Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką pastę używają wasze dzieci, wiek 2,4 latka, jesteście zadowolone

Polecane posty

Gość gość

Syn 3 latka. Używaliśmy już wielu past do zębów, ale mam mieszane odczucia. Sama nie wiem co w składzie jest najważniejsze. Nie możemy używać fluoru, ponieważ dziecko jeszcze pomyłka pastę. Zanim mu dokładnie umyję to niestety bardzo często dziecku jakby przeszkadza pasta w ustach (używałam również tych niepieniących) i część połyka. Pilnuję tego żeby nie połykał i część wypluwa, ale nie jest to jeszcze na takim poziomie, że mogę powiedzieć nie połyka pasty. I stomatolog odradził stosowanie pasty z fluorem nawet z małą ilością. I teraz sama nie wiem co jest w składzie pasty ważne, co wybierać, żeby rzeczywiście chroniło szkliwo, dziąsła. Chodzi mi o opinię bardziej doświadczonych matek. Na co zwracać uwagę w składzie? Pytam na forum, bo nie chodzi mi o reklamę jakiejś pasty, ale o konkretne efekty. Za każdą opinię dziękuję

Gość gość
Od zawsze corka uzywa Elmex, najpierw ta do mleczakow teraz ta od 6 do 12 lat. My uzywamy normalna Elmex dla doroslych.

Gość gość
W uk od razu dają pastę z jakaś tam ilością fluoru :/

Gość gość
Moja córka tez od samego poczatku uzywa elmex , przez pare pierwszych miesiecy ja polykala i nic jej nie bylo

Gość gość
U nas też cała rodzina używa elmex

Gość gość
JAKIEJ PASTY używają albo JAKĄ PASTĘ stosują. Marki własnej Rossmana, taka z krokodylkiem albo Ziaja, obie bez większych problemów.

Gość gość
Ziajka bez fluoru, smak żurawinowy, w aptece można kupić ok 5 zł.

Gość gość
Elmex.

Gość gość
Od początku elmex

Gość gość
u mnie tez elmex 0-6lat. Syn na razie ma 4 lata i zeby bez prochnicy. Zdarza mu sie polykac jeszcze paste. Mlodszy ma roczek i polyka wszystko. Jedyne czego nie ci nie polece Autorko, to kupowanie past o jakims tam smaku truskawkowym, malinowym itd bo dzieci wyjadaja czasem taka paste zanim zaczna szczotkowac pierwszego zeba i pozniej jest wstret do mietowej bo zle smakuje (mowie na przykladzie siostrzenic meza)

Gość gość
Nenedent bez fluoru.

Gość gość
Elmex, rocs baby , pasta aloesowa z forever plus szczoteczki z curaprox

Gość gość
Lavera dla dzieci bez fluoru. Same naturalne , ekologiczne składniki. Mam dzieci 3 lata i rok, więc połykają jeszcze, zwlaszcza młodsze.

Gość gość
Byle jaką, nie przywiązujemy do tego wagi. Syn ma 4 lata i od roku myje sam, elektryczną, jak mu się przypomni.

Gość gość
U nas jest colgate, kiedyś elmex. Ma bardzo ładne zęby, wszystkie zdrowe tylko trochę krzywe. Tak naprawdę pasta nie wyleczy i nie naprawi ci zębów jest po prostu do umycia.