Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres spóźnia mi sie 8 dni

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny! Mam pewien problem, mam 18 lat i ostatni okres miałam 2 kwietnia do 8 kwietnia. Od tego czasu widziałam się z moim chłopakiem od 30 kwietnia do 5 maja ( jesteśmy w związku na odległość). Nie uprawialiśmy seksu (jestem dziewica), jedyne co ocieraliśmy się o siebie z prezerwatywą. Okres mam co ok. 30 dni zazwyczaj nie jest idealnie regularny. Teraz powinnam dostać okres 2 maja licząc nawet mniej więcej. Jestem zaniepokojona... czy to jakiś cudem może być ciąża? Czy przez takie ocieranie sie o siebie można zajść? Z tego co wiem to szanse na to sa wręcz 0 ale moze macie jakies doświadczenia? Jeśli nie to jakie moga byc tego inne przyczyny? Mieszkam w małej miejscowości gdzie każdy sie zna wiec cieżko byłoby mi kupic test ciążowy aby sie upewnić.. czekam na wasze komentarze

Gość gość
Nie jestes w ciąży. Nic sie nie martw. Pozdrawiam.

Gość Cleo1976
Jeżeli kobieta uprawia seks, przy spóźnieniu miesiączki powyżej 7 dni można podejrzewać ciążę.I należy wykonać test Wahania w granicach siedmiu dni są normalne.W przypadku cykli nieregularnych (tzn.takich, gdzie różnice przekraczają tydzień - np.jeden cykl ma się o długości 37, a kolejny 48 dni) ten tydzień doliczamy do najdłuższego obserwowanego cyklu. To wszystko jednak dotyczy kobiet, które normalnie współżyją.Przy takim "ocieraniu się w prezerwatywie" szanse na zapłodnienie są bardzo niewielkie.Stawiam raczej na stres i spowodowane tym opóźnienie owulacji.Miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po owulacji (dniach płodnych).

Gość Cleo1976
Jeżeli kobieta uprawia seks, przy spóźnieniu miesiączki powyżej 7 dni można podejrzewać ciążę.I należy wykonać test Wahania w granicach siedmiu dni są normalne.W przypadku cykli nieregularnych (tzn.takich, gdzie różnice przekraczają tydzień - np.jeden cykl ma się o długości 37, a kolejny 48 dni) ten tydzień doliczamy do najdłuższego obserwowanego cyklu. To wszystko jednak dotyczy kobiet, które normalnie współżyją.Przy takim "ocieraniu się w prezerwatywie" szanse na zapłodnienie są bardzo niewielkie.Stawiam raczej na stres i spowodowane tym opóźnienie owulacji.Miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po owulacji (dniach płodnych).