Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach, którzy wierzą w Boga, ale nie wierzą w Kościół?

Polecane posty

Gość gość

I słowa papieży/biskupów nie mają dla nich żadnej wartości?

Gość gość
A papież i biskupi mówią jednym głosem? Wiesz, jakie konflikty istnieją w kościele między nimi? Można wierzyć jednemu papieżowi a słowa drugiego kontestować, bo są wewnętrznie sprzeczne. Tak więc zanim coś napiszesz, pomyśl o co ci naprawdę chodzi i naucz się wreszcie precyzyjnie wysławiać po polsku.

Gość gość
Nic. Ze się nie dają manipulować sekcie.

Gość gość
09:46 - Chodziło mi o ich oficjalne konsensusy i o to, co ogólnie głoszą z ambon, piszą w swoich katechizmach, et cetera...

Gość gość
Ze niech im pomoze Bozia jak maja problem. Zawsze pytam bezdomnych czy wierza w Bozie. Jak wierza to ide dalej. Należy piętnować bezmózg.

Gość Arecki446
Co sądzicie o ludziach, którzy wierzą w Boga, ale nie wierzą w Kościół? xxxx że są mniej walnięci, ale walnięci.

Gość gość
Mogę się założyć o milion którego jeszcze nie mam ze nawet największy ateista na łożu śmierci będzie do boga uciekał. Jakiegokolwiek. Nawet jeśli się nie przyzna.

Gość gość
Wierzyć w kościół? Przecież to tylko płatny pośrednik.

Co sądzicie o ludziach, którzy wierzą w Boga, ale nie wierzą w Kościół? x masz na myśli rozumiem Chrystusa? ale wolnych chrześcijan, protestantów czy jeszcze kogoś innego? no bo jak nie są w żadnym kościele ani zborze no to jk to się ma do zaleceń apostoła Pawła? zależy jak to uzasadniają. bo pytanie miało być czy uważam, że też są chrześcijanami? czy ogólnie w jakiegoś tam boga to większość ludzi wierzy, nawet ateista wierzy często gęsto we wszechświat, tarota jogę czy inne g****o "myślę" o nich to, co nakazuje mi Biblia, plus jestem zawsze ciekawa z jakiej ta osoba jest rodziny, co ją ukształtowało i czy jest lewakiem (wtedy dyskusja jest bezzasadna, tak jak na jakikolwiek inny temat:-p)

Gość gość
W sex wierzycie a nie w Boga i kościół glupie faceciory

Gość gość
Dlaczego nazywasz gownem coś czego nie rozumiesz? Równie dobrze twoje nawiedzenie kościelne jest gownem dla ludzi myślących.

Gość gość
A czy wierzymy w kościół czy w Boga ?! Oj cos widzę, że mialaś nędznego katechetę :(

Gość gość
kosciul to my ale sa objawienia z qito akita i wiele inych ze kosciuł bedzie podzielony biskum bedzie walczył z biskupem kardynał z kardynalem kapłan przeciwko kapłanowi a wszyscy razem będą przeciwko papieżowi to sa czasy ostateczne i demo sie wscieka bo ma mało czasu i chce jak najwiecej ludzi w piekle

Dlaczego nazywasz gownem coś czego nie rozumiesz? Równie dobrze twoje nawiedzenie kościelne jest gownem dla ludzi myślących. x "myślących"? poczytaj sobie na czym polegało oświecanie lucyferiańskie a nazywam gównem, bo dla Boga jeto to g****o, poczytaj Stary Testament dokształć się, nie łykaj łze-liberalnej papki

Gość gość
A ty nie rób z siebie nawiedzonej baby której prawda jest najmojsza bo wylazi ci słoma z butów w tym momencie. Mnie g****o obchdzi co jakiś Paweł czy Gaweł mówi na dany temat. To tylko kwestia twojej wiary a nie prawda objawiona dewoto z umysłem dziecka.

. Mnie g****o obchdzi co jakiś Paweł czy Gaweł mówi na dany temat. To tylko kwestia twojej wiary a nie prawda objawiona dewoto z umysłem dziecka. x :D hydroxyzyna + liczenie do 10 od tyłu + wolny wdech 6 s. wstrzymania i wolny wydech + jak będzie chłodniej idź na spacer = wtedy wróć:D

Gość gość
Ci co wierzą i nie jest potrzebny im do tego żaden kościół, obraz, piedestał lub inny krzyż - chwała im za rozum

Gość gość
Ma dostęp do lepszych medykamentow niż hydroksyzyna... Nie rozkazuj mi. W normalnym środowisku gdyby ktoś mnie z tobą zamknął w jednym pomieszczeniu to wyskoczylabym przez okno.

Ci co wierzą i nie jest potrzebny im do tego żaden kościół, obraz, piedestał lub inny krzyż - chwała im za rozum x jeśli potrafią to uzasadnić - tym bardziej ten brak krzyża, może pal męki jak u jehowych;) x Ma dostęp do lepszych medykamentow niż hydroksyzyna... Nie rozkazuj mi. x ok JA CI WIERZĘ:D:D:D:D:D:D:D x W normalnym środowisku gdyby ktoś mnie z tobą zamknął w jednym pomieszczeniu to wyskoczylabym przez okno. x :D cholera Cię wie, może i mnie wypchnęła, na szczęście są środki na takich

Gość gość
Zbyt mało dla mnie znaczysz żeby dla ciebie miała z wolności zrezygnować na resztę życia. Heheszki k***a jak mnie takie baby w******ja.

Zbyt mało dla mnie znaczysz żeby dla ciebie miała z wolności zrezygnować na resztę życia. x O.o przerażasz mnie.. MIMO swojej kondycji:D miałam na myśli jedynie zastrzyk, sala, łożeczko x Heheszki k***a jak mnie takie baby w******ja. x :D uspokój się;) uśmiechnij się;) :) to jak odbierasz świat zależy od Ciebie, skarbie;) próbowałaś odstawić cukier i gluten?

Gość gość
O dzizas i jeszcze na diecie bezglutowej i bezcukrowej. Wariatka na całego. Ja polecam odstawić leżenie krzyżem i dosłowna interpretacje Biblii bo nawet bycie eko sreko nie pomoże...

gdyby ten wasz miłosierny kościół niewpoił nam boga za pomocą miecza i ognia, to nawet o tym bogu byśmy niewiedzieli.

gość dziś O dzizas i jeszcze na diecie bezglutowej i bezcukrowej. Wariatka na całego. Ja polecam odstawić leżenie krzyżem i dosłowna interpretacje Biblii bo nawet bycie eko sreko nie pomoże... x też radzę odstawić leżenie krzyżem i dosłowne interpretowanie Bibliii;) x Arecki446 dziś gdyby ten wasz miłosierny kościół niewpoił nam boga za pomocą miecza i ognia, to nawet o tym bogu byśmy niewiedzieli. x no widzisz? nie ma tego złego. a konkretne przykłady mieczem i ogniem?

Gość gość
Tyle że ja nie jestem fanatyczka. A ty owszem.

x no widzisz? nie ma tego złego. a konkretne przykłady mieczem i ogniem? xxxx przykład? Historia świata nasączona jest tymi przykładami. Co dobrego wyszło z tego złego?