Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga bobasa

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój bobas urodził się z wagą 4150 g przy wyjściu ze szpitala ważył 3950 g a teraz waży 7800 g a ma 10 tygodni. To normalne? Dodam, że mały nigdy nie był dokarmiany sztucznie, jest wyłącznie karmiony piersią. Któraś z Was też tak miała? Wyrośnie z tego? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Mój tyle nie ważył. Na początku dzieci szybko przybierają. Potem waga się zatrzymuje. Mój ma 10 miesięcy i waży 9 kg. Kp. Ciągle jest w ruchu.

Gość gość
Wydaje mi się że to za dużo. Mój ważył tyle jak miał 4 miesiące. Nawet ponad. Zawsze był powyżej normy z wagą a też tylko na piersi. Teraz ma rok i 2 miesiące. Bardzo wyszczuplał a wagę ma już w normie. Dzieci chudną jak zaczynają same się poruszać. Raczkować, pełzać a później chodzić. Więc powinien zrzucić. Ale najważniejsze co mówi lekarz. Szczepienie, bilans. Przecież taki maluch często jest w przychodni

Gość gość
No jeśli chodzi centyle (waga), to chyba ponad siatką. Co mówi lekarz?

Gość gość
Za dużo- jakieś 2 kg na miesiąc. To bardzo dużo. Mój syn byl mały jak się urodził i on szybko przybierał na wadze ale to było 1,5 kg na mies.

Gość gość
a ja mam na odwrót i tez się bardzo martwię mój ma rok i 8 kg nie waży urodził się w terminie z waga 3 kg . robiliśmy juz badania i wszysto wyszło w normie . a on jest taki drobniutki ubrania nosi na 74 .

Gość gość
dziś Niejadek?

Gość gość
Moj miał tyle w 20 tygodniu, waga urodzeniowa 3 kg. Sporo wazy jak na niecałe 3 miesiace i wage urodzeniowa w normie. Lekarz i jakies podstawowe badania z krwi dadza odpowiedz czy jest ok. Nie martw sie na zapas.

Gość gość
No właśnie byłam wczoraj z nim na szczepieniu i tylko był temat „ale grubasek” a na pewno Pani go nie dokarmia? No to mówię, że nie bo nie dokarmiam. No i dalej nic w temacie mi nie powiedziano. Miejmy nadzieje, że „wychodzi” te kilogramy, bo czytałam że na piersi nie da się dziecka przekarmić

Gość gość
Mój ma 13 tygodni i waży 8kg i też wszyscy mówią ale grubasek a jest tylko kp ale już zaczyna jeść mniej i rzadziej więc może nie będzie już tak szybko przybieral. Waga urodzeniową 3760

Gość gość
Moja ma 6 msc i waży 9400

Gość gość
Dzieci podwajaja mase urodzeniowa miedzy 4 a 6 miesiącem, Moni zdaniem nie ma narazie powodu do niepokoju :-)

Gość gość
Mój urodził się z waga 3490 dokładnie w dniu terminu, teraz 15go skończy 6mcy i waży 8 kg.