Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepokojące ruchy płodu. Ktoś tak miał??

Polecane posty

Gość gość

Ja chyba zwariuje. Do porodu 3tyg. Ruchów powinno być coraz mniej, a nie dość, że jest coraz więcej to są one ostro WYRAŹNE. Chodzi mi o to, że ciągle wystają mi wysoko i BARDZO WYRAŹNIE części ciała córki. Zastanawiam się czy tam nie jest za mało wód plodowych? To wygląda strasznie. Ginekolog na ostatniej wizycie tydzień temu mówił, że wody, przepływy ok. Mimo to jak widzę te wystające WYSOKO kulki i patyki, bo tak to właściwie wygląda! Tak to nazywa mój 4letni syn to jestem czasami przerażona. Z nim w ciąży nic takiego nie występowało, a tu dosłownie jestem w stanie stwierdzić czy to stopa czy dłoń. Wystaje to na powierzchnię brzucha BARDZO.... wysoko. Jak nagram np film i pokaże innej mamie, która też była w ciąży to wywala oczy. Wszystkie badania i wizyty w porządku, ale mimo to mnie to bardzo martwi, syn też się ruszał aktywnie mimo to nigdy czegoś takiego przy nim nie widziałam. Dodam, że trwa to od 2mcy. Córka jest drobna... Może to jest powodem??

Gość gość
Up

Gość gość
Ja mam do porodu 2 tygodnie bez jednego dnia i tak mnie kopie, że też sie zastanawiam czy to normalne. U lekarza byłam w poniedziaek i było wszystko ok.

Gość gość
a powiem Ci na uspokojenie jeszcze, że jak moja mama była w ciąży z moim bratem to też tak miała, że była w stanie powiedzieć czy to stopa czy ręka. Każda ciąża jest inna. U mnie pare dni temu brzuch był w takiej formie, że mój mąż rozdziawił oczy jak to zobaczyl i tak stal i sie patrzył, bo nic takiego wczesniej niz widział. Stwierdził potem, że to musiała byc głowa.

Gość gość
a ja bym podjechała na dokładne jednak usg, trzeba zobaczyć czy małe czasem się nie poddusza, czy przepływy są naprawdę ok

Gość gość
W moim przekonaniu jeśli takie ruchy dziecko wykonuje od 2. miesięcy i w tym czasie lekarz badał i nie zauważył nic niepokojącego to ja byłabym spokojna. Ja miałam tak, że w wysokiej ciąży, moje dziecię nagle zaczęło bardzo się wiercić i kopać, to było takie hmm, niezwyczajne i pojechałam do szpitala sprawdzic. Okazało się, że mały sie przekręcił głową w dół. Chociaż z drugiej strony, to ty znasz swoje dziecko najlepiej, słuchaj intuicji i jeśli to nie daje ci spokoju to jedź i sprawdź.

Gość gość
Ona robi tak od dawna. Wizyt od tej pory było kilka. Mimo to się martwię jak czasami widzę cyrk jaki mała odstawia.....

Gość gość
No to się nie martw bo córka zuje twoje emocje. Może pomóż jej sie wyciszyć (i sobie), potańcz do ulubionej muzyki, puszczaj mantry np. ,moje dziecię uwielbia mantrę Ra Ma Da Sa ;)

Gość gość
Chciałabym to zobaczyć

Gość gość
Moje znów ruszało się słabo. Na ktg to w ogóle nie naciskam nigdy tego guzika. Tak źle, tak nie dobrze :P

Gość gość
Miałam tak. Młoda kopytka prostowała. Jak się urodziła i zobaczyłam jak to robi to wtedy ogarnęłam. "Aha! Więc to robiła moja poczwarka" ;)

Gość gość
19:32 hahaha :)

Gość gość
To normalne. Ja akurat nie widziałam nigdy stopy czy dłoni przez powłoki, Ale to Sie czesto zdarza, sa takie takie zdjęcia w necie, ze uchwycona została nóżka czy raczka Mocno naciskająca na brzuch:) ja byłam dwa dni po terminie w kinie i mały tak szalał, ze myślałam, ze sie w tym kinie urodzi:)

Gość gość
Pokaż te zdj. Nie uwierzę jak nie zobaczę. Pewnie fotomontaż

Gość gość
To na bank nie fotomontaż, bo u mnie były pięty i pupa. Próbowałam robić zdjęcia i filmy, ale wtedy się uspokajała, ech. Jak się urodziła to przeciągała się i kopała w taki sam sposób. U niektórych kobiet ruchy są mocno widoczne, u innych nie. To zależy od położenia łożyska, pozycji dziecka, jego temperamentu i wielkości. Więc jeśli ty tak nie masz to się ciesz, bo takie rozciąganie jest bolesne, ale nie gadaj, że to kłamstwo.