Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drugie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat i bardzo chce miec drugie dziecko mysle o tym od 3 lat oczywiscie byly próby ale nie zaszłam w ciąże :( ale jest jeszcze cos ...moja rodzina ......eh twierdza ze jestem za nerwowa ale nie spytaja dlaczego nie dają wsparcia tylko twierdza ze nie potrzebuje i koniec a jak przychodzi do rozmowy czy chce miec drugie to wybucha awantura ze nie dam rady ze mnie nie stac a po co ci.Wierzcie mi mam dosc ....jak widze kobiety w ciazy mam ochote płakac .......

Gość gość
A po co rozmawiasz z rodziną na takie tematy? To przecież sprawa twoja i twojego męża/partnera.

Gość gość
no dokładnie, poza tym musisz dac na luz, masz juz jedno, ja pierwsze urodzilam jak mialam prawie 34 lata :)

Gość gość
Dać na luz? 30 lat to odpowiedni wiek na drugie dziecko. Ja urodziłam pierwsze w wieku 30, drugie 32. I uważam, że mogłam wcześniej, bo serio już mi się nie chce...

Gość gość
to tobie. nie kaz zyc innym swoim zyciem. pewnie jestes jedna z tcyh ktorzy swoja sciezke zycia uwazaja za jedyna poprawna. ja jestem starsza i ciagle mi sie chce. 30 lat jeszcze ma czas na rodzenie a jak sie bedzie spinac to w ciaze nie zajdzie

Gość gość
A ja poroniłam pierwsza ciążę i w kolejną zajść nie mogę i to jest dopiero ból. Unikam ciężarnych jak mogę.

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 26 lat, teraz czekam na drugiego mam 35lat. Czy mnie stać czy nie nikomu nic do tego. Nikt nie wie ile zarabiamy i jak organizujemy sobie życie i czas dlatego nikt nie będzie mi mówił co mam robić.

Gość gość
Rozmowa o dzieciach przychodzi sama z siebie i ja jej nie zaczynam.najdziwniejsze jest to że jak sąsiadka urodzi to się cieszą jakby to było ich.tamta w ciąży czy inna w ciąży to temat na tydzień i same pozytywy.a ja sie odezwę to jestem z********** ze mam dosc.

Gość gość
dziś A ja poroniłam pierwsza ciążę i w kolejną zajść nie mogę i to jest dopiero ból. Unikam ciężarnych jak mogę. x Nie unikaj. Powiedz sobie, że jeśli ja nie mogę, to niech inna zagrożona ciąża skończy się szczęśliwie. Będzie dobrze.

Gość gość
autorko widocznie cie nie stac na dziecko i rodzina ma cie za rozmazana, wiedza ze nie jestes zdolna sama sobie poradzic. posłuchaj ich a nie stwarzasz dodatkowe problemy.

Gość gość
Do :gość 21.34 Nie nie jestem rozmazana i radzę sobie dobrze.Nikt mi nie pomógł przy wychowywaniu pierwszego dziecka poradziłem sobie sama.Mam własne mieszkanie i samochód więc chyba rozmazana nie jestem.

Gość gość
Ale do czego ci to drugie dziecko??

Gość gość
Do tego żeby takie p***y jak ty sie głupio pytały

Gość gość
Myślę że nie powinno interesować cie po co autorce drugie dziecko a tym bardziej twierdzić że jest niezaradna a rodzina ma rację.Pewnie jesteś z tych co sama ma więcej niż jedno dziecko a na forum siedzisz z nudów żeby hejtowac.Sama mam dwoje dzieci i pamiętam jak bardzo chciałam drugiego dziecka i przeżywałam to strasznie i miałam podobną sytuację tyle że od strony męża i wiem jakie psyhiczne katusze się przeżywa.Mozna wpaść w depresję! Mimo że miałam własne zdanie to zawsze udowadniano mi że nie mam racji a oni wiedzą najlepiej i chociaz zdecydowaliśmy się to zostal strach.