 1600-1700 na rękę. Co do znajomości u mnie w okolicy obstawione są oferty pracy w urzędzie miasta, gminy, szkołach, pośredniaku, generalnie w samorządzie. A z instytucji podległych ministrowi jak nfz, skarbowka,znam ludzi którzy się dostali bez znajomości. Zresztą jak się tak boisz tych znajomości to przecież wyrobisz je sobie na stazu

Gość gość
Staż w urzedzie daje jakiekolwiek doświadczenie w administracji państwowej i jest mile widziany podczas udziału w konkursie na stanowisko pracy. No chyba ze ktos jest podstawiony-ale nie zawsze tak jest i nie wiesz tego w chwili składania papierów. Jak ma ci kto pomagać w utrzymaniu się, to ja bym poszła. Osoba dwudziestokilku letnia nie musi od razu być bóg wie kim i dużo zarabiać.

Gość gość
Autorze, Ale jakie studia i uczelnie skonczyles? Bo jesli masz tylko mature, to jasne ze bierz bo to fucha. A jak skonczyles prawo i administracje na UJ na przyklad - to sa lepsze oferty.

Gość gość
To ja pisalam o tym 1500 brutto. Sory nie chcialam nikogo wprowadzic w blad. Faktycznie nigdy nie bylam na minimalnej i nie orientuje sie. Dobrze wiedziec.

Gość gość
900 zł/mc to wystarczy bo w pl wszystko jest za bezdurno. Mamy zarobki dopasowane do cen.

Gość gość
Zarobki dopasowane do cen? Skąd ty się urwałeś?