Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

puszczają Wam czasem nerwy nad dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Pytanie kieruję do mam, które same wychowują dziecko. Niestety kiedy jesteś wiele godzin z dzieckiem sama i każdego dnia to ma się już dość a jak do tego ma się czynne dziecko niebierne to już w ogóle :( jestem zła, smutna, że nie byłam opanowana i dałam się sprowokować

Gość gość
Trzeba się opanować. Jak Cię denerwuje to go wsadz do łóżeczka na 2 min, pochodz po domu, ogarnij się i weź go. Ono się ogarnia i Ty też. Czasem jak bardzo się denerwuje to tak robię. Mam nadzieję ze nie bijesz dziecka. Nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko ale moje np. Bardzo lubi muzykę (rockowa też tak jak ja) I puszczam muzyka, mały tańczy i jest fajnie. Też lubi rysowac, czytać książki i przy tym się uspokaja. Trzeba znaleźć coś co Wam pasuje

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź ma 4 lata! Ale czy Ty też nie masz z nikąd pomocy. Kocham swoje dziecko ale jestem czasem bardzo mocno zmęczona i wtedy nerwowo reaguje:(

Gość gość
Mi puszczają bardzo szybko:( wtedy dostaje klapsa odruchowo a ja za chwile mam takie wyrzuty sumienia, że to zrobiłam że sama zaczynam płakać, wtedy biorę moje dzieciątko na ręce i tak płaczemy razem. Ale to się zdarzyło kilka razy, nie, że za każdym razem jak płacze, Najczęściej wyprowadza mnie z równowagi płacz jak ma wszystko ok a ja nie wiem czego chce.

Gość gość
Nerwy bardziej puszczają, jak masz męża a tak naprawdę musisz sama zajmować się dzieckiem, bo on wielce zmęczony. Jak jesteś samotna mamą to przynajmniej wiesz, że nikt inny dzieckiem się nie zajmie i możesz wszystko ułożyć tylko pod siebie i dziecko.

Gość gość
Mąż niestety również ciężko pracuje i nie ma mi jak pomóc

Gość gość
To też mnie doprowadza do szału, że człowiek jest sam. Zadzwoniłam do męża i usłyszałam że życie to nie bajka

Gość gość
A mnie denerwuje to że martwię się o dziecko chcę mu pomóc a Ono jest na nie :(

Gość gość
Mam znajoma której tez non stop puszczaja nerwy,ciągle krzyczy na swojego 5 latka,daje mu kary,aż on ja zaczyna błagać o uwagę.Chłopczyk bardziej ojca woli a ona na instagramie zgrywa najlepsza matkę,ze synek to jej najlepszy przyjaciel :D :D :D

Gość gość
Nie ma sprawy, ja też nie mam pomocy nawet od męża. Jak proszę go żeby został z dzieckiem 5 min kiedy pójdę do lazienki to mam wyrzuty sumienia bo mąż nie chce i nie lubi dzieckiem się zająć i później puka mi czy długo jeszcze albo słyszę że dziecko płacze bo się wywrocilo. On nawet nie pójdzie posiedzieć z tatą. Ale czasem po prostu trzeba brać właśnie przerwę 2 min, rozchodzic stres czy emocje i znaleźć coś spokojnego dla dziecka. I dla siebie.

Gość gość
Oj puszczają, szczególnie jak po całym dniu wycia co chwile mam serdecznie dość. A mąż zmęczony przychodzi i idzie na drzemkę to już w ogóle się gotuję tyle, że już na niego spada złość :P .Zazwyczaj mały ma iść do swojego pokoju i wyjść jak się uspokoi. Ale jeśli po dłuższym czasie wychodzi nadal płacząc to przytulam i proponuję coś co oderwie go od tego stanu.

Gość gość
czasem krzyknę, żeby ogarnąć mają rozwrzeszczaną dwójkę. też często jestem z nimi sama i nerwy są, ale panuję nad sobą coraz bardziej. zawsze jak się wkurzę, mówię do siebie - spokojnie, nie ma co się za bardzo unosić, albo coś w tym tylu. zdaję sobie sprawę, że agresja nie wpływa dobrze na rozwój dzieci

Gość gość
czasem krzyknę, żeby ogarnąć mają rozwrzeszczaną dwójkę. też często jestem z nimi sama i nerwy są, ale panuję nad sobą coraz bardziej. zawsze jak się wkurzę, mówię do siebie - spokojnie, nie ma co się za bardzo unosić, albo coś w tym tylu. zdaję sobie sprawę, że agresja nie wpływa dobrze na rozwój dzieci